COLBY d.o.o.

Zlati partner

Deli z drugimi:

Share
Davčna št.:
SI 45877769
Zavezanec za DDV:
DA
Matična št.:
5721938000
Transakcijski račun:
SI56 0292 4026 2775 710
Osnovna dejavnost:
G46.490 Trgovina na debelo z drugimi izdelki široke porabe
Ustanovitelj:
Gregor Drozg , Harris Adam Joel

Podjetje Colby d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1993. Ukvarja se s prodajo iger za računalnike in igralne konzole. V začetku so prodajali preko pošte, kasneje preko lastne trgovine. Sčasoma so se osredotočili predvsem na veleprodajo.

Podjetje Colby je z leti zraslo v enega vodilnih distributerjev izdelkov za zabavo v celotni jadranski regiji. Leta 2017 ga je prevzelo podjetje ComputerLand Group. S tem je postalo del najuspešnejše distribucijske skupine v jugovzhodni Evropi.

Colby distribuira vse, kar je povezano z videoigrami, od programske opreme in periferije do strojne opreme in tudi igrač. Poleg tega zastopa niz blagovnih znamk s področij življenjskega sloga in pametnega doma. Pod svojo streho imajo največje založnike – Activision Blizzard, Bandai Namco, Konami in SEGA, ki so vsi po vrsti odgovorni za najuspešnejše serije iger vseh časov. Colby že dvajset let lansira igre v Sloveniji in na Hrvaškem.

Colby povezuje več kot sedemdeset trgovcev, ki imajo več kot petsto trgovin, zato doseže ljubitelje iger od Ljubljane do Dubrovnika in dlje. Z okrepljenim trženjem in promoviranjem želijo svoj portfelj še razširiti. To je tudi temelj njihovega uspeha in se je v zgodovini skupine ComputerLand Group že večkrat izkazalo za pravo strategijo.

Trgovino ComputerLand sta leta 1993 ustanovila brata Ljubodrag in Miodrag Stakić. Zdaj se ComputerLand Group razprostira po osmih državah. Del skupine ComputerLand Group so podjetja Colby, Iris Mega in PC Centar, njihov skupni domet pa je zares velik. Zastopajo več kot osemdeset prodajalcev, nenehno povečujejo rast blagovnih znamk …

Prvi distribucijski posel so dobili leta 1996. Več o zgodovini skupine ComputerLand Group si lahko preberete na spletni strani: computerland.group.

ComputerLand Group danes zastopa 87 proizvajalcev in založnikov, ki nudijo več kot 10.000 izdelkov na zalogi. Skupaj dosegajo za naše razmere ogromen trg – skoraj 32 milijonov potrošnikov v osmih državah.


Deli z drugimi:
Share

Prijava na e-novice podjetja COLBY d.o.o.

Colby

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem COLBY d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.


Novice, ki jih je podjetje objavilo Prikaži vse novice