Računalništvo, telefonija
Digitalizacija
10.05.2024 08:00
Posodobljeno 2 tedna nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pravko: umetna inteligenca za reševanje birokratskih zagat

Zakonodaja, davki, otroški dodatki, socialna pomoč, birokracija … Kako rešiti birokratske zagate v nekaj minutah ali celo sekundah?
Vir: zaslonska slika s spletne strani pravko.si
Vir: zaslonska slika s spletne strani pravko.si

Spoznajte slovenskega AI (umetno inteligentnega) birokratskega svetovalca, ki vam bo pomagal pri “skoraj vseh” birokratskih zapletih in pravnih vprašanjih.

Vprašajte in odgovoril vam bo, navedel bo tudi vir

Pravko deluje tako, da razume vaše vprašanje in v nekaj sekundah poišče informacije, ki jih potrebujete za rešitev birokratskih zagat. Natančno odgovori in – kar je pomembno – vedno navede uradne vire, ki jih potrebujete za potrditev odgovora.

Kot smo pri AI rešitvah vajeni, Pravko razume vaša vprašanja v pogovornem jeziku, kar je za tistega, ki išče odgovore, uporabniško najbolj prijazen način. Za svoje odgovore vedno poišče uradne vire, tako da ne boste imeli težav z verodostojnostjo in muhavostjo njegovih odgovorov (vseeno pa odgovore vedno preverite, prav v ta namen namreč navede vire). Vire torej pregleda in vam poda najverjetnejšo rešitev. Usmeri vas tako, da ste opremljeni za preprosto nadaljnje raziskovanje.

Cilj razvijalcev AI rešitve Pravko je bil ponuditi uporabno in brezplačno tehnologijo čim širši javnosti in čim bolj opolnomočiti državljane pri urejanju poslov z državo.


Primer vprašanja in odgovora:


Poenostavi birokracijo

Pravko pozna celotno slovensko zakonodajo, podatke iz e-uprave, e-davkov in še veliko dodatnih informacij, ki vam bodo pomagale rešiti veliko problemov, od tega, kako pridobiti izredno socialno pomoč, do otroških dodatkov. Ustvarili so ga zato, da poenostavi vaše »ukvarjanje« z birokracijo, pa naj bodo to davki, nepremičnine, pridobivanje štipendije ali karkoli drugega.

Kaj pa njegove omejitve?

Kot vsaka AI rešitev ima tudi Pravko omejitve. Še vedno je vsak odgovor potrebno preveriti. Pravko to olajša z navajanjem uradnih virov v razdelku “Ključni viri”. Zavedati se morate, da rezultati, ki jih navede, niso pravni nasveti. So vam pa lahko v veliko pomoč pri iskanju rešitev, za katere bi sicer lahko porabili ure in ure.


Prijavi napako v članku
Članek je pripravljen v sodelovanju s podjetjem Pravko.
Vas zanima več iz te teme?
umetna inteligenca


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ARES RAČUNALNIŠTVO d.o.o.

Tržaška cesta 330, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 21 50
Ares računalninštvo d.o.o. vam po nakupu nudi brezplačno tehnično pomoč, izvaja pa tudi kompletne instalacije in servis računalniške opreme. Več

8000plus d.o.o.

Kajuhova ulica 64, 2310 Slovenska Bistrica, Tel: 064 248 123 (podpora), 031 782 321 (nakup)
8000plus: 1, 2, 3 – vse digitalne rešitve na enem mestu Od spletnega gostovanja, oblačnih rešitev in programiranja do urejanja dokumentacije za razpise, kibernetske varnosti, ... Več

Koenergija d.o.o.

Ilichova 21, 2000 Maribor, Tel: 040 730 010
Večina se zaveda, da je vključitev neke oblike industrijske avtomatizacije v njihov proizvodni obrat ali podjetje koristna. Lahko zmanjša proizvodne stroške, poveča učinkovitost, ... Več

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901