Prenosni računalniki
Računalništvo, telefonija
Računalniške komponente
Procesorji
Namizni računalniki
Grafične kartice
22.02.2024 10:02
Posodobljeno 3 meseci nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kam po računalniško opremo v Sloveniji?

Pri nakupovanju se vedno srečamo z dilemo, kje kupiti različne računalniške komponente.

Če začnemo od “nule”, bomo potrebovali mizo, stol, računalniško periferijo (miško, tipkovnico, slušalke), monitor in pa seveda računalnik. V primeru DIY sestave oziroma da bi želeli računalnik sestaviti sami, boste potrebovali vse posamezne komponente: napajalnik, grafično kartico, procesor, osnovno ploščo, RAM, disk(e), ohišje in ostale dodatke. Čeprav je postopek same sestave zelo enostaven, je iskanje komponent lahko ravno obratno.

Zato smo si postavili vprašanje, kam po računalniško opremo v Sloveniji. Potrebujemo trgovino, ki primarno obratuje prek spleta, vendar imajo tudi fizično trgovino. Zakaj?

Spletna trgovina je v teh časih že kar obvezen pogoj, saj je nakupovanje enostavnejše, preglednejše in hitrejše. Enostavneje je tudi primerjati izdelke in iskanje lahko filtriramo po ključnih besedah, specifikacijah ali blagovni znamki, namesto da bi se lovili po trgovini.

Nekateri si pa vseeno želijo videti računalnik od blizu, da se morebiti prepričajo o estetiki in ali bo pretok zraka v ohišju dovoljšen za gaming zverino, ki jo želijo sestaviti.

Tretji kriterij je zaloga, ki mora biti dovoljšna in raznolika. Na voljo morajo biti najnovejše komponente in tudi kakšno generacijo starejše, še posebej za tiste, ki imajo omejen proračun in niso pretirani zahtevni glede zmogljivosti.

Če upoštevamo vse našteto, je www.eigre.si lahko prva in zadnja postojanka, ki jo potrebujete pri nakupu ali sestavi računalnika. Obiščite jih na spletu ali pa v fizični trgovini INPUT v Velenju.

Od 2016 dobavljajo računalniško opremo geekom po Sloveniji

Spletna trgovina www.eigre.si je svoja vrata »geekom« odprla 2016. Z vedno aktualno ponudbo so poskrbeli, da je vsak kupec odšel zadovoljen in s pravim računalnikom, bodisi gaming računalnik, poslovni prenosnik ali pa morda samo z najnovejšo grafično kartico.

Njihova prednost je nedvomno, da produkte selekcionirajo strastni računalničarji in igričarji ter dolgoletni strokovnjaki, kar pomeni, da se na policah vedno znajdejo tiste komponente, ki so najbolj zaželene, imajo najboljše razmerje med ceno in zmogljivostjo ali pa na splošno veljajo za najboljše, kar ponuja računalniški svet. Če spremljate dogajanje, veste, da je Nvidia pred kratkim izdala nove grafične kartice RTX 4070 in RTX 4080 Super in v istem trenutku so bile na voljo tudi na www.eigre.si.

Pri računalnikih se vedno pojavi kup vprašanj, ki jih lahko naslovite na njihovo izkušeno ekipo. Odgovorili vam bodo, kaj je najbolj smiselno kupiti za vaš način uporabe in proračun. Če iščete le nadgradnjo, vam bodo svetovali, kaj morate menjati, pomagajo vam pa tudi sestaviti računalnik.

Brskanje med toliko komponentami je prav tako lahko zamudno. Na www.eigre.si lahko med drugim filtrirate po točno tistih specifikacijah, ki jih iščete in si s tem prihranite nekaj časa. Ko boste sestavili košarico, jo lahko delite tudi s prijatelji, ki lahko komentirajo, ali ste izbrali dobro in kaj bi lahko izboljšali.

Vse, kar potrebujete, najdete na www.eigre.si

Bi radi od tal do stropa prenovili svoj domači kotiček za igranje ali delo? Izberite si pisarniški ali gaming stol za udobno igranje in delo. Razmislite morda tudi o dvižni mizi UVI, s katero boste vsaj malo poskrbeli za ergonomijo v domačem kotičku. Obenem pa boste podprli slovenskega proizvajalca, ki svoje mize dela po meri in z izbranim slovenskim lesom.

Potem se lotite tipkovnice. Nekateri prisegajo na mehanske za boljšo natančnost in odzivnost, drugi so pa povsem zadovoljni z membranskimi stikali. Miška naj bo predvsem prilagojena vaši roki, saj boste tako preprečili utrujenost v zapestju in sindrom karpalnega kanala. Za igranje iger je seveda pomembna tudi odzivnost, razmislite pa tudi o brezžičnosti, da se znebite nadležnih kablov. Ste že slišali za Glorious miške in tipkovnice? Najdete jih na www.eigre.si, poznane so po odlični kakovosti, miške boste pa prepoznali po znamenitem satastem vzorcu.

Monitor je enako pomembna komponenta kot sam računalnik. Naj bo prilagojen za naloge, ki jih boste delali. Če ga boste potrebovali za oblikovanje, naj bo barvno natančen. Za igre sta na prvem mestu pomembna hitrost osveževanja in nizka latenca.

Najboljše prihranite za konec. Pobrskajte po ponudbi www.eigre.si, kjer boste našli različne namizne in prenosne računalnike in nedvomno računalnik, ki bo ustrezal vašim zahtevam. Ali pa se podajte na samostojno pot in v košarico namečite vse potrebne komponente za sestavo računalnika, ki vam bo zvesto služil naslednje desetletje. V trgovini Eigre.si vas čakajo najnižje cene in najboljša selekcija komponent.

Če potrebujete pomoč, so vam na voljo geeki spletne trgovine Eigre.si. Imajo tudi svoj Discord kanal, kjer odgovarjajo na vse tegobe in s svojo skupnostjo tudi praznujejo tista majhna zmagoslavja, kot na primer prva sestava računalnika ali pa kakšen nov igričarski rekord.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem KONCERN ENA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri KONCERN ENA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

KONCERN ENA_logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem KONCERN ENA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Bronasti partner

Agencija POTI – Z znanjem do cilja!

Stegne 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 511 39 21
Agencija POTI – Z znanjem do cilja! Agencija POTI, izobraževalna, svetovalna in založniška družba, si je v več kot 20. letih delovanja, pridobila obilico znanja in izkušenj ... Več
Zlati partner

Crayon

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 0597 87 142
Crayon je globalno podjetje, ki svojim strankam pomaga zgraditi komercialne in tehnične temelje za uspešno digitalno transformacijo v oblak. Ponujamo celovite IT rešitve migracij ... Več
Zlati partner

Računalniški muzej

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,
Že od leta 2004 si jemljemo za svoje osnovno poslanstvo opominjanje na informacijsko dediščino. Kot kulturna ustanova s sedežem v Ljubljani, se posvečamo zbiranju, ohranjanju ... Več

Makro Team d.o.o.

Ilaunigova ulica 5, 2230 Lenart v Slovenskih goricah, Tel: 040 410 451, 02 729 25 40
Ste mislili, da je IT podporna služba primerna le za večja podjetja? Zagotavljanje strokovne informacijske podpore bodisi na daljavo ali na fizični lokaciji ima številne prednosti, ... Več