Računalništvo, telefonija
Dodatki za računalnike
26.01.2023 12:03

Deli z drugimi:

Share

Kako pomemben je mikrofon pri delu in igranju iger?

Kolikokrat se vam je zgodilo, da med Teams ali Zoom sestankom niste slišali svojega sogovorca? Ali pa na primer, da so vas med igranjem iger s prijateljem motili zvoki iz ozadja?
Foto: Pexels
Foto: Pexels

V obeh primerih je bil krivec mikrofon oziroma uporabnik, ki je izbral mikrofon, ki ni ustrezal zadani nalogi. Marsikdo se ne zaveda pomembnosti dobrega mikrofona in še bolje rečeno, mikrofona, ki ima vse specifikacije potrebne za brezhibno opravljanje izbrane naloge. Dober mikrofon je bistveno orodje za vsakogar, ki uporablja računalnik za videokonference, igranje ali pretakanje iger, snemanje zvoka in podobno. Tako kot dober zaslon vpliva na kakovost dela oblikovalca ali igralno izkušnjo, tudi dober mikrofon znatno vpliva, kako dobro in jasno vas bodo slišali sogovorci.

Na voljo je ogromno različnih vrst mikrofonov, ki so zasnovani za različne uporabnike in scenarije. Nekateri so zasnovani za igranje iger s funkcijami, kot sta odpravljanje zvokov iz okolice in nastavljiva občutljivost. Drugi so namenjeni snemanju glasbe ali podcastov s funkcijami, kot sta frekvenčni odziv in preklopnimi vzorci, ki uporabnikom omogočajo zajemanje visokokakovostnega zvoka.

Opravite temeljito raziskavo trga

Tako kot pri vsakem nakupu elektronike si morate najprej odgovoriti na ključna vprašanja. Za kaj potrebujete mikrofon? Kako boste povezali mikrofon z računalnikom? Katere funkcije potrebujete? Ali ga boste prenašali ali pa bo zasidran na pisarniški mizi?

Ne glede na to, kaj boste počeli z mikrofonom, zagovarjamo, da je mikrofon, ki jasno zazna vaš glas in vsaj delno odpravi hrup v ozadju, smiseln nakup za vsakega. Če ste uporabnik profesionalnega kova, potem boste želeli mikrofon s širokim frekvenčnim odzivom in podrobnejšim zvokom. Nezahtevni uporabniki boste v večini primerov brskali med USB mikrofoni, bolj profesionalni uporabniki pa se bose spogledovali s TSR in XLR mikrofoni. Z navedbo priključka XLR proizvajalec pošilja jasno sporočilo, da so njihovi mikrofoni namenjeni resni uporabi, za uporabnike, ki želijo in potrebujejo le najboljše.

Kateri mikrofon izbrati?

Začnimo pri delu, kjer mikrofon v večini primerov potrebujemo za opravljanje videokonferenčnih klicev. Proizvajalec Tracer, priznan akter na trgu mikrofonov in računalniške periferije, ima na voljo kar nekaj izbire. Do 25. 2. 2023 lahko bralci Računalniških novic izkoristite 10 % popust na celoten portfelj Tracer računalniške periferije, vključno s Tracer mikrofoni.

Tracer S5 je mikrofon primeren predvsem za (domača) pisarniška okolja. Izbirate lahko med namiznim stojalom ali pa nosilcem, ki vam omogoča pritrditev mikrofona na stran mize. Naklon mikrofona si lahko prilagajte po želji.

Tudi gamerji imajo kar nekaj možnosti. Tracer Spider RGB ima definitivno med vsemi najbolj unikaten dizajn, katerega dopolnjujeta odličen zvok in trdna konstrukcija. Mikrofoni Tracer Spider RGB spadajo v gamersko linijo izdelkov Gamezone, ki je posebej zasnovana za najbolj zagrizene igričarje, ki od svojih naprav pričakujejo največ. Spider RGB se lahko pohvali s privlačno RGB osvetlitev, funkcijo zmanjšanje hrupa iz okolice, 360-stopinjsko vrtenje in robustno konstrukcijo. Gamerji si lahko ogledate še mikrofone Tracer Gamezone Gamer LED.

Ustvarjalci video vsebin, nadobudni Youtuberji, vlogerji in ostali kreativci si lahko pomagate z mikrofoni studijske kakovosti, kot na primer Tracer Digital, Tracer Studio Pro, Tracer Premium, Tracer Screamer … Izbirate lahko med USB ali XLR priključki in različnimi tipi mikrofonov.

Karkoli iščete, bodisi gamerski mikrofon, mikrofon za ustvarjanje ali pa opravljanje video klicev, pomagate si lahko s portfeljem mikrofonov na spletni strani www.mimovrste.com.

Bralci Računalniških novic lahko izkoristite 10 % popust na celoten portfelj Tracer računalniške periferije, vključno s Tracer mikrofoni. Akcija velja do 25. 2. 2023 oziroma do odprodaje zalog.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
mikrofoni mikrofon računalniška oprema

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem KONCERN ENA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri KONCERN ENA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

KONCERN ENA_logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem KONCERN ENA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

LESTRA d.o.o.

Vaška pot 17c, 1235 Radomlje, Tel: 01 563 60 60
Vodilni na področju trženja projektorjev – strokovno svetovanje, izposoja, montaža in servis Z več kot 30-letnimi izkušnjami in najboljšo izbiro projekcijske opreme za vas. V ... Več
Zlati partner

GS1 Slovenija

Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 5898 320
GS1 Slovenija je neodvisna in nepridobitna organizacija na področju mednarodnih standardov GS1 za identifikacijo, zajem in elektronsko izmenjavo podatkov v Sloveniji. Ima preko ... Več
Diamantni partner

ADM ADRIA d.o.o.

Prvomajska ulica 17, 3000 Celje, Tel: 05 925 19 55
O nas Večina podjetij se ustanavlja zaradi poslovne ideje, prodajnega koncepta ali pa zaradi potrebe po formaliziranju opravljanja poslovnih aktivnosti. Na primeru družbe ADM-Adria, ... Več

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667