XLAB

Zlati partner

Deli z drugimi:

Share
Davčna št.:
SI 15779092
Zavezanec za DDV:
DA
Matična št.:
1639714
Št. zaposlenih:
120
Transakcijski račun:
SI56 0201 0009 0386 021
Osnovna dejavnost:
J62.010 Računalniško programiranje

XLAB je globalno IT podjetje, osredotočeno na področja oddaljenega namizja (ISL Online), avtomatizacije in upravljanja hibridne infrastrukture (XLAB Steampunk) ter umetne inteligence, napredne rešitve pa gradi na prebojih lastne raziskovalne ekipe.  

Podjetje, ki deluje od leta 2001 in zaposluje 100+ ljudi, slovi kot visoko profesionalen tehnološki inovator, ki stavi na moč odprte kode, partnerskega pristopa in timskega dela.  

Z raziskovalnim delom pridobljeno znanje XLAB prenaša v razvoj in izboljšavo svojih produktov ter rešitev.   

  • ISL Online – programska oprema za podporo na daljavo, ki uporabnikom omogoča takojšen dostop do oddaljenih računalnikov Windows, Mac OS ali Linux, ali mobilnih naprav ter s tem oddaljeno zagotavljanje tehnične podpore ali upravljanje sistemov. Rešitev ISL Online uporabljajo strokovnjaki IT v več kot 100 državah po svetu. 
  • XLAB Steampunk specialisti za IT avtomatizacijo ter vodilni strokovnjaki za razvoj certificiranih Ansible zbirk. Ekipa, ki je od leta 2016 uradni partner podjetja Red Hat, vodilnega svetovnega ponudnika odprtokodnih rešitev, pomaga podjetjem pri vpeljavi avtomatizacije na enostaven in učinkovit način ter izobražuje ekipe, da samostojno izvajajo procese avtomatizacije.  
  • Steampunk Spotterorodje za pisanje varne in zanesljive avtomatizacije, ki analizira Ansible Playbooke in daje priporočila. Uporabnikom pomaga razumeti, kaj se bo zgodilo, ko bodo zagnali playbooke, prepoznati morebitne težave, ter poenostaviti nadgradnjo na najnovejšo različico orodja Ansible. 
  • Gaea+ –  rešitev za 3D vizualizacijo, nagrajena s strani NASE. Omogoča realističen pregled terena in prikaz podatkov v realnem času in je ključnega pomena pri operacijah javne varnosti ter pri prostorskem načrtovanju. Učinkovito pripomore k ocenjevanju tveganj, preprečevanju nesreč ter optimizaciji intervencij. 
  • XLAB Medic – rešitev za 3D  medicinsko vizualizacijo in diagnostiko, ki jo uporabljajo medicinski strokovnjaki po vsem svetu. Rešitev se odlikuje predvsem po popolnoma prilagodljivih 3D modulih, ki se lahko povežejo s katerokoli programsko opremo. 

Oblikujejo tehnologije prihodnosti 

Hkrati se XLAB lahko pohvali z eno največjih zasebnih raziskovalnih skupin na področju računalništva v Sloveniji in je sodeloval pri več kot 80 projektih. Z roko v roki s priznanimi raziskovalnimi inštituti in univerzami po vsem svetu XLAB aktivno ustvarja tehnologijo prihodnosti in pridobljeno znanje prenaša v izpopolnjevanje lastnih izdelkov in rešitev, s čimer učinkovito rešuje različne izzive svojih partnerjev. 

Xlab doo_slogan

Za več informacij obiščite njihovo spletno stran.


Deli z drugimi:
Share

Prijava na e-novice podjetja XLAB

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem XLAB? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.


Novice, ki jih je podjetje objavilo Prikaži vse novice