UL FRI

Zlati partner

Deli z drugimi:

Share
Davčna št.:
SI 67909027
Zavezanec za DDV:
DA
Matična št.:
1627023000
Št. zaposlenih:
150-199
Transakcijski račun:
SI56 0110 0603 0708 768
Osnovna dejavnost:
P85.422 Visokošolsko izobraževanje
Ustanovitelj:
Republika Slovenija

Spoznali smo že, da so računalniki neverjetni stroji, za katere se zdi, da ni meja, da so sposobni narediti vse, kar si človek zamisli in tudi tisto, kar si danes večina ljudi še ne zna prav predstavljati.

Dandanašnji računalniki upravljajo letala in vesoljske ladje, nadzorujejo elektrarne in tovarne. Ne moremo si več predstavljati delovne organizacije, ki bi lahko delovala in poslovala brez uporabe računalnikov. Kdo še ni slišal za elektronsko trgovanje, elektronsko pošto, svetovni splet in spletne strani, razpršene na milijonih strežnikov po vsem svetu.

Svet postaja globalna vas, informacija pa tisto, kar se po vrednosti ne more meriti z nobeno drugo dobrino na svetu. Kdor ima na voljo znanje in informacije, je gospodar in prav računalništvo in informatika sta sredstvo za njihovo pridobivanje, posredovanje in izkoriščanje. Znanje si je seveda potrebno pridobiti – pot do njega je težavna in polna odrekanja, zmagoslavje ob pridobljenem znanju pa sladko.

Pot do znanja, vse do skrajnih meja računalniških znanosti, ti odpira Fakulteta za računalništvo in informatiko.

Glavna dejavnost Fakultete za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani je vzgoja računalniških strokovnjakov različnih profilov. Oblike izobraževanja se razlikujejo med seboj po obsegu, zahtevnosti, načinu izvajanja in številu udeležencev.

Poleg rednega izobraževanja, fakulteta skrbi še za dopolnilno izobraževanje računalniških strokovnjakov, kot tudi strokovnjakov drugih strok, ki potrebujejo znanje iz informatike. Prav posebna in zelo osebna pa je vzgoja mladih raziskovalcev, ki se med podiplomskim študijem pod mentorstvom univerzitetnih profesorjev uvajajo v raziskovalno in znanstveno delo.

Na Fakulteti za računalništvo in informatiko že tradicionalno izvajajo Poletno šolo FRI, namenjeno predvsem osnovnošolcem in srednješolcem. V okviru Tedna programiranja organizirajo raznolike delavnice za vse generacije.


Deli z drugimi:
Share

Prijava na e-novice podjetja UL FRI

Fakulteta za računalništvo in informatiko

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem UL FRI? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.


Novice, ki jih je podjetje objavilo Prikaži vse novice