Digitalizacija
Tiskalniki in skenerji
Poslovne rešitve
14.12.2023 08:31

Deli z drugimi:

Share

Eko inovacija: Trajnostno tiskanje in nov standard poslovnega partnerstva

V današnjem hitro spreminjajočem se poslovnem svetu postaja vprašanje okoljske odgovornosti ključnega pomena.
Vir: Optiprint
Vir: Optiprint

Podjetja se zavedajo, da uspeh ni zgolj rezultat finančnih kazalnikov, ampak tudi družbene in okoljske odgovornosti. Zato je poglavitno, da izberejo partnerje, ki delijo vrednote trajnostnega razvoja.

Podjetje Optiprint, d.o.o. je vodilno na področju najema tiskalnikov. Podjetje izstopa s trajnostno vizijo, ki je osredotočena na načelih krožnega gospodarstva. Certifikati o kakovosti pričajo o zavezanosti k zmanjševanju okoljskega odtisa in postavljajo nove standarde v trajnostnem tiskanju.

1. Okoljski certifikat ISO 14001: Optiprintov poslovni model stremi k ohranjanju uporabnosti proizvodov. Elementi krožnega gospodarstva so vpeljani v skoraj vseh procesih, za kar so v podjetju pridobili okoljski certifikat ISO 14001. S standardom ISO 14001 dokazujejo odgovorno ravnanje z okoljem in spodbujajo naročnike, da dajejo prednost izdelkom in storitvam iz okolju prijaznih virov.

2. Recikliranje elektronskih odpadkov in tiskalniških kartuš: Optiprint spodbuja pravilno sortiranje in recikliranje elektronskih odpadkov, zlasti nedelujočih tiskalnikov in tiskalniških kartuš. S sodelovanjem v programih recikliranja prispeva k obnovi surovin in zmanjšuje količino škodljivih odpadkov v okolju.

3. Izbira energetsko učinkovitih tiskalnikov: S ponudbo energetsko učinkovitih tiskalnikov, ki prispevajo k manjši porabi energije, podjetje zmanjšuje ogljični odtis. Z ozaveščanjem potrošnikov o razliki v porabi med brizgalnimi in laserskimi tiskalniki informira in spodbuja odgovorno izbiro.

4. Inovacija v kartušah in recikliranje: Podjetje se ponaša z inovativno neskončno barvno kartušo, ki zmanjšuje porabo materialov in omogoča 50-kratno povečanje obsega tiskanih izpisov brez potrebe po ponovnem polnjenju. Z recikliranjem kartuš Optiprint zmanjšuje količino odpadkov in podaljšuje življenjsko dobo izdelkov.

5. Tehnologija 3D-tiskanja za trajnostno proizvodnjo: Podjetje vlaga v tehnologijo 3D-tiskanja, ki ne le pospešuje proizvodnjo, ampak tudi zmanjšuje količino odpadkov. S tiskanjem pomožnih materialov in tehničnih delov s 3D-tiskalniki dosega trajnostno alternativo v proizvodnji.

Optiprint nudi brezskrbni najem tiskalnikov za podjetja. Gre za celovito storitev, saj v celoti prevzame skrb za tiskalnik. Najem vključuje vzdrževanje naprave, preventivne preglede, tehnično podporo na daljavo in odziven lokalni servis.

Optiprintu zaupa že več kot 4.000 podjetij po vsej Sloveniji, ki soustvarjajo čisto okolje in se pridružujejo prizadevanjem za trajnostno poslovanje. O kakovosti Optiprintove storitve dokazujejo certifikat za ravnanje z okoljem (ISO 14001), sistem vodenja kakovosti (ISO 9001) in platinasta bonitetna odličnost AAA. Stopite v stik z Optiprintovo ekipo in pokličite na 0590 75 455 ali obiščite spletno stran www.optiprint.si.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem OPTIPRINT d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri OPTIPRINT d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem OPTIPRINT d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

DOMINATUS d.o.o.

Ob potoku 40, 1000 Ljubljana, Tel: 041 225 685
Danes je za posel ključno, da vašo spletno stran najde Googlov iskalnik, saj velika večina informacije poišče prav s pomočjo Googlovega iskalnika. Zato je ključnega pomena, da ... Več

OBLIKOVANJE.COM

Slovenska ulica 25, 9000 Murska Sobota, Tel: 02 522 14 21
Podjetje Oblikovanje.com je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že od samega začetka. Z več kot 20 leti izkušenj ter s strategijo kakovostnega poslovanja in storitev ... Več

ADVANTECH SOLUTIONS d.o.o.

Bravničarjeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 030 703 704
S čim se ukvarja Advantech Solutions? Na kratko: Podjetje Advantech Solutions ovrednoti temeljno sestavo vašega podjetja, da bo vaša pot do uspeha optimalna. Strokovnjaki oblikujejo ... Več
Zlati partner

E-LABORAT d.o.o.

Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 52 92
E-laborat, svetovalno analitična družba, d.o.o. je vodilni slovenski center za raziskave poslovnega interneta. Vsako leto analizirajo poslovno učinkovitost več kot tisoč spletnih ... Več