Računalništvo, telefonija
14.07.2016 06:50

Deli z drugimi:

Share

Zaradi igre Pokemon Go ste lahko celo ob življenje!

Igričarji mobine igre Pokemon Go postajajo vse bolj zanimivi za nepridiprave.
Igričarji mobine igre Pokemon Go postajajo vse bolj zanimivi za nepridiprave.

Mobilna igra Pokemon Go, ki združuje elemente dve desetletji stare franšize in navidezne resničnosti, med uporabniki pridobiva na priljubljenosti kot za stavo. Ta namreč uporabnikom oziroma igričarjem omogoča, da s popotovanjem po resničnih lokacijah iščejo in lovijo digitalne like iz priljubljene serije. Ker pa gre tu za kombinacijo resničnosti in igre ter se priljubljeni pokemoni nahajajo na različnih točkah v mestu, so to s pridom začeli izkoriščati nepridipravi, in sicer na način, da žrtev zvabijo na želeno lokacijo.

Največ težav z nepridipravi imajo trenutno igričarji v Združenih državah Amerike. Policija iz ameriške zvezne države Misuri je namreč že obravnavala primere, kjer so nepridipravi uporabnike nove igre zvabili na določeno lokacijo, kjer naj bi bili pokemoni, in jih oropali. Zaradi tega so ameriški policisti prepričani, da je po vsej verjetnosti le še vprašanje časa, kdaj jo bo kakšen igričar skupil pri iskanju pokemonov po nevarnih predelih mesta.

Mobilna igra Pokemon Go postaja resna težava tudi za tiste, ki se preveč vživijo v igro. Čeprav je igra na trgu prisotna šele nekaj dni, so številni igričarji širom sveta že priznali, da novost dobesedno nadzira in spreminja njihova življenja, saj večino prostega časa ti porabijo za iskanje pokemonov širom mesta. Igra je trenutno sicer na voljo le v Združenih držav Amerike, Avstralije, Nove Zelandije in na Japonskem, a kmalu naj bi dočakali še njeno mednarodno različico. Zaradi tega se poznavalci bojijo, da se bodo težave povezane z zelo priljubljeno mobilno igro Pokemon Go podjetja Nintendo kmalu razširile še v druge države.


Prijavi napako v članku