Računalništvo, telefonija
27.08.2008 16:03
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Sodelovanje med Lenovo in Intelom: prenosniki ThinkPad

Think proizvodi predstavljajo jedro sodelovanja med podjetjema Lenovo in Intel: zagotavljanje vrhunske tehnologije, izbire, funkcionalnosti in uporabnosti. Končni rezultat so prenosniki, ki bodo prepričali uporabnike s svojo dovršeno izdelavo, premišljenim oblikovanjem, hitrejšim delovanjem, prilagodljivejšo grafiko, izboljšano povezljivostjo in z nižjimi stroški.
Naslednja generacija T, R in X ThinkPad prenosnikov predstavlja nekaj najnovejših tehnoloških rešitev, ki so bile najprej predstavljene v ThinkPad-u X300 ter kasneje tudi v ostalih ThinkPad prenosnikih z integrirano najnovejšo Intel platformo.
Dovršena izdelava omogoča ThinkPad-om z Intel Centrino 2 daljše in boljše delovanje. Različni pripomočki omogočajo lažje prilagajanje različnim delovnim okoljem. Premišljeno oblikovanje omogoča lažje in hitrejše povezovanje v splet.
Lastniki ThinkPad-ov imajo tudi najnižje stroške lastništva, saj s pomočjo ThinkVantage tehnologij izkoriščajo prednosti, ki jih prenosniki nudijo; od manjše porabe energije do prihrankov, ki jih zagotavlja WWANted program.

Kvaliteta, cenovna dosegljivost ter storitve in podpora so ključni elementi za uporabnike v malih in srednjih podjetjih (SMB) in predstavljena Lenovo rešitev ponuja ravno to. Lenovo je prilagodil SL družino prenosnikov specifičnemu načinu dela SMB uporabnikov, ki poteka bodisi doma, v pisarni, bodisi na poti. ThinkPad SL prenosniki nudijo odlične možnosti za povezovanje v splet, izbrani modeli celo vgrajeno mobilno visokohitrostno širokopasovno povezavo.
Trojica prenosnikov SL300, SL400 in SL500 poseduje številne najnovejše tehnološke dosežke kot npr. že prej omenjeno mobilno povezavo, odlične večpredstavnostne zmožnosti z možnostjo Blu-ray DVD zapisovalnika ter navsezadnje tudi črni pokrov za sodoben in modni videz. Lenovo je vključil tudi številna programska orodja za lažje upravljanje prenosnika in delo z njim.

Pri ThinkPad-u SL500 lahko izbirate med Intelovo integrirano grafiko GMA X4500 ali pa NVIDIA GeForce 9300M 256MB video kartico, do 4GB DDR2 RAM, trdi disk do velikosti 320 ter še dodatni opcijski Intel Turbo Memory 2GB modul za boljšo odzivnost. Optične pogonske možnosti pa vključujejo CD-Rw/DVD Combo enoto, DVD ali Blu-Ray zapisovalnik. Ločljivost 15.4-palčnega zaslona je bodisi 1280×800 ali 1680×1050, prenosnik pa je zavit v bleščečo ali mat zunanjost.

Povezljivost v splet ni problem, saj lahko izbirate med širokim naborom priključkov, ki vključujejo najnovejši Intel Wireless WiFi Link 5100ABGN, ki podpira standard 802.11n ali 802.11a/b/g, Gigabit Ethernet LAN, modrozobi sprejemnik ter opcijsko mobilno širokopasovno povezavo.

Lenovo ThinkPad SL500 ima vgrajeno kamero in čitalec prstnih odtisov, 4 USB vhode, PC Card režo, ki preko adapterja podpira 34mm ExpressCard, režo za Secure Digital kartico, Firewire vhod ter VGA in HDMI izhodi.


Prijavi napako v članku