SOPHOS d.o.o.

Zlati partner

Deli z drugimi:

Share
Davčna št.:
SI 23123095
Zavezanec za DDV:
DA
Matična št.:
5405017
Št. zaposlenih:
4
Transakcijski račun:
SI56 0297 0001 3193 717
Osnovna dejavnost:
G46.510 Trgovina na debelo z računalniškimi napravami
Ustanovitelj:
Marčič Darjan

Podjetje Sophos je sinonim za zagotavljanje IT varnosti in varovanje podatkov za podjetja. Danes njihovi izdelki varujejo več kot 240.000 podjetij in 100 milijonov uporabnikov.

Zaupajo jim podjetja, kot so Pixar, Under Armour, Northrop Grumman, Xerox, Ford, Avis, Toshiba in mnoga druga. Njihovi izdelki ščitijo vse naprave, ki se uporabljajo v poslovnem svetu, pa naj bodo to pametni telefoni, osebni računalniki, prenosni računalniki, strežniki in virtualni strežniki … S pestro paleto njihovih rešitev bodo vsi vaši podatki vedno zavarovani. Kot se podjetje samo rado pohvali, zagotavljajo še eno odločilno prednost pred konkurenco – to je enostavna uporaba.

Tradicionalni antivirusni programi preprosto niso več dovolj za zaustavitev najnovejših groženj, ki nam pretijo. Sodobne grožnje, vključno z napadi na pomnilnik in t. i. “zero-day” napadi zlahka zaobidejo tradicionalno zaščito, ki jo nudijo antivirusni programi. Če se želite zoperstaviti sodobnim grožnjam, med drugim potrebujete zaščito končnih točk, ki uporablja najnovejše metode, kot sta strojno učenje in zaščita pred izsiljevalsko programsko opremo.

Nekaj ključnih rešitev podjetja sledi v nadaljevanju, več pa lahko najdete na njihovi spletni strani.

Intercept X Advanced

Ustavite napade izsiljevalske programske opreme, preden uniči vaše podjetje. Intercept X vključuje tehnologijo, ki je odgovor na vse izsiljevalske viruse (ransomware) na pohodu, ki povzročajo največ težav podjetjem in domačim uporabnikom.

Sophos Intercept X zazna zlonamerne procese šifriranja in jih zaustavi, preden se imajo možnost razširiti po vašem omrežju. Ne samo, da je tehnologija uspešna pri odkrivanju groženj in v primeru napada skorajda ne vpliva na delovni proces v podjetju, dobite namreč tudi podrobne informacije po samem čiščenju, tako da lahko vidite, kam je bil napad usmerjen, kako daleč je grožnja prišla in kdaj je bila blokirana.

Intercept X Advanced z EDR (Endpoint Detection and Response)

To je prvi EDR, ki je zasnovan za varnostne analitike in skrbnike IT infrastrukture. Intercept X Advanced z EDR omogoča, da zastavite kakršno koli vprašanje o tem, kaj se je zgodilo v preteklosti in kaj se trenutno dogaja na vaših končnih točkah. Intercept X je najmočnejša zaščita, ki ustavi napade, preden se ti zares začnejo. Z njeno pomočjo se boste na grožnje lahko natančno odzvali, zato močno zmanjša število predmetov preiskave in prihrani vaš čas.

Sophos MTR (Managed Threat Response)

Rešitev je zasnovana na Intercept X Advance s tehnologijo EDR. Sophos MTR, s katerim upravljate odzive na grožnje, združuje strojno učenje in strokovno analizo za izboljšano odkrivanje groženj, poglobljeno preučevanje opozoril in ciljno usmerjene ukrepe za hitro in natančno odpravo groženj.

Konkurenčne rešitve upravljanega odkrivanja in odzivanja (MDR – managed detection and response) vas obvestijo o napadih ali sumljivih dogodkih, od tam naprej pa se morate znajti sami. Z omenjeno rešitvijo pa varnost vašega podjetja podpira elitna skupina lovcev na grožnje in strokovnjakov za odzivanje nanje, ki v vašem imenu izvajajo ciljno usmerjene ukrepe. Tako nevtralizirajo tudi najbolj izpopolnjene napade.

