Računalništvo, telefonija
15.07.2014 09:44
Posodobljeno 3 meseci nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Novi usmerjevalniki za domača omrežja

Po lanskem opaznem močnem nastopu v segmentu domačih omrežij podjetju Linksys ne pojenja sapa. Inženirji dajejo vtis, kot da so si dali duška – vsak mesec novi modeli in nove rešitve.
Novi usmerjevalniki za domača omrežja
Novi usmerjevalniki za domača omrežja

Ko smo v začetku leta mislili, da je fokus podjetja Belkin z Linksysom v segmentu opreme za mala podjetja, so v vodstvu Linksysa nagnili tehtnico v segment domačih omrežij. Opazno povečanje prodaje novih modelov z antenami je bila potrditev, da se Linksys zaveda potreb trga. Po uspešni predstavitvi dveh paradnih konjev v premium razredu – modela EA6900 in najhitrejšega WRT1900 AC – smo ugledali tudi prvi nov model z antenami v nižjem razredu Linksysove ponudbe – E1700. Na strojni osnovi E1200 je malček z dobrim signalom in zanesljivim delovanjem primeren za okolja z do 12 ne preveč zahtevnimi uporabniki. Več naprav/uporabnikov in večje količine prenesenih podatkov bo bolje zaupati kateri od zmogljivejših naprav, morda taki, ki je šele v prihajanju. Ena od teh je zagotovo nov usmerjevalnik srednjega razreda (Linksys) – EA6100. Z zmogljivostjo in ceno se uvršča v (spodnji) srednji rang. V območju, kjer je s ponudbo največja gneča, bo EA6100 najboljša izbira. S hitrostjo brezžičnega signala do 1200 megabajtov na sekundo, zunanjimi antenami in vhodom USB bo v manjših pisarnah in enostanovanjskih okoljih kos tudi zahtevnejšim uporabnikom.

Če bi potrebovali več, prihaja že v juliju nova Linksysova moč, EA6350. Ime in model se slišita poznano, kar potrjuje tudi pogled bliže. EA6350 je namreč nadgradnja ali osvežitev modelov EA6300 in EA6400, ki sta zadnje leto suvereno zastopala srednji rang brezžičnih usmerjevalnikov AC. Za praktično isto ceno so prejšnjemu modelu nadeli zunanji anteni, ostajajo pa od prej hvaljene lastnosti. USB 3.0 omogoča skupno rabo datotek z diska, priključenega na usmerjevalnik.

Da razvijalci v podjetju Linksys dejansko delajo s polno paro, potrjujejo tudi napovedani »range extenderji«, to so priljubljeni podaljševalci signala. Ker usmerjevalniki klub višjim hitrostim ne pokrivajo takšnega območja s signalom, kot smo bili vajeni pri dobrem starem modelu WRT54GL, je vse večje povpraševanje po napravi za podaljševanje signala. Linksys dodaja svojima RE1000 in RE2000 nove modele že v juliju. Prihajajoča RE3000 in RE4000 bosta v podporo »dual-band« omrežjem standarda N, medtem ko najzmogljivejši RE6500 obljublja večje območje signalu standarda AC.

Glede na vedno večje število naprav, ki za svoje komuniciranje uporabljajo brezžično omrežje AC, velja spomniti, da kljub nalepkam na embalaži ta standard zagotavlja višje hitrosti prenosa podatkov, ne nujno pa tudi večjih območij pokrivanja z brezžičnim signalom, kot pogosto (napačno) sklepamo.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem AVTERA d.o.o. - LINKSYS
Za več informacij so vam na voljo pri AVTERA d.o.o. - LINKSYS
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem AVTERA d.o.o. - LINKSYS? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

UV LED TISKALNIK

Brezje pri Dobrovi 74b, 1356 Dobrova, Tel: 041 735 643
Tisk Tavčar Tisk Tavčar d.o.o. je v osnovi družinsko podjetje z 20-leti grafičnih izkušenj, pa tudi strojništvo in elektronika jim nista tuja.Predstavljajo vam UV LED tiskalnik, ... Več
Zlati partner

AVTERA d.o.o. – LINKSYS

Litijska 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 58 53 610
Linksys, internet - sinonim za kvalitetno mrežno opremo, ki zagotavlja stik s svetom. Zmogljiva, varna in zanesljiva oprema za dom in manjša podjetja. Rešitve, ki jih Linksys ponuja, ... Več
Zlati partner

MICROSOFT d.o.o.

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 01 584 61 11
Slovenska podružnica Microsofta je bila ustanovljena leta 1994 z željo, da bi tudi slovenskemu trgu ponudili inovativno programsko opremo. Od začetkov, ko so bili v podjetju zaposleni ... Več
Zlati partner

Cambium Networks

Unit B2, Linhay Business Park Eastern Road Ashburton, United Kingdom, , Tel: +44 1364 655500