Računalništvo, telefonija
22.07.2008 08:46

Deli z drugimi:

Share

Ciscova donacija otrokom s cerebralno paralizo

Cisco je Notranjskemu društvu za cerebralno paralizo iz Postojne doniral znesek v višini 5.844 EUR. Polovico so zbrali zaposleni v regiji Madžarske in Adriatika, v katero sodi tudi Slovenija, zbran znesek pa je nato podvojila še Ciscova centrala. Finančna sredstva so v Notranjskem društvu za cerebralno paralizo namenili za izvedbo 7-dnevne terapevtske kolonije, ki poteka od 13. do 20. julija v Elerjih nad Ankaranom. Letos so otroke na koloniji obiskali tudi zaposleni v Ciscu Slovenija.

Letos so predstavniki Cisca Slovenije otroke na poletni koloniji tudi obiskali in se prepričali, da je šel dobrodelni prispevek resnično v prave roke. Meta Jurca, regionalna vodja prodaje v Ciscu, je povedala: »V veliko veselje nam je, da smo jim lahko priskočili na pomoč, saj smo videli, kako pomembna je poletna kolonija tako za otroke kot tudi njihove starše. Z otroki smo preživeli resnično zanimiv popoldan in videli, kako poteka njihov dan.«

Notranjsko društvo za cerebralno paralizo je samostojno, nepridobitno, prostovoljno združenje fizičnih oseb s cerebralno paralizo in z drugimi vrstami možganskih poškodb, njihovih svojcev in drugih oseb, ki se izobražujejo zaradi nujne pomoči ter uresničevanja drugih interesov, ki jih družina zastopa. Na lokalnem nivoju se prvenstveno financira prek Zveze društev za cerebralno paralizo Sonček. Društvo pokriva družine od Notranjske do Primorske regije, in sicer področja Vipave, Ajdovščine, Sežane, Kozine, Postojne, Ilirske Bistrice, Cerkna in Idrije, pri čemer mu z donacijami pomagajo občine in pokrovitelji. Društvo je bilo ustanovljeno pred 10 leti in ima danes 159 članov.


Prijavi napako v članku