Računalništvo, telefonija
09.09.2020 10:18
Posodobljeno 9 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

IKT delavnice za vse generacije

Sodobni način življenja zaradi vse hitrejšega in neustavljivega tehnološkega, informacijskega in komunikacijskega razvoja od vseh generacij zahteva nenehno prilagodljivost, izpopolnjevanje, nadgrajevanje znanj in kompetenc. Slednje pa zagotovo še posebej velja za področje digitalnega znanja oziroma digitalnih veščin in kompetenc.
Pridružite se Simbioza Digitalni Akademiji tudi vi!
Pridružite se Simbioza Digitalni Akademiji tudi vi!

Zato je vključevanje v različne oblike neformalnega izobraževanje in s tem aktivizacija koncepta vseživljenjskega učenja v vseh sredinah in starostnih okoljih ključnega pomena, poudarjajo v Simbioza Genesis, socialno podjetje, kjer posebno pozornost, poleg IKT izobraževanja starejših,namenjajo še posebej mladim, ki vstopajo oziroma so že prisotni na trgu dela.


Poudarjajo tudi nujnost, da morata tako formalno kot neformalno izobraževanjevključevati in spodbujati tiste digitalne veščine in kompetence, ki bodo mladim v pomoč na vse bolj konkurenčnem trgu dela, kjer med delodajalci vedno bolj raste zavedanje o pomembnosti neformalnega izobraževanje nasploh. Še posebej cenjeno in iskano pa je digitalno znanje, ki ga mladi težko pridobijo v času formalnega izobraževalnega procesa, saj je slednje premalo oziroma sploh ni prisotno v institucionalnih izobraževalnih kurikulumih, še dodajajo na Simbiozi.

V okviru trajnostnega projekta Simbioza Digitalna Akademija zato mladim že vrstolet omogočajo izobraževanja in usposabljanja na področju IKT-ja, ki potekajo v obliki različnih delavnic in programov.
V mesecu septembru in oktobru so za dober start v novo sezono pripravili brezplačni izobraževalni program Uresničimo ideje v okviru projekta Podjetniške veščine za ženske v digitalnem svetu, ki je namenjen ženskam, ki želijo usvojiti in okrepiti svoja znanja na področju podjetniških, projektnih in IKT veščin. Več o programu najdete tukaj.

Ker med osnovno digitalno znanje, ki omogoča uspešno opravljanje delovnih (in seveda tudi študijskih obveznosti) zagotovo sodi znanje programov MS Office, so pripravili tudi različne delavnice namenjene začetnikom kot tudi naprednim uporabnikom. Zaradi vedno večje potrebe po znanju uporabe oblačnih storitev bote spoznali Google orodja, za vse željne bolj naprednega znanja, pa bodo izvedli delavnici WordPressa in spletnega jezika HTML. Podroben program in ostale informacije najdete tukaj.

Delavnice bodo potekale v Simbioza BTC City Lab-u v Ljubljani, Letališka cesta 3. Delavnici WordPress in HTML pa bosta izvedeni online!


Prepričani so, da boste, ob tako pestrem naboru tudi vi našli tisto vsebino, ki bo primerna, zanimiva, predvsem pa uporabna samo za vas. Lepo vabljeni!
Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIMBIOZA GENESIS, so.p.
Za več informacij so vam na voljo pri SIMBIOZA GENESIS, so.p.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIMBIOZA GENESIS, so.p.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku