Življenjski slog
26.02.2024 15:11

Deli z drugimi:

Share

Epson se pridružuje pobudi Ura za Zemljo 2024

Korporacija Seiko Epson (TSE: 6724, "Epson") je bila potrjena kot prvi mednarodni korporativni partner Ure za Zemljo.
Vir: Epson
Vir: Epson

Ura za Zemljo, znana po ugašanju luči, je svetovno okoljsko gibanje, katerega cilj je ozaveščanje o izgubi narave in podnebni krizi. S tem, ko je postal mednarodni korporativni partner Ure za Zemljo 2024, ki bo letos potekala 23. marca ob 20.30 po lokalnem času po vsem svetu, želi Epson navdihniti milijone ljudi, da se pridružijo temu gibanju in sprejmejo ukrepe za varčevanje z energijo v korist planeta.

Uro za Zemljo je leta 2007 začel WWF (Svetovni sklad za naravo) kot dogodek, s katerim želimo pokazati skupno podporo planetu s simboličnim dejanjem, ko ljudje vsako leto konec marca po vsem svetu za eno uro ugasnejo luči. Od takrat se je dogodek razvil v največje svetovno okoljsko gibanje, ki navdihuje ljudi v več kot 190 državah in ozemljih, da ukrepajo za naš skupni dom. Leta 2023 je Ura za Zemljo dosegla več kot 410.000 ur, obljubljenih v “banki ur”, spletnem števcu pozitivnih dejanj za naš planet.

Epson in Ura za Zemljo 2024 spodbujata ljudi, da na termin pobude Uro za Zemljo izvedejo preproste ukrepe za varčevanje z energijo na globalni banki ur, ki je enostavno dostopna na spletnih straneh Epsona in Ure za Zemljo. Epson aktivira svojo globalno prodajno mrežo, da bi v svojih državah in regijah pomagala ozaveščati o preprostih ukrepih za varčevanje z energijo, ki so na voljo v več kot 26 jezikih. Poleg tega je Epson na dan ure za Zemljo, 23. marca, ključni partner pri dogodkih projekta Ura za Zemljo v Singapurju (nakupovalno središče Wisma Atria) in na Japonskem (LalaPort Toyosu v Tokiu).

Epson se je v svoji okoljski viziji do leta 2050 zavezal, da bo zmanjšal emisije ogljika in odpravil uporabo neobnovljivih podzemnih virov. V ta namen podjetje izvaja vrsto pobud, med drugim bo konec leta 2023 na vseh lokacijah skupine po vsem svetu1 prešlo na 100-odstotno obnovljivo električno energijo. Epson si prizadeva tudi za ustvarjanje izdelkov in storitev, ki porabijo manj električne energije in zmanjšajo obremenitev okolja.

Epsonov globalni predsednik Yasunori Ogawa je dejal: “Epson je ponosen, da je prvi mednarodni korporativni partner Ure za Zemljo. Že od svoje ustanovitve smo trdno zavezani sobivanju s skupnostjo in stalnim dejavnostim za ohranjanje naravnega okolja. Pri izpolnjevanju našega poslanstva kot podjetje verjamemo tudi v pomen tega, da se vsi pridružijo in ukrepajo. Tudi majhna dejanja lahko prinesejo velike spremembe, če sodeluje dovolj ljudi. Upamo, da bomo s tem partnerstvom razširili razumevanje in empatijo do okoljskih dejavnosti ter zagotovili priložnost za ukrepanje čim večjemu številu ljudi.”

“Naše partnerstvo z Epsonom je primer skupnega pristopa pri letošnji Uri za Zemljo,” pravi Yves Calmette, višji direktor za blagovne znamke in omrežne komunikacije v organizaciji Earth Hour International, in dodaja: “Skupaj lahko sprostimo moč kolektivnega delovanja – vendar potrebujemo sodelovanje vseh, da bo to največja Ura za Zemljo doslej. Želimo, da bi bila Ura za Zemljo trenutek praznovanja našega skupnega doma – našega planeta. Pri Uri za Zemljo ne gre le za priznavanje problema, temveč za praznovanje rešitev. Je naš svetilnik upanja, da bomo lahko zgradili svetlejšo in bolj trajnostno prihodnost za vse.”

Epson in Ura za Zemljo pozivata vse, naj vsak dan sprejmejo preproste ukrepe za varčevanje z energijo. Pridružite se nam 23. marca ob 20.30 in podarite svojo uro za Zemljo – varčevanje z energijo, tako preprosto ko izklop stikala!


1 Ne vključuje nekaterih prodajnih mest in nepremičnin v najemu, pri katerih ni mogoče določiti vrste in količine porabljene električne energije.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Čisto okolje

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem EPSON
Za več informacij so vam na voljo pri EPSON
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem EPSON? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Bronasti partner

AKREDON d.o.o., Toner123.si

Moste 30, 4274 Žirovnica, Tel: 051 392 793
Spletna trgovina Toner123.si V spletni trgovini Toner123.si lahko izbirate med bogato ponudbo originalnih in kakovostnih kompatibilnih tonerjev ali kartuš za tiskalnike svetovno znanih ... Več

noviSplet, ATRIBUT d.o.o.

Verovškova ulica 55, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 32 61
Agencija za spletne storitve noviSplet Spletna agencija noviSplet deluje od leta 2004. Izdelala je že več kot 1000 spletnih mest. Na področju izdelave spletnih strani spada med ... Več

PREVOZI KLEMEN LIBANOV s.p.

Andreaševa ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 041 621 332
Prevoz, odvoz ali čiščenje Ko iščemo katero koli storitev, je svetovni splet prava zakladnica virov. Prevoz materiala ali čiščenje okolice sta opravili, ki zahtevata veliko ... Več

TRACE BS d.o.o.

Opekarniška cesta 5, 2270 Ormož, Tel: 05 905 23 81
V skupini Trace Solutions, katere del sta Trace BS Poslovne rešitve d. o. o. in Trace IS Informacijske rešitve, se ukvarjajo z razvojem, prodajo in uvajanjem istoimenske programske ... Več