Računalništvo, telefonija
30.09.2018 07:59

Deli z drugimi:

Share

Zanimiv telefon Nokia 7.1 Plus je le še vprašanje časa!

Novi pametni mobilni telefon Nokia 7.1 Plus obeta veliko!
Novi pametni mobilni telefon Nokia 7.1 Plus obeta veliko!

Pred kratkim so se na svetovnem spletu pojavile govorice o pametnem mobilnem telefonu Nokia 7.1 Plus, ki naj bi luč sveta ugledal v oktobru. Kot vse kaže se bo to dejansko tudi zgodilo, saj je kitajska agencija TENAA omenjeni pametni mobilni telefon nedavno odobrila, kar z drugimi besedami povedano pomeni, da ima novost sedaj vsa dovoljenja, ki so potrebna za pričetek prodaje. Poleg tega je agencija objavila tudi fotografijo novosti, zato je bolj kot ne znano, kakšen bo njen zunanji izgled ob pričetku prodaje.

Kitajska agencija TENAA je seveda potrdila tudi strojne specifikacije novosti. Pametni mobilni telefon Nokia 7.1 Plus (na Kitajskem se bo novost tržila pod imenom Nokia X7) bo opremljen s kakovostnim 15,5-centimetrskim oziroma 6,1-palčnim zaslonom ločljivosti 2.246 x 1.080 slikovnih točk. V oblikovno všečnem ohišju naj bi našli še osemjedrni procesor Qualcomm Snapdragon 710 frekvence 2,2 gigahercev, ki bo dovolj zmogljiv tudi za nekoliko zahtevnejša opravila. Novost bo za nameček opremljena s tehnologijo za hitro polnjenje baterije, pri čemer naj bi se ta polnila pri električni moči kar 18 vatov.

Pametni mobilni telefon Nokia 7.1 Plus naj bi bil za nameček na voljo v dveh različicah, pri čemer bo cenejša ponujala štiri gigabajte sistemskega pomnilnika in vgrajeni pomnilnik s 64 gigabajti prostora, zmogljivejša inačica pa bo razpolagala s šestimi gigabajti sistemskega pomnilnika in 128 gigabajti prostora za shranjevanje podatkov. Notranji pomnilnik bo po potrebi možno razširiti s pomočjo pomnilniške kartice. Tu bo odlično poskrbljeno tudi za zajem fotografij in videoposnetkov, saj bo novost opremljena z dvema fotoaparatoma ločljivosti 12 milijonov slikovnih točk in 13 milijonov slikovnih točk ter spletno kamero ločljivosti 12 milijonov slikovnih točk, ki bo kot nalašč tudi za zajem kakovostnih sebkov.

Kot vse kaže bo pametni mobilni telefon Nokia 7.1 Plus razpolagal še z baterijo kapacitete 3.400 miliamper ur, na vgrajenem pomnilniku pa bo nameščen mobilni operacijski sistem Android 8.1 Oreo. Uporabniki pa naj bi že po nekaj tednih prejeli posodobitev na novejši mobilni operacijski sistem Android 9 Pie.


Prijavi napako v članku