Računalništvo, telefonija
07.10.2015 11:51
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Microsoft proti Applu še s tablico Surface Pro 4

Tablični računalnik Surface Pro 4 v marsičem presega konkurenco.
Tablični računalnik Surface Pro 4 v marsičem presega konkurenco.

Pri podjetju Microsoft so držali zadano obljubo, saj so v okviru posebne konference predstavili nadvse zanimivi tablični računalnik Surface Pro 4. Tu dejansko gre za tretjo generacijo tablic družine Surface Pro, ki jih lahko uporabljamo tako v vlogi tabličnega računalnika kot kompaktnega prenosnika. Novost lahko brez težav nadomesti kompaktni osebni računalnik, saj je opremljena z na dotik občutljivim zaslonom z 12,3-palčno (31,2-centimetrsko) diagonalo in gostoto 267 točk na palec oziroma skupno ločljivostjo kar vrtoglavih pet milijonov slikovnih točk.

Tablični računalnik Microsoft Surface Pro 4 v debelino meri le 8,4 milimetrov ter razpolaga z bogato strojno opremo, ki obsega Intelov procesor Core šeste generacije (družina Skylake), vgrajenim pomnilnikom do skupne kapacitete 16 gigabajtov in vgrajeni pogon Solid State z do enim gigabajtom prostora. Zaradi tega ne preseneča, da je Microsoft Surface Pro 4 do 30 odstotkov zmogljivejši od predhodnika in kar za polovico hitrejši v primerjavi s kompaktnim prenosnikom Apple MacBook Air.

Na tabličnem računalniku Microsoft Surface Pro 4 je seveda nameščen operacijski sistem Windows 10, trenutno pa je novost naprodaj le v Združenih državah Amerike. Trgovci za osnovno različico zahtevajo preračunanih 800 evrov.


Prijavi napako v članku