Računalništvo, telefonija
Življenjski slog
09.05.2024 11:14
Posodobljeno 2 tedna nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ste že izbrali električni skiro za začetek sezone?

Imeli smo že ravno pravšnje vreme za potepanje z električnimi skiroji in kolesi. Vmes nas je presenetila hladna fronta, ni pa bila sposobna ohladiti našega navdušenja nad pričetkom nove sezone.
Električni skiro Skaty XP9768. Foto: Xplore
Električni skiro Skaty XP9768. Foto: Xplore

Zdaj prihajajo najtoplejši meseci v letu, do takrat pa nas čaka sladka naloga – izbrati električni skiro, ob katerem nas bo »streslo«. Izbira ne bo lahka, saj jih je vsako leto na ulicah več, kar je sicer odlično, vendar imamo obenem tudi več dela z iskanjem in filtriranjem dobrih skirojev od tistih malo slabših.

Kaj si želi večina? Najprej soliden doseg, saj si želimo priti dlje, kot pa samo do prve trgovine. Moč oziroma pospešek je pomemben faktor, če želimo imeti med vožnjo nasmešek na obrazu. Ne bi se branili, če bi bil e-skiro zmožen premagovati tudi kakšen izvenmestni teren. Na koncu pri nakupu odtehta tudi udobje, saj si ne želimo čutiti ravno vsakega tresljaja in občutiti, kako nam vsaka luknja premakne hrbtenico.

Našli smo dva e-skiroja, s katerima boste prehiteli mestni vrvež, v prostem času pa ju na bolj grobih terenih spustili z vajeti.

Električni skiro Skaty XP9768 – kar 1200 W pod pokrovom

Kdo potrebuje 1200 W na e-skiroju? Ne ravno vsak, a marsikdo bo spremenil mnenje, ko bo prvič začutil neverjeten pospešek takšnega električnega motorja. Najboljši nasvet, ki vam ga lahko damo je, da si pogledate, kakšna je pravilna drža na e-skiroju, s katero boste bolj varno uživali v vseh 1200 vatih.

Brez skrbi, kljub vsej tej moči je dobro poskrbljeno za varnost. Zadaj je na voljo elektronska zavora, spredaj disk zavora, obe skupaj pa bosta poskrbeli za varno ustavljanje ne glede na teren in trenutno hitrost. Tudi velika kolesa (10,5 palcev) so bila zasnovana za to surovo moč in pospeške. Suha ali razmočena cesta, makadam ali listje, e-skiro Skaty XP9768 bo poskrbel, da je nadzor vedno v vaših rokah. Velika kolesa in dvojno vzmetenje (spredaj in zadaj) pa pomeni, da vašo zabavo ne bodo zmotili tresljaji, vibracije in udarci zaradi morebitnih lukenj na cesti. Za udobje je dobro poskrbljeno.

Njegova končna hitrost je kar 50 km/h, doseg do 50 km, premaguje pa lahko tudi 20-% naklone, morda tudi večje, če boste imeli dovolj zaleta. Vso to moč in navor dobro prenaša okvir, ki je izdelan iz močne aluminijeve zlitine. Čeprav lahko skiro zložite za lažje prenašanje in shranjevanje, s tem niso ogrozili vzdržljivost okvirja. Kot se spodobi, je na krmilu še LED zaslon z vsemi potrebnimi podatki o vožnji. Spredaj, zadaj in pri strani pa najdemo še vso potrebno osvetlitev, s katero bomo bolj vidni na cesti.

Ta 1200-W električna zverina vas bo zlahka pripeljala do želenega cilja, pa naj bo ta znotraj mesta ali pa nekje na podeželju.

E-skiro Skaty XP9766: zabaven in vztrajen

Njegova specialiteta so zgoščene mestne ulice, ki jih boste lahko po zaslugi 400-W motorja premagovali s hitrostjo do 30 km/h. Čeprav se bo najbolj udobno počutil na asfaltu, mu vseeno lahko pretegnete noge na kakšnem bolj grobem, neravnem terenu, kot je na primer makadam. Če vas skrbi udobje, vas bodo pomirile 10-palčne pnevmatike in sprednje vzmetenje, ki bo dobro absorbiralo manjše tresljaje.

Z baterijo kapacitete 561 Wh, ki zagotavlja doseg do 55 km, ne bi smeli imeti težav s prehajanjem iz enega konca Ljubljane na drugega. Za varnost in vidnost na cesti skrbijo vsi potrebni odsevniki in žarometi, kot to veleva zakon, na krmilu pa je tudi tukaj LED zaslon z vpogledom v kar 8 različnih informacij o vožnji.

Električni skiro Skaty XP9766 je nedvomno velik ljubitelj urbanih džungel. Ko boste domov prišli hitreje kot mestni avtobus, pa ga lahko enostavno zložite in pospravite v najbližji kot.

Za še več informacij obiščite www.xplore.si, kjer boste našli še več podobnih skirojev. (P.R.)


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Električni skiro

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem shopi.eu, PAB d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri shopi.eu, PAB d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem shopi.eu, PAB d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ARTIO PRINT & DESIGN

Cerkvenjak 13, 2236 Cerkvenjak, Tel: 031 538 000
Storitve tiska po meri sodobnega naročnika Pomislite na naslednje: iščete ponudnika za tisk letakov, brošur ali vizitk, storitev, ki jo v visoko konkurenčnem okolju potrebujemo ... Več

noviSplet, ATRIBUT d.o.o.

Verovškova ulica 55, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 32 61
Agencija za spletne storitve noviSplet Spletna agencija noviSplet deluje od leta 2004. Izdelala je že več kot 1000 spletnih mest. Na področju izdelave spletnih strani spada med ... Več

Apogej Tech, d. o. o.

Špindlerjeva 22 , 2250 Ptuj, Tel: 041 739 655
Težko je doumeti razsežnost informacijske tehnologije in njenega vpliva na poslovno in zasebno sfero. Uporablja se praktično povsod, od običajne elektronike (tablice, računalniki, ... Več

CDS COM d.o.o.

Pot k sejmišču 30, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 580 96 50
Podjetje CDS COM d.o.o. je na slovenskem trgu prisotno že več kot 30 let. Prepoznavno je kot kvaliteten distributer in serviser strojne opreme za potrebe digitalnega tiska. Poleg ... Več