Digitalizacija
Poslovne rešitve
Varnost
18.04.2023 15:10
Posodobljeno 12 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako je Elektro Celje znižal stroške obratovanja omrežja?

Elektro Celje d. d. z drugim najdaljšim omrežjem v Sloveniji z električno energijo napaja več kot 173 tisoč odjemalcev, kar zahteva nemoteno delovanje omrežja.

Elektro Celje d. d. je kot eno izmed petih elektrodistribucijskih podjetij v državi del elektroenergetskega sistema Republike Slovenije in tako ključni člen za razvoj stroškovno učinkovitega distribucijskega omrežja države za zagotavljanje kakovostne in zanesljive oskrbe odjemalcev električne energije.

Za nemoteno delovanje elektrodistribucijskega sistema Elektra Celje je ključno načrtovanje, upravljanje, vodenje in obratovanje distribucijskega omrežja. Zanesljivost in varnost obratovanja omrežja dosegajo tudi z uvajanjem sodobne informacijske in telekomunikacijske podpore, ki sloni na najnovejših tehnoloških rešitvah.

Z leti se je kompleksnost telekomunikacijskega sistema povečala, s tem pa se je zmanjševala obvladljivost omrežja. Zato so se odločili za postopno uvajanje nove tehnologije matričja oz. fabric tehnološkega ponudnika Extreme Networks.

Spoznajte izzive, ki so jih naslovili z tehnologijo matričja, ki jim danes zagotavlja visoko razpoložljivost, predvsem pa večjo kibernetsko varnost ter omogoča uvajanje storitev po načelih trajnostnega razvoja za širok nabor različnih uporabniških sistemov.

Preberite študijo primera >>


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
kibernetska varnost

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SMART COM d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SMART COM d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SMART COM d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MVM SERVIS d.o.o.

Na trgu 28, 3330 Mozirje, Tel: 031 611 116
MVM SERVIS, spletne in grafične storitve, d. o. o. je podjetje, specializirano za celovito ponudbo kreativnih grafičnih rešitev na ključ. Od konkurence jih ločuje popolnoma lastna ... Več
Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35
Zlati partner

SMART COM d.o.o.

Brnčičeva ulica 45, 1000 Ljubljana, Tel: 01 5611 606
Smart Com udejanja vaše vizije Težko je slediti razvoju informacijskega sveta. Rešimo en problem in že se pojavita dva nova. Kako ohraniti stik z razvojem tehnologije? Odgovor na ... Več

Minevra, Matjaž Kramar s.p.

Krallova 31, 8000 Novo mesto, Tel: 041-649-387
Kaj lahko za vas naredi podjetje Minevra? Živimo v digitalni dobi, kjer prevladuje računalniška in tiskalna oprema. Iskanje sebi primerno opremo je izziv in za mnoge zamudno opravilo. ... Več