Življenjski slog
22.04.2024 14:45
Posodobljeno 1 mesec nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prenos 318 milijonov USDT v Ethereum: Dobra novica za ceno ETH?

Velike količine USDT so bile iz Tetherjevih rezerv prenesene na borze znotraj ekosistema Ethereum.

Ethereum  je bil v zadnjih dneh priča velikemu nihanju cen. Vendar bi lahko nedavno obnašanje Tetherja [USDT] pripomoglo k izboljšanju razpoloženja okoli ETH.

Tether se vključi v igro

Po podatkih Lookonchain se je v zadnjih 18 urah iz Tetherjeve zakladnice na borze v omrežju Ethereum preselila precejšnja količina USDT, natančneje 318 milijonov dolarjev.

Ta odliv je znatno zmanjšal Tetherjevo imetje na Ethereumu. V času pisanja je bilo v njihovi zakladnici le še 124 milijonov USDT.

Da bi zadostili potencialnemu povpraševanju, naj bi Tether na Ethereumu kmalu izknjižil še 1 milijardo USDT.

Tether je v preteklosti že koval velike količine USDT, kar je pogosto ustrezalo obdobjem povečane aktivnosti kriptovalut. To pa ne zagotavlja nujno povečanja uporabe Ethereuma.

Čeprav je Ethereum prevladujoča platforma za USDT, se lahko za iste namene uporabljajo tudi druge verige blokov, kot je Tron. V času pisanja je uporaba plina v omrežju Ethereum v zadnjih nekaj dneh ostala enaka. Vendar pa se je število transakcij NFT-jev, ki se izvajajo v omrežju, znatno zmanjšalo.

To nakazuje, da druge vrste dejavnosti prevzemajo zaostanek. Transakcije DeFi, zamenjave stablecoinov ali splošna dejavnost s žetoni bi lahko prispevali k stalni porabi plina. Na strani NFT-jev pa bi lahko vlogo odigrala korekcija trga ali zmanjšano zanimanje javnosti.

Kako je z imetniki?

Čeprav je bila aktivnost na Ethereumu dosledna, gibanje cene ETH ni kazalo znakov zelene barve. V času pisanja je ETH trgoval pri 3.000,70 USD, njegova cena pa se je v zadnjih 24 urah znižala za 2,74 %.

Če bo cena še naprej padala, lahko dokončno preseže raven 3.000 USD, kar bi lahko še dodatno povzročilo paniko na trgih.

Zaradi tega velikega padca cene ETH v zadnjih nekaj dneh se je razmerje MVRV za ETH precej znižalo. To je nakazovalo, da večina imetnikov v času pisanja ni bila dobičkonosna. Vendar pa se je tudi obseg, po katerem se je trgovalo z ETH, v tem obdobju povečal za 11,79 %.

Vlagatelji iščejo alternative v predprodajah kriptovalut

Povpraševanje po kriptovalutah v predprodaji še naprej narašča, rudarjenje bitcoinov pa je znova v središču pozornosti, saj novo poročilo banke JP Morgan napoveduje, da se bo donosnost rudarjenja po halvingu povečala.

Združitev teh elementov je nov projekt rudarjenja kriptovalut, Bitcoin Minetrix, ki je eden od najbolj vročih projektov predprodaj kriptovalut, saj je od zgodnjih vlagateljev zbral že skoraj 13 milijonov dolarjev.

Cilj projekta je malim vlagateljem omogočiti dostop do nagrad za rudarjenje kriptovalut, kar jim manjka že več kot desetletje.

Bitcoin Minetrix v imenu svojih uporabnikov rudari BTC, pozneje pa dobiček razdeli sorazmerno z njihovo začetno naložbo. Vlagatelji morajo preprosto kupiti in vložiti žetone $BTCMTX brez večjih kapitalskih naložb in strokovnega znanja o rudarjenju.

Minetrix gradi tudi nadzorno ploščo za rudarjenje z vložkom, ki bo zagotavljala popolno preglednost in decentralizacijo – lastnosti, ki manjkajo pri drugih projektih rudarjenja v oblaku.

Obiščite Bitcoin Minetrix

DOGE20 se je ob uvrstitvi na Uniswap povečal za 100 %

Cena Dogecoin20 se je kmalu po današnji predstavitvi povečala za 100 %, saj so vlagatelji izkoristili pump za uvrstitev meme kovanca na borzo.

