XLAB d.o.o.

Zlati partner

Deli z drugimi:

Share
Davčna št.:
SI 15779092
Zavezanec za DDV:
DA
Matična št.:
1639714
Št. zaposlenih:
120
Transakcijski račun:
SI56 0201 0009 0386 021
Osnovna dejavnost:
J62.010 Računalniško programiranje

XLAB: profesionalen tehnološki inovator

XLAB je globalno IT podjetje, osredotočeno na področje oddaljenega namizja (ISL Online), upravljanja in avtomatizacije hibridne infrastrukture (XLAB Steampunk) in podatkovne analitike. Napredne rešitve gradi na prebojih lastne raziskovalne ekipe.

Podjetje, ki deluje od leta 2001 in zaposluje več kot 100 ljudi, slovi kot visoko profesionalen tehnološki inovator, ki stavi na moč odprte kode, odprte izmenjave idej in timskega dela.

Z raziskovalnim delom pridobljeno znanje prenašajo v razvoj in izboljšavo svojih rešitev:

ISL Online: programska oprema za podporo na daljavo, ki uporabnikom omogoča takojšen dostop do oddaljenih računalnikov Windows, Mac OS, Linux ali mobilnih naprav ter s tem oddaljeno zagotavljanje tehnične podpore ali upravljanje sistemov. Rešitev ISL Online uporabljajo IT strokovnjaki v več kot 100 državah po svetu.

XLAB Steampunk: rešitve za upravljanje in avtomatizacijo hibridne infrastrukture. Ekipa je specializirana za IT avtomatizacijo in od leta 2016 uradni partner podjetja Red Hat, vodilnega svetovnega ponudnika odprtokodnih rešitev. XLAB strokovnjaki pomagajo organizacijam pri optimizaciji s pomočjo avtomatizacije, z orodjem Ansible. Zadovoljujejo kompleksne zahteve uglednih strank, kot sta Sensu in Nuage Networks by Nokia.

Gaea+: rešitev za 3D vizualizacijo, nagrajena s strani NASE. Omogoča realističen pregled terena in prikaz podatkov v realnem času. Rešitev je ključnega pomena pri operacijah javne varnosti in pri prostorskem načrtovanju. Učinkovito pripomore k ocenjevanju tveganj, preprečevanju nesreč in optimizaciji intervencij.

XLAB Insights: z optimiziranjem dejavnosti podatkovnega inženiringa naslavljajo kompleksne izzive učinkovitega pridobivanja in shranjevanja velikih podatkov. Z dovršenimi koncepti podatkovne analitike in rešitvami za vizualizacijo podatkov pa te podatke spreminjajo v dragocene informacije, ki omogočajo strateško odločanje in optimizacijo poslovnih procesov.

XLAB Medic: rešitev za 3D medicinsko vizualizacijo in diagnostiko, ki jo uporabljajo medicinski strokovnjaki po vsem svetu. Odlikuje jo predvsem popolna prilagodljivost 3D modulov, ki se lahko povežejo s katerokoli programsko opremo.

Oblikujejo tehnologije prihodnosti

Hkrati se XLAB lahko pohvali z enim največjih zasebnih računalniških raziskovalnih oddelkov v Sloveniji. XLAB Research je bil ustanovljen leta 2003 za namene temeljnih in uporabnih raziskav ter razvoja programske opreme. Danes pa je znan po odlični izvedbi številnih raziskovalnih projektov ter po prenosu poglobljenih znanj v izpopolnjevanje lastnih produktov in rešitev.

Ekipa raziskovalnega oddelka je sodelovala v več kot 80 raziskovalnih projektih in dva izmed njih tudi koordinirala. Dolgotrajna vključenost v evropske programe raziskav in inovacij uvršča XLAB med najboljših 50 malih in srednjih podjetij (MSP) glede odobrenih raziskav v programu Obzorje 2020 in na prvo mesto med MSP v Sloveniji.

XLAB strokovno znanje prenaša v inovativne rešitve na ključ, s katerimi izpolnjuje raznolike razvojne potrebe strank in pripomore k optimizaciji njihovih delovnih procesov.

Xlab doo_slogan

Za več informacij obiščite njihovo spletno stran.


Deli z drugimi:
Share

Prijava na e-novice podjetja XLAB d.o.o.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem XLAB d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.


Novice, ki jih je podjetje objavilo Prikaži vse novice