Računalništvo, telefonija
14.02.2007 07:26

Deli z drugimi:

Share

IT Security Roadshow CEE 2007

Čez nekaj dni se pričenja peta letna serija konferenc IDC IT Security Roadshow, ki je letos poleg vsebinske širitve doživela tudi geografsko, saj bo glede na lansko leto potekala v dodatnih šestih mestih. Med prvimi postajami konference je zopet tudi Ljubljana, kjer bo IDC IT Security Roadshow potekal 20. februarja v hotelu Mons, in sicer že četrtič zapored. Analitska hiša IDC z organizacijo omenjenih dogodkov odgovarja na povečano zanimanje za omenjeno tematiko ter skupaj s partnerji predstavlja najnovejše tehnologije in tehnike, namenjene preprečevanju kibernetskega kriminala.

Po ocenah podjetja IDC se bodo v večini srednjeevropskih držav sredstva, porabljena za varnost v letu 2007 povečala za več kot 23%. Še več, povpraševanje po prenosnikih – ključni komponenti mobilnih tehnologij – se bo povečalo za več kot 20%, oziroma štirikrat hitreje kot pri namiznih sistemih, kar pomeni, da bodo varnostne rešitve na področju brezžičnih komunikacij še bolj ključnega pomena kot dosedaj. Poleg tega so svojo brezžično ponudbo razširili ponudniki mobilnih storitev, prav tako pa so tako domačim kot poslovnim uporabnikom čedalje pristopnejše tudi širokopasovne povezave.

“Številke nas opominjajo, da se situacija spreminja hitro in da vsak nov korak v razvoju tehnologije pomeni eno grožnjo več,” je dejal Tom Vavra, direktor raziskav za programa Software in IT Markets pri IDC CEMA.”Vendar se pri tem veliko ljudi ne zaveda, da se na prihod teh novih tehnologij večinoma lahko pripravimo vnaprej, in sicer s pomočjo načrtovanja inteligentnih sistemov ter nadgradenj, ki predvidevajo nove šibke točke.”

To je obenem tudi razlog, zaradi katerega IDC nadaljuje s tradicijo prireditev IT Security Roadshow. Konference so namreč namenjene predvsem spodbujanju zavesti o tem, da so tehnične rešitve lahko učinkovite le ob polnem razumevanju širšega konteksta varnosti v organizaciji. Konferencam se bodo po različnih mestih pridružili svetovno znani strokovnjaki in avtoritete s področja varnosti.

Craig Fellenstein in Ofer Akerman bosta s pomočjo klasičnega platonskega dialoga opisala svoje izkušnje v boju s spletnim terorizmom. Fellenstein in Akerman tako razrešujeta glavne razloge varnostnih rizikov in vam pomagata zgraditi holistično ogrodje, ki bi omogočalo napovedovalne in proaktivne strategije IT.

Strokovnjaki partnerskih podjetij Cisco, Internet Security Systems, APC, ter Astec vam bodo predstavili informacije, povezane z:
” Varovanjem delovnih postaj, pisarn in zgradb;
” Varovanjem omrežij pred notranjimi in zunanjimi grožnjami;
” Skladnostjo regulativ, ki se tičejo podatkovne in omrežne zaščite;
” Preventivnim odkrivanjem varnostnih napak in vdorov;
” Prepoznavanjem hekerskih tehnik
” Varnostjo aplikacij in spletnih aplikacij;
” Varnostjo brezžičnih omrežij;
” Orodji za enkripcijo in s tem povezanimi izzivi;
” Krajo in upravljanjem identitete.


Prijavi napako v članku