Računalništvo, telefonija
19.11.2018 13:40
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Začel se je izziv za vse računalniške genije

Začel se je izziv za vse računalniške genije
Začel se je izziv za vse računalniške genije

United Cloud, središče za raziskave in razvoj v skupini United Group, v sodelovanju s podjetjem Google organizira hackathon Bits N’ AndroidTV, ki bo potekal 5. in 6. decembra v Beogradu. Prijave so odprte do 20. novembra, zmagovalna ekipa pa bo osvojila potovanje na priznano konferenco Google I/O 2019 v Kaliforniji.

Izbrane ekipe bodo imele na voljo 24 ur, da rešijo naloge na področju operacijskega sistema Android TV, tema pa bo objavljena na prvi dan hackathona. Dogodek je odprt za vse profile razvijalcev ter oblikovalce uporabniških vmesnikov, predhodne izkušnje s tega področja pa niso obvezne. V času hackathona bo ekipam na voljo podpora strokovnjakov iz podjetij United Cloud in Google.

Strokovno žirijo sestavljajo predstavniki podjetij United Cloud in Google. Drugi dan hackathona bodo izbrali zmagovalca z rešitvijo, ki bo izstopala po svoji kakovosti, inovativnosti in predstavitvi. Predstavniki zmagovalne ekipe bodo osvojili karte za prestižno konferenco, pot in nastanitev v Kaliforniji.

Android TV je operacijski sistem televizije prihodnosti, razvilo pa ga je podjetje Google. Tehnologija v Sloveniji in regiji postopoma postaja bolj razširjena, zahvaljujoč novi platformi Telemach EON, na kateri je strokovna ekipa podjetja United Cloud delala zadnji dve leti.

Prijave za posameznike in ekipe, ki jih zanima udeležba, so odprte na naslovu www.united.cloud, kjer lahko pridobite tudi vse potrebne informacije.


Prijavi napako v članku