Računalništvo, telefonija
26.07.2018 06:34
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Asus predstavil svoj prvi telefon, namenjen igram

Se nam pri podjetju Asus obetajo cenejši telefoni za igranje mobilnih iger?
Se nam pri podjetju Asus obetajo cenejši telefoni za igranje mobilnih iger?

Pri podjetju Asus so s pripravo pametnega mobilnega telefona ROG Phone pretresli svet mobilnih iger, saj gre po mnenju strokovnjakov za eno najboljših mobilnih naprav za igranje iger. Gre namreč za zelo zanimiv telefon, ki bo mobilno igranje iger ponesel na povsem nov nivo, ki bo že primerljiv s prenosnimi računalniki. Za pripravo novosti so inženirji uporabili zmogljivo strojno opremo, ki bo zlahka kos tudi najzahtevnejšim nalogam.


V oblikovno zelo všečnem ohišju namreč najdemo zmogljiv procesor Snapdragon 835 in kar osem gigabajtov sistemskega pomnilnika. Spregledati ne gre niti kakovostnega stereo zvočniškega sistema in 24-bitnega digitalno-analognega pretvornika, ki ponuja boljšo kakovost zvoka tudi prek slušalk, ter vgrajenega pomnilnika s kar 512 gigabajti prostora. Pri tem velja še omeniti, da naviti procesor podatke preračunava pri frekvenci 2,94 gigaherca, sistemski pomnilnik je vrste LPDDR4X, za shranjevanje podatkov pa je na voljo podatkovni medij UFS 2.1. Zmogljivo strojno opremo hladi napredni in aktivni hladilni sistem GameCoo, za hitro polnjenje baterije pa je na voljo vmesnik USB-C.


Asus ROG Phone je seveda opremljen tudi z zelo všečnim zaslonom, ki ima kar 15,2-centimetrsko (6-palčno) diagonalo in ponuja izris slik z ločljivostjo 2.160 x 1.080 slikovnih točk. To pomeni, da razmerje stranic znaša 18 proti 9, pri čemer frekvenca osveževanja znaša 90 hercev, kontrastno razmerje pa 10.000 proti 1. Zaslon pa pred poškodbami ščiti steklo Gorilla Glass 6.


Vgrajena baterija zmogljivosti 4.000 miliamper ur podpira hitro polnjenje, kar pomeni, da bomo povsem izpraznjeno baterijo v 33 minutah napolnili na kar 60 odstotkov polne kapacitete, v dobri uri pa se bo baterija napolnila na 85 odstotkov. Kot se za sodoben telefon spodobi, tu najdemo še dva digitalna fotoaparata ločljivosti 12 in 8 milijonov slikovnih točk ter sprednjo kamero ločljivosti 8 milijonov slikovnih točk.


Pametni telefon za igre Asus ROG Phone ni ravno majhen in lahek, saj meri kar 158,8 x 76,2 x 8,6 milimetrov in tehta dobrih 200 gramov. Novost bo naprodaj letos poleti, maloprodajna cena novosti pa še ni bila razkrita. Glede na to, da gre za vrhunski telefon z izjemno strojno opremo, verjamemo, da bo vse prej kot poceni.


Prijavi napako v članku