Računalništvo, telefonija
20.11.2003 08:43
Posodobljeno 17 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Več kot meter plazme

Nov AOC-jev plazmatski zaslon z diagonalo 106,5 centimetrov

“Ko bi vsaj imeli plazmo…” je pogosto slišati iz ust tistih, ki skrbijo za obveščanje v javnih ustanovah ali za promocijske dejavnosti v podjetju ter ob tem obupujejo nad cenami plazmatskih zaslonov. Za predstavitve na sejmih, kongresih, konferencah ali pa le v reprezentančnih prostorih podjetja, je odslej na voljo nov plazmatski zaslon, ki so ga v podjetju AOC International predstavili pod imenom “PDP4262 – plazma za vsakogar”. Ta naziv si je omenjeni plazmatski zaslon prislužil zaradi svoje cenovne dostopnosti glede na kakovost, ki jo ponuja.

In kaj je tisto, kar ponuja PDP4262, ki po navedbah proizvajalca sodi v zgornji srednji razred? Veliko prikazovalno površino, širok vidni kot, odlično ločljivost, dobro zvočno opremo, poleg elegantne oblike pa tudi praktičnost, saj ga zaradi tankosti lahko namestimo na katerokoli steno. Z dimenzijami 92,1 cm v širino in 51,8 cm v višino dosega diagonalo zaslona 106,5 cm ali 42 palcev. Po zaslugi vidnega kota, ki znaša dobrih 160 stopinj, bo slika dobro vidna tudi iz najbolj stranskih zornih kotov. Ločljivost zaslona znaša 852*480 točk, pri čemer je mogoče prikazati 256 odtenkov sivine in 16,7 milijona barv. Svetilnost zaslona je 590 cd/m2, zagotovilo za pravilno prikazovanje zelo svetlih (belih) in zelo temnih (črnih) sekvenc, pa je kontrastno razmerje 660:1. Kakovost slike je torej zagotovljena.

Po navebah uvoznika, podjetja Anni iz Ljubljane, bo novi prikazovalnik na voljo slovenskim kupcem še letos in sicer bodo zanj zahtevali 850.000 slovenskih tolarjev (DDV že vštet).


Velikan z diagonalo 106,5 centimetra..

Prijavi napako v članku