Industrija
Digitalizacija
26.04.2024 07:08
Posodobljeno 4 tedni nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Učinkovit razvoj, delovanje in vzdrževanje nadzornega sistema, ki stane manj

Platforma za izdelavo HMI, IIoT in aplikacij za robno računalništvo.

V naravi proizvodne industrije je, da je konservativna in se spreminja zelo počasi.  Zato nova, odprta platforma za vizualizacijo FactoryTalk OPTIX prinaša svež veter v jadra industrije 4.0, ki presega omejitve tradicionalnih pristopov k razvoju HMI aplikacij. Hkrati vnaša zmogljivosti, ki so tipično na voljo zgolj v ločenih IIoT platformah ali aplikacijah za robno računalništvo. Zaradi izjemne cenovne prilagodljivosti je FactoryTalk OPTIX mogoče uporabiti za različne namene, od preprostih scenarijev IIoT povezljivosti do kompleksnih SCADA sistemov ali pa celo kot jedrno tehnologijo za digitalizacijo v industrijskih podjetjih.

Inovativno, prilagodljivo, zmogljivo

Razvoj platforme FactoryTalk OPTIX so navdihnile potrebe strank po inovativni, prilagodljivi in zmogljivi programski opremi za vizualizacijo. Je modularna, odprta in popolnoma neodvisna od izbrane HMI strojne opreme, operacijskega sistema ali PLC (Programmable Logix Controller) platforme. Sistem je zasnovan za razvoj in programiranje intuitivnih industrijskih aplikacij, ki so dovršene in uporabniku prijazne. Poleg klasične namizne namestitve razvojno orodje omogoča kolaborativni razvoj v oblaku in verzioniranje z uporabo sistema Git. Razvojno okolje je objektno orientirano in vsebuje že v naprej pripravljene knjižnice za učinkovito industrijsko vizualizacijo, poleg tega pa omogoča visoko prilagodljivost s pomočjo odprtega API vmesnika in C# skript.

S FactoryTalk OPTIX je vse mogoče

Zmožnost uporabe podatkov za sprejemanje pravilnih odločitev v realnem času se začne z vizualizacijo, zgrajeno na interoperabilnosti in odprtosti, ki je enostavna za razvoj in uporabo. Grafika v FactoryTalk OPTIX je vektorska in se prilagaja izbranemu zaslonu, omogočena je izbira sloga prikazovanja in personalizacija, dodatno je na voljo funkcionalnost poročanja in prikazovanja historiziranih podatkov ali podatkov v realnem času.

FactoryTalk OPTIX omogoča povezljivost z vsemi globalnimi proizvajalci PLC sistemov, IIoT povezljivost preko MQTT protokola, varnih HTTPS povezav ali OPC UA protokola. Vsi projektni elementi (podatkovne strukture, grafike, uporabniki, recepti in ostalo) so strukturirani v OPC UA objektih, kar omogoča avtomatsko povezljivost z ostalimi sistemi, ki za povezljivost uporabljajo OPC UA (npr. MES, ERP, oblačna infrastruktura). Zaradi številnih naprednih funkcij je proces načrtovanja lažji in bolj sodelovalen, hkrati pa vam ponuja neprimerljivo prilagajanje aplikacije potrebam operaterja. Izkoristite prednosti izboljšav svojih procesov, učinkovitosti in rezultatov – vse v enem enostavno dostopnem orodju.

Izgradnja, delovanje in vzdrževanje sistema, ki stane manj

Pričetek dela z razvojnim okoljem je enostaven. Prijavite se v FactoryTalk Hub (bit.ly/CloudDashboard), enotno spletno destinacijo za dostop do digitalnih rešitev za proizvodnjo, in vstopite v FactoryTalk Optix. Licenca je brezplačna! Če želite razvojne zmogljivosti nadgraditi in omogočiti z oblačnimi storitvami in kolaborativnim razvojem, je nakup Pro licence ena najbolj ugodnih možnosti, ki so trenutno na trgu.

Zmogljivosti FactoryTalk OPTIX rastejo skupaj z vašimi potrebami. Licenciranje temelji na funkcionalnostih, kar omogoča prilagodljivost glede na potrebe projekta. Če želite namestiti HMI aplikacijo na operaterske panele, so na voljo namenski paneli z že vključenimi »runtime« licencami brez dodatnih stroškov.

FactoryTalk OPTIX je na voljo tudi kot SaaS aplikacija. FactoryTalk Hub omogoča enostavno upravljanje z naročninami preko modernega vmesnika in izkorišča prednosti oblaka, tako da lahko z njim podjetja poenostavijo upravljanje programske opreme, hkrati pa povečajo produktivnost, hitreje pridejo na trg in oblikujejo sisteme, katerih izgradnja stane manj, a nudijo več.

Dosezite svojo vizijo HMI

FactoryTalk Optix uvaja popolnoma nov način pristopa do razvoja HMI, IIoT in aplikacij za robno računalništvo, ki daje prednost razširljivosti in odprtosti ter brezhibno integracijo z najnovejšo tehnologijo. Omogoča vam izgradnjo vsestranskih rešitev, ki danes izpolnjujejo različne zahteve strank in se prilagajajo spreminjajočim se potrebam in tehnologijam v prihodnosti.

Če želite pričeti s preizkušanjem FactoryTalk OPTIX, obiščite spletno stran: bit.ly/FactoryTalkOptix

Če želite tehnično pomoč ali več informacij, pišite na info@controltech.si. (P.R.)


Prijavi napako v članku
Članek je pripravljen v sodelovanju s podjetjem CONTROLTECH.
Vas zanima več iz te teme?
Industrija 4.0


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Bronasti partner

AKREDON d.o.o., Toner123.si

Moste 30, 4274 Žirovnica, Tel: 051 392 793
Spletna trgovina Toner123.si V spletni trgovini Toner123.si lahko izbirate med bogato ponudbo originalnih in kakovostnih kompatibilnih tonerjev ali kartuš za tiskalnike svetovno znanih ... Več

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18

Seyfor d.o.o.

Cesta Goriške fronte 46, 5290 Šempeter pri Gorici, Tel: 05 393 40 00
Poslovni računalniški programi za javni sektor, podjetje, zasebnike ali obrtnike Saop je leta 1987 med prvimi v Sloveniji ponudil programsko opremo in je danes eden izmed vodilnih ... Več

NJORKA d.o.o.

Tovarniška cesta 4c, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 901 21 22
Podjetja se srečujejo z vse več podatki, za njihovo učinkovito obravnavo pa potrebujejo številne programe in aplikacije, kar sčasoma vodi v administracijsko zmešnjavo in posledično ... Več