Sophos MTR za svoje uporabnike ponuja dve ravni storitev – standardno in napredno. Zagotavljata obsežen nabor zmogljivosti za organizacije vseh velikosti.

Sophos RR (Rapid Response)

Imate v podjetju aktiven kibernetski napad? Potrebujete takojšnjo pomoč, saj ne znate ugotoviti izvora napada ali število napadanih naprav? Tudi če ne uporabljate Sophos rešitev, vam še vedno lahko pomagajo, saj s hitro odzivno ekipo strokovnjakov, ki deluje 24 ur na dan in Sophos MTR Advanced produktom, vaše podjetje pripeljejo iz nevarnega območja.

Sophos Central

S pomočjo Sophos Central boste lahko upravljali varnostno politiko iz enega spletnega vmesnika. Nobenih strežnikov, nobenega nameščanja. Vaše končne točke, strežniki in ostale naprave se bodo neposredno prijavile v omenjeni spletni vmesnik, kjer bodo prejemale nove nastavitve, pošiljale opozorila in delile varnostne informacije. Enotna konzola lahko upravlja z vsemi izdelki Sophos Central: Intercept X, XG Firewall, Web, Mobile, Server, Wireless, Encryption, Email, Cloud Optix. Vmesnik ponuja privzete pravilnike in priporočene konfiguracije za zagotovitev najučinkovitejše zaščite.

Sinhronizirana varnost

Sophos Security Hartbeat omogoča, da vaši Sophos produkti v realnem času delijo varnostne informacije. Sophos Central vse to sinhronizira in ustvari učinkovito zaščito pred napredno zlonamerno programsko opremo in usmerjenimi napadi. Če želite zares izkoristiti prednosti Sophos Security Heartbeat, potrebujete požarni zid Sophos XG v navezavi s centralno upravljanimi izdelki, kot je na primer Sophos Intercept X.

Sophos XG požarni zidovi

Požarni zid Sophos XG uvaja inovativen pristop k načinu upravljanja požarnega zidu, pa tudi k temu, kako zaznate grožnje v omrežju in se nanje odzovete.

Izpostavlja skrita tveganja: Požarni zid Sophos XG zagotavlja neprimerljivo vidnost tveganih uporabnikov, neznanih in neželenih aplikacij, naprednih groženj in še veliko več. Vključeno je bogato poročanje, omogočeno pa je tudi centralizirano poročanje v oblaku.

Blokira neznane grožnje: Ponuja najnovejšo napredno tehnologijo, ki jo potrebujete za zaščito vašega omrežja pred izsiljevalsko programsko opremo in naprednimi grožnjami, vključno s popolno analizo groženj, ki jo podpira umetna inteligenca, nadzorom spleta in aplikacij, zaščito e-pošte … Odlikujeta ga enostavna namestitev in upravljanje.

Samodejno odzivanje na incidente: Požarni zid Sophos XG je edina varnostna rešitev za omrežja, ki lahko v celoti prepozna vir okužbe in samodejno omeji dostop do drugih omrežnih virov. To omogoča edinstven Sophos Heartbeat, ki deli podatke med končnimi točkami in požarnim zidom.

Družina Sophos SG UTM naprav

Mrežni promet podjetij povečuje z neverjetno hitrostjo. Naprava, ki skrbi za varnost in nadzor, mora biti hitra, zanesljiva in enostavna za uporabo. Prav to vašemu podjetju zagotavlja družina Sophos SG UTM naprav. Napreden požarni zid in modularnost poskrbita za varnost vašega podjetja in uporabnikov na spletu. Sophos SG UTM naprave so prepričale tudi ocenjevalno podjetje Gartner, da je postavilo Sophos SG UTM naprave že več let zapored v Leader kvadrant.

Več o rešitvah podjetja najdete TUKAJ.


Deli z drugimi:
Share

Prijava na e-novice podjetja SOPHOS d.o.o.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SOPHOS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.


Novice, ki jih je podjetje objavilo Prikaži vse novice