Računalništvo, telefonija
Poslovne rešitve
Varnost
04.04.2024 07:15

Deli z drugimi:

Share

Kako zaščititi podatke v okolju Microsoft 365?

Podatki obenem predstavljajo življenje in potencialno pogubo podjetja. Z njimi lahko poslujemo uspešno, brez njih pa se naša zgodba lahko zaključi z le nekaj kliki kibernetskih nepridipravov ali celo nespretnih rok lastnih zaposlenih.

Ni dneva, ko se vodilni v podjetjih ne bi vprašali, kaj lahko še storijo za varstvo kritičnih podatkov. Največja podjetja z vsakim novim preventivnim mehanizmom zmanjšajo možnost izgube podatkov in večmilijonsko odpravljanje posledic. Vendar najti pravi odgovor na kibernetske in ostale grožnje, ki pretijo podatkom, ni enostavno. V iskanju prave rešitve so se združili IBM, Microsoft, Anycloud in Veeam ter pripravili rešitev Anycloud Backup for 365 za neoporečnost podatkov v okolju Microsoft 365. Storitev je sklenjena s fiksno mesečno ceno, tako da lahko uporabnik enostavno načrtuje svoje stroške, ne da bi bil presenečen, če se bo količina podatkov povečala.

IBM Anycloud Backup for 365 – močno šifriranje, granularna obnovitev in 10-letna hramba

Nepridipravi so vam vdrli v mrežo in z ransomware virusom ohromili podjetje. Preostane vam, da ugodite njihovim zahtevam in upate, da bodo osvobodili vaše podatke in sisteme, ali pa jim že pred tem vrzite polena pod tipkovnice in vzpostavite celovito rešitev AnyCloud Backup for 365, s katero si boste povrnili vse podatke in vzpostavili normalno delovanje v najkrajšem času.

Kako deluje IBM Anycloud Backup for 365?

Okolje Microsoft 365 je močno orodje za produktivnost in komunikacijo. Lahko si predstavljate količine podatkov, ki vsakodnevno krožijo s pomočjo Microsoftovih orodij (Teams, OneDrive, Outlook …). Njihova varnost bi morala biti prioriteta številka ena.

Anycloud Backup for 365 to stori z varnostnim kopiranjem v oblak IBM Cloud. Gre za mrežo 18 podatkovnih centrov v 13 državah. Njihova minimalna klasifikacija je Tier 3, kar pomeni, da s pomočjo naprednih sistemov za redundanco zagotavljajo čas delovanja 99,982 % na leto. To je prva stopnička do pridobivanja zaupanja strank. Druga in tretja sta certifikata ISO 27001 in ISAE 3000 ter članstvo v združenju CSA (angl. Cloud Security Alliance).

Lokacijo podatkovnega centra izbere uporabnik. Podatki so ob kopiranju razdeljeni v ločena fizična okolja, tako so kopije vedno ločene od produkcijskih podatkov, kar se je izkazalo za zanesljivo zaščito pred izsiljevalskimi programi. Poleg tega Anycloud Backup ustvari varnostno kopijo, v kateri se podatki okolja Microsofta 365 in programov Exchange, SharePoint, OneDrive, Teams ne morejo spreminjati, prepisati ali izbrisati.

Med prenosom in tudi med samo hrambo pa podatke varuje močno AES256-bitno šifriranje, ki preprečuje (ne)namerne izbrise ali spremembe.

Celovita rešitev za prenos podatkov iz oblaka v oblak

Anycloud Backup for 365 je ločen na tri portale. Sistemski administrator v portalu za upravljanje določi pogostost varnostnih kopij. Te se lahko izvajajo večkrat dnevno, tedensko, mesečno ali letno. Podatki se hranijo do 10 let, Anycloud pa pripravlja tudi možnost 25-letne varne hrambe. Kreiranje varnostne kopije celotnega okolja traja le nekaj minut, na voljo pa so tudi poročila za vsako kopijo ali postopek obnovitve, vključno s podatki, kdo je zahteval varnostno kopijo/obnovitev in kaj ter kdaj so se podatki obnovili. Sistemski administrator lahko obnovi celotne mape ali pa le posamezne datoteke.

Končni uporabniki oziroma zaposleni si lahko sami obnovijo e-poštna sporočila (na prvotno ali drugo lokacijo) ali OneDrive datoteke. Anycloud Backup omogoča tudi popoln izbris podatkov določenega uporabnika v skladu z uredbo GDPR. Ker grožnje lahko izvirajo tudi znotraj podjetja, Anycloud zagotavlja 30-dnevno obdobje, v katerem si lahko v celoti obnovite podatke.

Zavarujte svoje podatke

Anycloud Backup for 365 se bo prilagodil vašim potrebam, ne glede na to, ali vodite majhno podjetje ali korporacijo. Vaši podatki bodo na varnem v IBM podatkovnih centrih, fizično ločeni od okolja Microsoft 365 in sistemov vašega podjetja. Zaprite vrata nepridipravom in poskrbite, da bodo vaši podatki služili samo vam.

Več o IBM Anycloud Backup for 365 na www.cloud.ibm.com. (P.R.)


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ALTERNA DISTRIBUCIJA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ALTERNA DISTRIBUCIJA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ALTERNA DISTRIBUCIJA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

DATALAB SI d.o.o.

Hajdrihova 28c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 252 89 00
Datalab tehnologije Podjetje Datalab Tehnologije d.d. se ukvarja z razvojem poslovne programske opreme za vodenje podjetij. S poslovnim informacijskim sistemom PANTHEON povečate učinkovitost ... Več
Zlati partner

SIMBIOZA GENESIS, so.p.

Letališka cesta 3, 1000 Ljubljana, Tel: 040 336 311
e-Simbioz@ je projekt Simbioze Genesis, socialnega podjetja, ki ga od začetka leta 2015 izvajajo z namenom izboljšanja in nadgrajevanja računalniških znanj vseh generacij v okviru ... Več

COMMA d. o. o.

Ulica heroja Šaranoviča 27, 2000 Maribor, Tel: 040 756 756
Vrhunska izvedba, korektne cene in dobre reference najprimerneje opišejo podjetje Comma d. o. o., ki že 18 let ponuja izdelavo spletnih strani in spletnih trgovin s podporo strankam ... Več

Pilon AEC

Dunajska cesta 144, 1113 Bežigrad, , Tel: 0590 3 0590
Informacijsko modeliranje gradenj (BIM) je veliko več kot le tehnologija – to je zapleten postopek načrtovanja in gradnje, ki arhitektom pomaga pri ustvarjanju inovativnih stavb ... Več