Računalništvo, telefonija
11.06.2020 20:52
Posodobljeno 2 meseca nazaj.

Deli z drugimi:

Share

iRobot Roomba: leta raziskav in inovacij za najboljše rezultate

Leta in leta raziskav so Roombi omogočila, da ima danes idealno razmerje različnih lastnosti.
Leta in leta raziskav so Roombi omogočila, da ima danes idealno razmerje različnih lastnosti.

V prejšnjem članku o robotskih sesalnikih smo opisali, kakšne so prednosti v primerjavi z običajnimi in našteli nekaj lastnosti, ki delajo sesalnik iRobot Roomba poseben. V tem zapisu pa boste ugotovili, katere edinstvene funkcije še premorejo robotski sesalniki iRobot Roomba in zakaj jih izbrati.


Če si boste vzeli tri minute in prebrali članek do konca, boste bolje razumeli, kateri so dejavniki, ki Roombo postavijo na posebno mesto med robotskimi sesalniki.

Dolga zgodovina, odlični rezultati

Danes na trgu najdemo celo četico različnih robotskih sesalnikov. Prav iRobot pa ima zares dolgo zgodovino raziskav, inovacij in izdelovanja teh nadvse uporabnih naprav. Izdelovati so jih začeli, ko je le malokdo vedel in verjel, da bodo doživeli takšen uspeh. iRobot vsebuje vrsto naprednih tehnoloških rešitev, do katerih so prišli v 30 letih razvoja. V tem času so prodali več kot 30 milijonov naprav in razvili več kot 1500 patentov. So tako rekoč pionirji inovacij v robotski industriji.

Z leti so odkrivali in izumili vrsto praktičnih robotskih izdelkov za dom. Tako imajo edinstvene rešitve na področju kartiranja in navigacije in podobno. Z notranjimi pobudami in strateškimi zunanjimi partnerstvi poskušajo zgraditi ekosistem robotov in tehnologij, s pomočjo katerih bo vaš pametni dom še pametnejši. In to jim odlično uspeva.

Na prvem mestu so uporabniki

Pri iRobotu ne gre le za robote, predvsem so na prvem mestu uporabniki, ki morajo z manj dela narediti več. iRobot je predvsem tehnologija za zadovoljevanje potrebuporabnikov.

Leta in leta raziskav so Roombi omogočila, da ima danes idealno razmerje različnih lastnosti, kot so:

 • Sesalna moč,
 • velikost oziroma prostornina posode za prah,
 • kvadratura, ki jo posesa in čas trajanja baterije,
 • popolnoma opravljeno delo.

Izdelava robota, ki izpolni pričakovanja potrošnika, zahteva uravnoteženje vseh teh vidikov, saj na primer povečanje posode za prah posledično pomeni manjšo baterijo ali obratno. Če izboljšamo eno lastnost, moramo vedno drugo žrtvovati.

Bo Roomba res opravila svoje delo?

In glavno vprašanje – bo Roomba res počistila ves prah in ostale smeti?

Vse naprave iRobot Roomba imajo nabor edinstvenih funkcij, ki vam zagotavljajo, da bodo vaša tla resnično čista:

 • 3-stopenjski sistem čiščenja,
 • krtačka na robu,
 • povečanje moči med sesanjem, kjer je to potrebno,
 • ščetke za različne površine,
 • iAdapt navigacija,
 • Dirt Detect tehnologije, ki zazna umazanijo,
 • čistilna glava s samodejno prilagoditvijo.

Robotski sesalnik Roomba bo svoje delo opravil tudi pod foteljem, če bo pod njega lahko prišel. Prav tako bo očistil različne površine, kot so parket, tepihi … Na tepih bo prišel brez posebnih težav, tudi če je nekoliko debelejši. Prav tako bo posesal tla med različnimi ovirami, kot so stoli in podobno. Namesto sesanja se raje kar navadite na en pritisk na gumb. To je namreč vse, kar boste odslej morali narediti za čist dom.

Več najdete na www.irobot.si

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem iRobot Slovenija
Za več informacij so vam na voljo pri iRobot Slovenija
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem iRobot Slovenija? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku