Računalništvo, telefonija
Telefonija
10.05.2024 07:01
Posodobljeno 1 mesec nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Huawei v Dubaju predstavil desetletje razvoja mobilne fotografije

V kulturnem okrožju Alserkal Avenue v Dubaju je Huawei predstavil svojo prvo in hkrati največjo globalno razstavo Huawei Xmage z naslovom »Svet, ki ogreje srce – 12 let Huaweieve mobilne fotografije«.

Ob slovesnem odprtju globalne fotografske razstave, je Huawei uradno naznanil še začetek fotografskega natečaja Huawei Xmage Awards 2024. Cilj tekmovanja, ki poteka že osmo leto zapored, je navdihniti uporabnike, da v celoti sprostijo ustvarjalnost in domišljijo z izkoriščanjem vodilnih fotografskih tehnologij zaokroženih pod blagovno znamko Huawei Xmage.

12 let Huaweieve mobilne fotografije

Fotografska razstava z naslovom »Svet, ki ogreje srce« (A Heartwarming World) prikazuje skoraj 300 fotografij, posnetih s pametnimi telefoni Huawei, ki so bile izbrane med milijoni prijavljenih fotografij. Prikazujejo trenutke topline, miru in svetlobe z vseh koncev sveta ter pristnost običajnih ljudi in vsebujejo novo filozofijo blagovne znamke Huawei Xmage, »Moč podobe«. Njen cilj je z vrhunsko tehnologijo in izkušnjami podžgati domišljijo, ustvarjalnost in spoštovanje uporabnikov ter prikazati njen močan vpliv na njihova življenja.

Zadnje desetletje je bilo obdobje hitrega razvoja mobilne fotografije, v katerem so pomembno vlogo igrali pametni telefoni serije Huawei P, saj je Huawei z neprestanimi inovacijami spodbujal evolucijo in razvoj fotografskih tehnologij. Poleg tega je s sodelovanjem pri globalnih dejavnostih, kot so fotografska tekmovanja, dogodki skupnosti in poročila o trendih, spodbujal širjenje kulture mobilne fotografije po vsem svetu.

Čeprav je serija Huawei P osvežena in nadgrajena v serijo Huawei Pura, model Huawei Pura 70 Ultra se je na lestvici Dxomark s 163 točkami zavihtel na prvo mesto, Huawei še naprej premika meje tehnologije in izkušenj skupaj z zvestimi uporabniki naprav ter pametno fotografijo dviguje v nove višave.

Keith Ladzinski, fotograf pri National Geographicu, je med otvoritveno slovesnostjo dejal: »Kot univerzalni jezik fotografija ujame lepoto in spodbudi pogovor. Razstava tako odraža Huaweievo razmišljanje o tehnologiji in umetnosti ter predstavlja bistvo blagovne znamke.«

Fotografije so organizirane v osem tematskih sklopov: Skrivnosti matere narave, Pokrajine in prostori, Dialog z živalmi, Zgodba o življenju, Ti in jaz, Veselje do športa, Moč trenutkov in Svet mladih. Za javnost je bila odprta med 8. in 10. majem, izjemna dela pa so nato dostopna na Huaweievih uradnih digitalnih kanalih na omrežjih Facebook, Instagram (@HuaweiXmageAward, @HuaweiMobile) in X.

»V dobi, v kateri prevladujeta tehnologija in hitrost, se ljudje zlahka prepustijo zunanjemu hrupu in stresu,« je opozoril Chen Xiaobo, kustos razstave in deveti podpredsednik kitajskega združenja fotografov. »Pomirjujoče je videti ustvarjalce po vsem svetu, ki s pametnimi telefoni Huawei ujamejo in posredujejo prisrčne trenutke. Te slike delujejo kot mostovi, ki se povezujejo z dušami ter prenašajo pristno toplino in lepoto.«

Nagradni natečaj Huawei XMAGE Awards 2024

Vsakoletni natečaj kot odprta platforma za fotografsko odličnost pametnih telefonov spodbuja uporabo edinstvenih perspektiv in neomejene ustvarjalnosti, da bi mobilna fotografija dobila globlji umetniški pomen in estetski izraz. Od leta 2017 so na letnem tekmovanju sodelovali uporabniki iz več kot 170 držav, ki so doslej prispevali skoraj 4 milijone fotografskih del. Zaradi tega so nagrade Huawei XMAGE samostojna kulturna dediščina, saj vsebujejo delčke človeške zgodovine.

Letošnje nagrade XMAGE uvajajo nove kategorije: Trenutki, Obrazi, Tako daleč, tako blizu in Stil, ki prikazujejo Huaweievo vodilno vlogo na področju posnetkov, portretne fotografije, telefoto in makro fotografije ter barvnega sloga. Poleg tega so bile oblikovane nove nagrade, ki umetnike spodbujajo k raziskovanju različnih izraznih oblik in tem z uporabo Huaweievih vodilnih fotografskih zmogljivosti telefonov serij Mate in Pura.

Prispela dela bo ocenjevala žirija uglednih sodnikov, med katerimi so Chen Xiaobo – 9. podpredsednik kitajskega združenja fotografov, Keith Ladzinski – fotograf National Geographic in nominiranec za nagrado Emmy, James Perolls – modni fotograf in režiser, Susi Belianska – portretna fotografinja in vizualna umetnica, Li Changzhu – Huawei Consumer Business Group.

Udeleženci predstavitvenega dogodka v Dubaju so si poleg fotografske razstave ogledali nove inovativne izdelke, ki bodo kmalu na voljo na slovenskem trgu. Med temi velja omeniti vrhunske pametne ure Huawei Watch 4 Pro Space Edition, Watch Fit 3 in Watch GT 4 Green Edition ter športno zapestnico Huawei Band 9.

Na fotografski natečaj Huawei XMAGE Awards 2024 se lahko prijavite do vključno 15. septembra. Za več informacij in prijavo na natečaj obiščite: https://consumer.huawei.com/en/campaign/xmage


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Huawei

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901

CARPEDIEM d.o.o.

Soška cesta 17, 5250 Solkan, Tel: 05 330 00 50
Če ni na spletu, ne obstaja. To je vodilo potrošnikov, ko iščejo in se odločajo za nakup določenega izdelka ali storitev. Identiteta podjetja je neposredno povezana s spletno ... Več

TISKARNA SILVECO

PE Stegne, Stegne 3, 1000 Ljubljana, Tel: 031 707 667
Ali iščete način za preboj komunikacijske ovire med vami in vašimi potencialnimi strankami ali partnerji? V današnji digitalni dobi je trg enostavno prenasičen s spletnimi oglasi ... Več
Zlati partner

AVTERA d.o.o. – LINKSYS

Litijska 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 58 53 610
Linksys, internet - sinonim za kvalitetno mrežno opremo, ki zagotavlja stik s svetom. Zmogljiva, varna in zanesljiva oprema za dom in manjša podjetja. Rešitve, ki jih Linksys ponuja, ... Več