Računalništvo, telefonija
26.11.2018 13:53

Deli z drugimi:

Share

Telefon s 16 fotoaparati le še vprašanje časa?

Pametni mobilni telefon s 16 fotoaparati naj bi bil le še vprašanje čas.
Pametni mobilni telefon s 16 fotoaparati naj bi bil le še vprašanje čas.

Fotografija je nedvomno prava kombinacija opreme in fotografskih veščin. Še pred leti je bila teža dobre fotografije na opremi, kar pomeni, da si za dobro fotografijo potreboval odličen in seveda dražji fotoaparat. Danes pa so nemalokrat pametni mobilni telefoni z odličnimi kamerami izpodrinili ali pa vsaj delno zamenjali fotoaparate, kar še posebej drži za telefone z večjim številom fotoaparatov. Zato ne preseneča, da na trg prihajajo naprave z vedno večjim številom fotoaparatov, pri čemer s štirimi trenutno vodi pametni mobilni telefon Samsung Galaxy A9 2018, Nokia 9 pa naj bi jih skupno imela kar pet.

Pri podjetju LG Electronics pa na tem področju nameravajo narediti korak naprej, saj so na ameriški patentni urad (U.S. Patent and Trademark Office – USPTO) vložili zahtevo za patent, ki opisuje mobilno napravo, opremljeno s kar 16 digitalnimi fotoaparati. Končni uporabniki bi lahko pred fotografiranjem izbrali in s tem združili večje število leč z namenom, da bi zajeli kakovostno fotografijo oziroma drug izdelek, kot so na primer animacije GIF. Te fotoaparate naj bi bilo mogoče uporabljati tudi za izdelavo sebkov, pri čemer bo za ta namen seveda potreben dodaten zaslon na hrbtni strani telefona.

Futuristični pametni mobilni telefon podjetja LG Electronics bo seveda razpolagal tudi z dvema sprednjima fotoaparatoma, ki bosta namenjena opravljanju video klicev in zajemanju kakovostnih sebkov. Pravkar vloženi patent pa opisuje tudi posebno sledilno ploščico na zadnji strani naprave, ki bo precej olajšala samo uporabo mobilnega telefona. Ker pa gre tu šele za patentno prijavo, to še ne pomeni, da bo izdelek dejansko tudi kdaj ugledal luč sveta. Mi seveda ne bi imeli nič proti, saj bi s tem mobilni telefoni postali še bolj uporabne naprave za zajem video posnetkov in nadvse kakovostnih digitalnih fotografij.


Prijavi napako v članku