Digitalizacija
25.03.2014 18:35

Deli z drugimi:

Share

Prodajni lijak in konverzije na spletnem mestu

Razumevanje pojma “prodajni lijak” vašega spletnega mesta in njegovo načrtovano upravljanje je pogoj za dologoročno višanje konverzije na vašem spletnem mestu!
Prodajni lijak in konverzije na spletnem mestu
Prodajni lijak in konverzije na spletnem mestu

Primerno zasnovan in upravljan prodajni lijak spletnega mesta je edino zagotovilo, da se bodo obrestovale investicije v v pridobivanje prometa na vaše spletno mesto (SEO, oglaševanje, …).


“Prodajni lijak (spletnega mesta) predstavlja vse aktivnosti obiskovalca od trenutka, ko prvič ugotovi, da obstajate in obišče vaše spletno mesto, do takrat, ko postane vaša stranka.”


Osnovni pogoji za dobro definiran prodajni lijak (spletnega mesta), ki tudi dobro deluje in ustvarja promet, dobiček.

  • Poznavanje ciljnih skupin in njihovih potreb– Zelo pogosto opažamo, da je bilo pri načrtovanju spletnih mest premalo pozornosti in naporov namenjenih identifikaciji ciljnih skupin innjihovih potreb oz. da prodajni lijak ne sledijo različnim preferencam le-teh.
  • Natančno definirani cilji spletnega mesta– Cilji spletnega mesta so prepogosto napačno definirani in slabo izpostavljeni. Cilji spletnega mesta se lahko zelo razlikujejo in so odvisni od poslovnega modela spletnega mesta.

Cilji spletnega mesta so lahko npr.:

– informiranje o izdelkih in storitvah

– nakup izdelkov ali naročilo storitev

– vzpostavitev kontakta z obiskovalcem (prijava na obveščanje, pošiljanje povpraševanja, klic v podjetje, ipd.)

– ustvarjanje zaupanja v blagovno znamko ali podjetje

– podpora obstoječim partnerjem

– …

  • Uporabniška izkušnja– Dobra uporabniška izkušnja pomeni dobro realizacijo zastavljenih ciljev in vključuje številne vidike (pravilno arhitekturo, dobro navigacijo, ustrezno oblikovanje, kakovostna izvedba, dobro tehnično delovanje… ), ki zahtevajo premišljeno delovanje in zanesljive podizvajalce!
  • Stalno merjenje / analitika in optimizacija – Že s pravilno uporabo podatkov, ki jih dobite s pomočjo brezplačnega analitičnega orodja Googe Analytics, lahko veliko prispevate k optimizaciji prodajnega lijaka. Za še boljše rezultate se poslužujte naprednejših analitičnih pristopov in orodij.

“Prodajni lijak” bi morala definirati in upravljati vsaka organizacija, ki deluje na spletu. Lahko je organizacija prodajno usmerjena ali pa zasleduje samo specifične komunikacijske cilje. Glavni namen dobro optimiziranega prodajnega lijaka je namreč, da v bodočem kupcu ali partnerju ustvari interes in zaupanje ter ga spodbudi k “akciji”. Kakšna je ta “akcija” je odvisno od poslovnih ciljev, ki si jih je potrebno zastaviti na samem začetku.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem E-LABORAT d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri E-LABORAT d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem E-LABORAT d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Bronasti partner

E-MISIJA d.o.o.

Ljubljanska cesta 21d, 1241 Kamnik, Tel: 01 830 35 32
V E-MISIJI d.o.o. so v tridesetih letih svojega obstoja dokazali, da sodijo v sam vrh slovenske računalniške scene. Ne samo, da za njimi stoji več kot 20.000 zadovoljnih strank, ... Več
Zlati partner

E-LABORAT d.o.o.

Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 52 92
E-laborat, svetovalno analitična družba, d.o.o. je vodilni slovenski center za raziskave poslovnega interneta. Vsako leto analizirajo poslovno učinkovitost več kot tisoč spletnih ... Več

DIGITOPIA, Matej Pinter s.p.

Trnovec 6, 3332 Rečica ob Savinji, Tel: 041 913 205
Ponudite svojim strankam najboljše tudi na mobilnih napravah Danes poleg dobre spletne strani marsikdo potrebuje tudi dobro mobilno aplikacijo - Digitopia je pravi naslov.Vedno ... Več

NOMISCOM, Simon Šebjanič s.p.

Kupšinci 31, 9000 Murska Sobota, Tel: 031 650 787