Računalništvo, telefonija
13.11.2015 15:14

Deli z drugimi:

Share

Namesto osebnega računalnika kupite raje tablico iPad Pro!

Podjetje Apple polaga velike upe na gigantsko tablico iPad Pro!
Podjetje Apple polaga velike upe na gigantsko tablico iPad Pro!

Ker se je pričela prodaja težko pričakovanega tabličnega računalnika iPad Pro, se je o njem za časopisno hišo The Telegraph kakopak razgovoril prvi mož podjetja Apple Tim Cook. Ta je prepričan, da lahko novost v vseh pogledih nadomesti osebni računalnik, saj lahko z njo brez težav opravimo tudi najzahtevnejša opravila. Poleg tega je zagotovljena vsa podpora tako za delo kot za preživljanje prostega časa, kar pa ne moremo ravno trditi za tablične računalnike, ki poganjajo konkurenčni operacijski sistem Android.

Tablični računalnik iPad Pro lahko brez težav nadomesti tako namizni kot prenosni računalnik, saj je opremljen s kar 12,9-palčnim (32,8-centimetrskim) zaslonom z več kot 5 milijoni točk. Po besedah Appla gre za edinstveno napravo, ki ima največ pikslov med vsemi danes obstoječimi napravami z operacijskim sistemom iOS. Med večjimi novostmi pa seveda izstopa tudi digitalno pisalo Apple Pencil oziroma digitalno pisalo, s katerim lahko uporabniki rišejo in ustvarjajo v aplikacijah kot je Paper ali pa Adobe Comp, ki služi kot orodje za oblikovanje spletnih strani in mobilnih aplikacij.

Maloprodajna cena za Applov tablični računalnik iPad Pro bo seveda zasoljena. Za iPad Pro z brezžično povezavo Wi-Fi in 32 gigabajti pomnilnika bo v Združenih državah Amerike potrebno odšteti preračunanih 725 evrov, za iPad Pro z brezžično povezavo Wi-Fi in 128 gigabajti pomnilnika bo potrebno odšteti preračunanih 860 evrov, medtem ko bo najdražji iPad Pro z brezžično povezavo Wi-Fi, mobilno povezavo 4G/LTE in 128 gigabajti pomnilnika vrednoten na preračunanih 980 evrov. Za digitalno pero Apple Pencil bo podjetje iz Cupertina onkraj luže zahtevalo še preračunanih 89 evrov, pametna tipkovnica Smart Keyboard pa bo vrednotena na preračunanih 155 evrov.


Prijavi napako v članku