Računalništvo, telefonija
Pametne ure
11.04.2024 08:01
Posodobljeno 4 tedni nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Test KOSPET Tank T3 Ultra: tank v vzdržljivosti in zmogljivosti

Pametna ura KOSPET Tank T3 Ultra je robustna in zmogljiva z dolgoživo baterijo. Pri njej za ceno dobrih 100 evrov težko kaj pogrešaš.
Pametna ura KOSPET TANK T3 Ultra zlahka kljubuje vodi.
Pametna ura KOSPET TANK T3 Ultra zlahka kljubuje vodi.

Ta pametna ura bolj kot ne neznane blagovne znamke je dober nakup. Z njo prejmete veliko ure za ta denar z vsemi lastnosti in meritvami, ki jih pri pametni uri pričakujete. Ko jo zagledaš, najprej opaziš robusten dizajn. Z njim in velikostjo ure je proizvajalec ciljal na moške kupce. Te robustne lastnosti pa dejansko nakazujejo smer, ki jo je s to uro ubral. KOSPET Tank T3 Ultra je vzdržljiva in vodoodporna in res boste mogli biti agresivni (ali nepazljivi), če ji boste želeli priti do živega.

Vzdržljivost in robustno ohišje

KOSPET Tank T3 Ultra  je izdelana iz kovinskega enodelnega ohišja iz nerjavečega jekla in okrepljena s Corning Gorilla Glass zaslonom. Zato ni le pametna ura, temveč trpežen sopotnik, pripravljen na najtežje pogoje. Pridobila je 15 ameriških certifikatov MIL-STD-810H, potem ko je prestala 28 strogih notranjih testov, kar zagotavlja njeno vzdržljivost v ekstremnih okoljih.

Realno se ji ne bo zgodilo popolnoma nič ob padcu na tla, v vodo ali če boste z njo zadeli ob rob mize, vrat ali česa podobnega. To so tudi pogosti scenariji, s katerimi navadno popraskamo ohišje ali stekleno površino ure. Ob bolj ekstremnih poskusih in če se je lotimo namenoma poškodovati, pa je odvisno, kako nežni oziroma grobi bomo. Tudi, če se potrudimo, se ne vda zlahka. Ne bi pa po njej drgnil s konico izvijača.

V videu si oglejte, kako smo jo preizkusili

Najdi športni način, ki ga nima. Težko bo …

Z več kot 170 športnimi načini nima smisla izgubljati besed – skoraj zagotovo boste našli športni način, ki ga boste iskali. Od teka, hoje, fitnesa, plavanja, smučanja, proste vadbe in ostalih običajnih načinov, do bolj nenavadnih, kot so vožnja z avtomobilom, domača opravila (pospravljanje stanovanja), položaj krave ali mačke in podobno. Ne predstavljam si sicer, zakaj bi nekdo med izvajanjem joge tipkal po uri in spreminjal načine, ampak možnost vsekakor ima.

Ura ima tudi kompas, meri zračni tlak in nadmorsko višino, s tem pa želi pokazati svojo pustolovsko naravo.

Ima pa KOSPET TANK T3 Ultra še nekaj uporabnega, in sicer inteligentno prepoznavanje šestih načinov (hoja, tek, kolesarjenje, eliptični trenažer, naprava za veslanje in stanje). Obvesti vas, kaj se njej zdi, da počnete, potem pa vi to potrdite ali zavrnete. Morda vam za lažje spremljanje aktivnosti pride prav.

Ne glede na to, ali plavate v bazenu ali se sprehajate po zahtevnem terenu, KOSPET TANK T3 Ultra spremlja vašo uspešnost in zagotavlja dragocene vpoglede za izboljšanje treningov.

Natančna navigacija

Opremljena je z vrhunsko tehnologijo za navigacijo in zagotavlja visoko natančnost pri sledenju vašim dejavnostim. Ne glede na to, da zmore natančno kartiranje poti, se nam je pa med testom zgodilo, da po izletu nismo mogli pregledati celotnega zemljevida opravljene poti. To ni bilo ključnega pomena, pa vendar majhna pomanjkljivost, ki ji z brskanjem po meniju nismo prišli do dna.

Baterija, ki kar traja

Če vprašate mene, je ena izmed boljših lastnosti te pametne ure baterija. Ob redni uporabi, vklopljenem nenehnem merjenju srčnega utripa in kisika v krvi ter občasnih aktivnostih zlahka zdrži dober teden dni. Med našim testom smo se bolj približali 10-12 dnem, kakšen manj zahteven uporabnik pa bi jo zlahka brez polnjenja nosil 15 dni ali več. Pozabite torej na pogosto polnjenje, ki zna biti po naših izkušnjah z nekaterimi pametnimi urami precej nadležno.

Kličite in se odzovite na telefonske klice kar z uro

KOSPET TANK T3 Ultra zmore še nekaj, česar ne zmore vsaka nosljiva naprava, to je sprejemanje in upravljanje telefonskih klicev prek povezave Bluetooth s pametnim telefonom. S pomočjo aplikacije na telefonu si lahko uredite imenik v uri ali telefonsko številko vtipkate na številčnici. Morda ne boste na ta način klicali (in se s pomočjo ure pogovarjali) prav pogosto, pa vendar je to lahko v določenih scenarijih zelo uporabna funkcija.

Upravljanje s kretnjami ali štirimi gumbi

Upravljanje ure, menijev … je možno s štirimi gumbi ali s kretnjami po na dotik občutljivem zaslonu.

Obvestila, ki jih na uro prejemamo s telefona, lahko pregledujemo, če s prstom po zaslonu podrsamo z leve proti desni strani.

Gumb zgoraj desno odpre splošni meni z vrsto funkcionalnostmi (ki ga lahko prilagodimo v mreži, drsni meni in podobno). Isti meni se odpre, če podrsamo z desnega roba ure v levo stran zaslona.

Desno spodaj je gumb, ki je programabilen, tako da si lahko na njem nastavimo bližnjico do priljubljene funkcije. Jaz sem si dal hiter dostop do svojih priljubljenih športnih načinov. Ta meni je dostopen zgolj z gumbom.

Levo spodaj je gumb, s katerim pregledujemo oziroma hitro dostopamo do dnevno porabljenih kalorij, korakov in razdalje, ki smo jo prehodili, do snemanja aktivnosti, alarmov, vremena, merjenja srčnega utripa in kisika v krvi, spanca, štoparice in nekaterih drugih menijev. Če s prstom podrsamo po zaslonu od spodaj navzgor, pridemo do istega menija.

Levo zgoraj pa je meni, ki je nekaj podobnega hitremu meniju v telefonu, ki se odpre, če podrsamo z vrha zaslona navzdol. V njem lahko izklopimo ali vklopimo možnost klicev, raven svetilnosti zaslona, vklopimo/izklopimo tihi način ali način “ne moti”. Ima še kar nekaj funkcij, ki jih lahko prilagodimo.

Uro lahko tudi zaklenemo, da vanjo vstopamo zgolj z geslom.

Gumba na levi strani lahko uporabimo tudi za “sprehajanje” navzgor in navzdol v določenem meniju.

Personaliziraj svoj slog

Z mnogimi privlačnimi številčnicami oziroma prikazi ure, ki so na voljo za prenos iz aplikacije KOSPET FIT, lahko prilagodite svojo pametno uro, da ustreza vašemu edinstvenemu slogu in preferencam. Od živahnih prikazov do elegantnih dizajnov, od digitalnih številk do prikaza ure s kazalci – za vsako priložnost obstaja prikaz, ki vam bo v nekem trenutku najbolj odgovarjal. Različni prikazi poleg ure seveda prikazujejo razne druge podatke, kot so število korakov, srčni utrip, število porabljenih kalorij, nekateri tudi vreme ali odstotke baterije in podobno. Nekateri pa so bolj minimalistični in prikazujejo zgolj uro. Ozadje si lahko tudi personalizirate s sliko iz galerije svojega pametnega telefona. Funkcionalnosti, ki smo jih pri pametnih urah že vajeni in so odlična dopolnitev, ko govorimo o personalizaciji in samem izgledu.

Bi pa bil pri naslednji različici hvaležen za budilko, ki bi me zjutraj zbudila zgolj s tresenjem zapestja in brez zvoka. Malenkost, ki me je verjetno zmotila zaradi moje navade, da me vse dni pametna ura prebuja zgolj s tresenjem zapestja. Te možnosti Tank T3 Ultra nima. 

KOSPET TANK T3 Ultra je vsekakor trpežna ura z naprednimi funkcijami sledenja aktivnosti in natančno navigacijo. Je robustna in izgleda kot konkretna ura, ki jo boste na zapestju želeli pokazati svetu. 

Pametno uro KOSPET TANK T3 Ultra lahko naročite na spletni strani Kospet, na kateri lahko uporabite dve kodi hkrati, in sicer KOLNPUT in FIRST5, ter si zagotovite popust, tako da boste zanjo ob naročilu v Slovenijo odšteli 119,29 €


Prijavi napako v članku
Članek je pripravljen v sodelovanju s podjetjem KOSPET.
Vas zanima več iz te teme?
pametne ure nosljive naprave


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Seyfor d.o.o.

Cesta Goriške fronte 46, 5290 Šempeter pri Gorici, Tel: 05 393 40 00
Poslovni računalniški programi za javni sektor, podjetje, zasebnike ali obrtnike Saop je leta 1987 med prvimi v Sloveniji ponudil programsko opremo in je danes eden izmed vodilnih ... Več

SRC d.o.o.

Tržaška cesta 116, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 70 00
So specialisti za poslovno informatiko. Dobavljajo, priklapljajo in povezujejo vašo računalniško opremo. Za vas konfigurirajo in integrirajo programsko opremo. Razvijajo informacijske ... Več
Zlati partner

3WAY d.o.o.

Štalčeva ulica 5, 1215 Medvode, Tel: 01 361 70 14
Podjetje 3WAY se ukvarja s prodajo 3D printerjev, 3D skenerjev in programskih paketov CAD/CAM/PLM. Poleg tega nudijo tudi storitve na področju 3D tehnologij. So popolna rešitev, ... Več
Zlati partner

RITTAL d.o.o.

Letališka cesta 16, 1000 Ljubljana, Tel: 01 546 63 70
Rittal spodbuja inovacije in živi svoje vrednote To je Rittal. Globalni igralec, vodilni inovator, družinsko podjetje in zgleden delodajalec. Rittal zgodba Prihodnost Rittala se je ... Več