Memecoin je nato zmanjšal dobičke in se ob 6.35 uri zjutraj po vzhodnem času trgoval po ceni 0,0001953 USD, kar predstavlja več kot 8-odstotno rast. To pomeni, da je na trgu meme kovancev, ki je preplavljen z rdečim črnilom, še vedno uspešnejši od najboljših kriptovalut s pasjo tematiko, kot so Dogecoin (DOGE), Shiba Inu (SHIB), Dogwifhat (WIF) in FLOKI (FLOKI).

Z odhodom kratkoročnih vlagateljev lahko vrednostni vlagatelji z dolgoročnejšimi obeti zdaj v prihodnjih nekaj dneh potisnejo ceno novo uvrščenega meme kovanca višje.

Kupci so nedavni padec že prepoznali kot priložnost za nakup memecoina s premijo, kar je razvidno iz pojava zelene sveče na grafikonu kriptovalute. Ker je začetna ovira za uvrstitev na borzo odpravljena, lahko cena Dogecoin20 svobodno vstopi v fazo odkrivanja cene v smeri navzgor.

Obiščite Dogecoin20

Biki bi lahko kmalu potisnili ceno Dogecoin20 višje

V knjigo naročil žetona Dogecoin20 se bo zdaj, ko je z njim mogoče trgovati na decentraliziranih platformah, verjetno vpisalo še več bikov. Tudi čas uvrstitve na borzo je idealen glede na prihajajoči mednarodni dan DOGE, ki je bil  20. aprila.

Ta poseben dan je privedel do paraboličnih dobičkov za prvotni Dogecoin.  Možnosti, da bo DOGE20 kmalu skočil v nebo, povečuje tudi dejstvo, da so zgodnji vlagatelji, ki so v njem zaradi hitrega zaslužka, že zapustili trg.

DOGE20 bo imel v naslednjih nekaj mesecih tudi minimalen prodajni pritisk, saj je večina žetonov zaklenjena že 11 mesecev. Zaradi te zmanjšane likvidnosti na prodajni strani se bo cena DOGEECIN20 v prihodnjih tednih lažje zvišala, medtem ko bodo vlagatelji na nakupni strani knjige naročil kriptovalute gradili dodatne likvidnostne varnostne mreže.

Obiščite Dogecoin20


Vsebina članka ni predmet finančnega svetovanja ali priporočilo za nakup/prodajo kriptovalut. Vse informacije so podane izključno v izobraževalne namene. Omemba posamičnih investicijskih instrumentov, kriptovalut, delnic, skladov, plemenitih kovin, je lahko vključena le zaradi opisa ideje ali izobraževalnih namenov. Podjetje Finixio ne priporoča posamičnih finančnih instrumentov in ni finančni svetovalec, borzni posrednik ali registrirani investicijski svetovalec.


Prijavi napako v članku
Članek je pripravljen v sodelovanju s podjetjem Finixio.


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

eTAROK, MIROSLAV CIGAN s.p.

Ulica Štefana Kovača 2, 9231 Beltinci, Tel: 041 519 443
Računalniška igra za ljubitelje taroka Življenje se je v zadnjem letu preselilo v naše domove, kjer poleg dela iščemo različne vrste razvedrila. Za ljubitelje igre s tarok ... Več

Komponentko d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 5, 1000 Ljubljana, Tel: 030 755 005
Računalniške ponudbe je v Sloveniji ogromno. Dobre računalniške ponudbe pa zelo malo. Vsak, ki se odloča za nakup računalnika, grafične kartice ali katerekoli druge računalniške ... Več

DEMAR d.o.o.

Gmajna 10, 1236 Trzin, Tel: 05 907 40 61
Drzne rešitve za spletne predstavitve z dušo Obstaja agencija, ki ponuja rešitve za podjetja, organizacije, znamke in posameznike. Za vse, ki pogrešajo sodobnost, kreativnost ... Več

UV LED TISKALNIK

Brezje pri Dobrovi 74b, 1356 Dobrova, Tel: 041 735 643
Tisk Tavčar Tisk Tavčar d.o.o. je v osnovi družinsko podjetje z 20-leti grafičnih izkušenj, pa tudi strojništvo in elektronika jim nista tuja.Predstavljajo vam UV LED tiskalnik, ... Več