Računalništvo, telefonija
28.07.2017 07:34

Deli z drugimi:

Share

Skype v avtomobilih BMW

Vozniki avtomobilov BMW imajo sedaj možnost uporabe komunikacijske programske opreme Skype for Business.
Vozniki avtomobilov BMW imajo sedaj možnost uporabe komunikacijske programske opreme Skype for Business.

V zadnjih nekaj letih računalniška tehnologija močno prodira tudi na področje avtomobilske industrije. Avtomobili namreč že dolgo niso več zgolj kup železja na štirih kolesih, ampak tako v njihovi notranjosti kot zunanjosti so številne napredne tehnologije, ki vožnjo z avtomobilom delajo vse bolj udobno in varno. Pri nemške avtomobilskem gigantu BMW pa so šli še korak dlje, saj uporabnikom njihovih avtomobilov s sistemom iDrive omogočili uporabo poslovne komunikacijske programske opreme Skype for Business.

Poslovno komunikacijsko orodje Skype for Business odlično dopolnjuje oblačne storitve Office 365, ki so že kar nekaj časa del avtomobilov bavarskega giganta BMW. Sedaj pa imajo vozniki lukssuznih avtomobilov BMW še možnost, da kar iz avtomobila opravljajo zvočne in video konference, in sicer na hiter in enostaven način, saj med vožnjo vtipkavanje daljših kongerenčnih kod seveda ni ravno priročno. Ker gre za poslovno aplikacijo, je ta seveda povezana še s koledarjem, kontakti in elektronskim poštnim strežnikom Exchange.

Mnogi poznavalci so prepričani, da se bodo za enak »prijem« kmalu odločili še drugi proizvajalci avtomobilov, saj to vozniki od njih tudi pričakujejo. Vse več ljudi kar nekaj ur dnevno preživi v avtomobilih, zato so tovrstni sistemi komunikacije postali že nujno zlo in niso več le domena bogatejših.


Prijavi napako v članku