Računalništvo, telefonija
15.07.2014 09:44
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Novi usmerjevalniki za domača omrežja

Po lanskem opaznem močnem nastopu v segmentu domačih omrežij podjetju Linksys ne pojenja sapa. Inženirji dajejo vtis, kot da so si dali duška – vsak mesec novi modeli in nove rešitve.
Novi usmerjevalniki za domača omrežja
Novi usmerjevalniki za domača omrežja

Ko smo v začetku leta mislili, da je fokus podjetja Belkin z Linksysom v segmentu opreme za mala podjetja, so v vodstvu Linksysa nagnili tehtnico v segment domačih omrežij. Opazno povečanje prodaje novih modelov z antenami je bila potrditev, da se Linksys zaveda potreb trga. Po uspešni predstavitvi dveh paradnih konjev v premium razredu – modela EA6900 in najhitrejšega WRT1900 AC – smo ugledali tudi prvi nov model z antenami v nižjem razredu Linksysove ponudbe – E1700. Na strojni osnovi E1200 je malček z dobrim signalom in zanesljivim delovanjem primeren za okolja z do 12 ne preveč zahtevnimi uporabniki. Več naprav/uporabnikov in večje količine prenesenih podatkov bo bolje zaupati kateri od zmogljivejših naprav, morda taki, ki je šele v prihajanju. Ena od teh je zagotovo nov usmerjevalnik srednjega razreda (Linksys) – EA6100. Z zmogljivostjo in ceno se uvršča v (spodnji) srednji rang. V območju, kjer je s ponudbo največja gneča, bo EA6100 najboljša izbira. S hitrostjo brezžičnega signala do 1200 megabajtov na sekundo, zunanjimi antenami in vhodom USB bo v manjših pisarnah in enostanovanjskih okoljih kos tudi zahtevnejšim uporabnikom.

Če bi potrebovali več, prihaja že v juliju nova Linksysova moč, EA6350. Ime in model se slišita poznano, kar potrjuje tudi pogled bliže. EA6350 je namreč nadgradnja ali osvežitev modelov EA6300 in EA6400, ki sta zadnje leto suvereno zastopala srednji rang brezžičnih usmerjevalnikov AC. Za praktično isto ceno so prejšnjemu modelu nadeli zunanji anteni, ostajajo pa od prej hvaljene lastnosti. USB 3.0 omogoča skupno rabo datotek z diska, priključenega na usmerjevalnik.

Da razvijalci v podjetju Linksys dejansko delajo s polno paro, potrjujejo tudi napovedani »range extenderji«, to so priljubljeni podaljševalci signala. Ker usmerjevalniki klub višjim hitrostim ne pokrivajo takšnega območja s signalom, kot smo bili vajeni pri dobrem starem modelu WRT54GL, je vse večje povpraševanje po napravi za podaljševanje signala. Linksys dodaja svojima RE1000 in RE2000 nove modele že v juliju. Prihajajoča RE3000 in RE4000 bosta v podporo »dual-band« omrežjem standarda N, medtem ko najzmogljivejši RE6500 obljublja večje območje signalu standarda AC.

Glede na vedno večje število naprav, ki za svoje komuniciranje uporabljajo brezžično omrežje AC, velja spomniti, da kljub nalepkam na embalaži ta standard zagotavlja višje hitrosti prenosa podatkov, ne nujno pa tudi večjih območij pokrivanja z brezžičnim signalom, kot pogosto (napačno) sklepamo.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem AVTERA d.o.o. - LINKSYS
Za več informacij so vam na voljo pri AVTERA d.o.o. - LINKSYS
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem AVTERA d.o.o. - LINKSYS? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Bronasti partner

BIROMATIK NT d.o.o.

Ulica Staneta Severja 18, 2000 Maribor, Tel: 02 300 03 60
Storitve podjetja Biromatik NT Prednosti BIROMATIK-a so v izdelavi »butičnih programskih produktov«. To so specialne rešitve po želji uporabnikov. Vsaka stranka, ne glede ... Več

MAT3, MATEJ BOŽIČ s.p.

Vipavska cesta 2c, 5270 Ajdovščina, Tel: 031 200 701
MAT3 Podjetje MAT3 Matej Božič s.p. je bilo ustanovljeno v letu 2013. Njihov cilj? Postati uspešno podjetje na področju servisa računalnikov, fotografiranja in izdelave spletnih ... Več

MIT INFORMATIKA d.o.o.

Sveti Duh 274, 4220 Škofja loka, Tel: 04 281 31 00
Celovite ERP rešitve za podjetja MIT informatika je vodilni partner proizvodnih, gradbenih in storitvenih podjetij. Že 30 let svetujejo in implementirajo inovativne informacijske ... Več

ETRUST d.o.o.

Arja vas 101, 3301 Petrovče, Tel: 03 710 37 80
Etrust d.o.o. razvija MES sisteme, namenjene planiranju in optimizaciji proizvodnje, ki so povezljive tudi z ERP sistemi, kot je npr. SAP. Več