Digitalizacija
Poslovne rešitve
Varnost
18.04.2023 15:10
Posodobljeno 5 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako je Elektro Celje znižal stroške obratovanja omrežja?

Elektro Celje d. d. z drugim najdaljšim omrežjem v Sloveniji z električno energijo napaja več kot 173 tisoč odjemalcev, kar zahteva nemoteno delovanje omrežja.

Elektro Celje d. d. je kot eno izmed petih elektrodistribucijskih podjetij v državi del elektroenergetskega sistema Republike Slovenije in tako ključni člen za razvoj stroškovno učinkovitega distribucijskega omrežja države za zagotavljanje kakovostne in zanesljive oskrbe odjemalcev električne energije.

Za nemoteno delovanje elektrodistribucijskega sistema Elektra Celje je ključno načrtovanje, upravljanje, vodenje in obratovanje distribucijskega omrežja. Zanesljivost in varnost obratovanja omrežja dosegajo tudi z uvajanjem sodobne informacijske in telekomunikacijske podpore, ki sloni na najnovejših tehnoloških rešitvah.

Z leti se je kompleksnost telekomunikacijskega sistema povečala, s tem pa se je zmanjševala obvladljivost omrežja. Zato so se odločili za postopno uvajanje nove tehnologije matričja oz. fabric tehnološkega ponudnika Extreme Networks.

Spoznajte izzive, ki so jih naslovili z tehnologijo matričja, ki jim danes zagotavlja visoko razpoložljivost, predvsem pa večjo kibernetsko varnost ter omogoča uvajanje storitev po načelih trajnostnega razvoja za širok nabor različnih uporabniških sistemov.

Preberite študijo primera >>


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
kibernetska varnost

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SMART COM d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SMART COM d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SMART COM d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

iPROM d.o.o.

Šlandrova ulica 4b, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 511 07 50
Digitalna odličnost, ki prepriča iPROM je hiša znanja in izkušenj, ki naročnikom poenostavlja kompleksnost trženja v digitalnem okolju. Pripravljajo, organizirajo in izvajajo ... Več

TISKARNA SILVECO

PE Stegne, Stegne 3, 1000 Ljubljana, Tel: 031 707 667
Ali iščete način za preboj komunikacijske ovire med vami in vašimi potencialnimi strankami ali partnerji? V današnji digitalni dobi je trg enostavno prenasičen s spletnimi oglasi ... Več

PRIMO TELEFONIJA d.o.o.

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 07 490 14 50

MIKROGRAFIJA d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 080 51 15
Specialisti s pravimi rešitvami. In pika. V podjetju Mikrografija d.o.o. so zaposleni izkušeni strokovnjaki s področja informatike, obvladovanja dokumentov in arhivistike. ... Več