Računalništvo, telefonija
Poslovne rešitve
Varnost
09.04.2024 11:04

Deli z drugimi:

Share

Zavarujte in prevzemite nadzor nad podatki v oblaku

Razvoj storitev v oblaku je odprl vrata novemu valu zapletenosti na področju podatkov.
Foto: IBM
Foto: IBM

Izzivi ne zajemajo samo identifikacije in sledenja različnim lokacijam hrambe podatkov, temveč tudi razumevanje njihove uporabe in dostopnosti, predvidevanje sprememb, ki jih prinese uvedba novih storitev, ter usklajevanje z raznolikimi predpisi, ki se med državami lahko razlikujejo.

Izziva se je pričakovano lotil IBM z naborom rešitev IBM Security, s katerim so postali globalni kibernetski ščit proti aktualnim grožnjam. IBM slovi po investicijah v raziskave in razvoj, ki redno prinašajo inovacije na področju varnostnih tehnologij. V prizadevanjih za nadgradnjo svoje varnostne ponudbe se opirajo na umetno inteligenco, strojno učenje in kvantno računalništvo.

IBM-ova umetna inteligenca Watson je na primer ključni element pri analiziranju velikih količin varnostnih podatkov za vpogled in samodejno odkrivanje groženj. IBM X-Force razkriva morebitne grožnje in ranljivosti, z rešitvami za upravljanje dostopa pa so našli odgovor na vprašanje upravljanja identitet. Končne točke, oblak, omrežje, neoporečnost podatkov — IBM se je lotil prav vseh najtežjih izzivov sodobnega kibernetskega okolja.

Enormni podvig pa zahteva strateška partnerstva. Skozi leta so se jim na poti pridružila številna podjetja. Red Hat, Trusteer in podobni so združili znanje v en ekosistem in s skupnimi močmi razvijali rešitve, ki danes skrbijo za varnost podjetij po vsem svetu.

Lansko leto se je ekosistemu IBM pridružilo še kibernetsko zagonsko podjetje Polar, ki je v nabor rešitev IBM Guardium dodalo sistem za upravljanje varnostne drže podatkov (angl. data security posture managament; DSPM), s katerim so se lahko lotili varnosti podatkov v oblaku.

Prevzemite nadzor nad podatki v oblaku in odkrijte vrzeli v podatkovni politiki

Do leta 2025 bodo po podatkih IBM-a vse nove aplikacije privzeto delovale na oblaku. Ta bliskovit prehod na oblačno infrastrukturo je predstavil nove organizacijske obremenitve za spremljanje ogrodij aplikacij, kar vključuje podatke, dovoljenja in drugo. IBM Guardium Insights SaaS DSPM, ki uporablja tehnologijo podjetja Polar, vam bo pomagal, da prevzamete nadzor nad podatki v oblaku.

Neustrezna organizacija je privedla do t. i. podatkov v senci (angl. shadow data), ki niso pod nadzorom IT ekip in povzročajo razdruževanje informacij. Zato je bil prevzem podjetja Polar ključen za IBM, kajti odtlej so lahko natančno ugotovili, kje so shranjeni ti občutljivi podatki v senci, za kaj se uporabljajo, hkrati pa so lahko opazili vrzeli v varnostnih politikah in varnostni drži podatkov.

IBM Guardium Insights SaaS DSPM vam pomaga odkriti poti, po katerih potujejo podatki v oblaku in storitvah SaaS. Za pravilno varnostno držo podatkov in izpolnjevanje skladnostnih zahtev je pomembno razumevanje in spremljanje tovrstnih podatkovnih tokov. Na novo vzpostavljen nadzor nad podatki v oblaku pa zagotavlja tudi možnost odpravljanja ranljivosti, posledično tudi hitrejši odziv za sprejem ukrepov za okrepitev varnostnih strategij, in izboljšanje upravljanja podatkovnih virov v oblaku.

IBM Guardium Insights SaaS DSPM – rešitev za pravilno varnostno držo podatkov

Kaj zajema pravilna varnostna drža podatkov? IBM Guardium Insights SaaS DSPM vam bo odkril podatke v senci, jih vrnil pod vaše okrilje in preprečil nepooblaščene dostope do občutljivih podatkov. Z nadzorom nad vsemi tokovi v oblaku boste lahko pozorno spremljali gibanje podatkov med okolji v oblaku, aplikacijami SaaS in tako preprečili uhajanje podatkov v napačne roke. Oblak je nedvomno prihodnost. Prej kot boste poskrbeli za varnost podatkov v oblaku, prej boste lahko začeli koristiti celoten potencial, ki ga ponuja. Več o tem, kako do pravilne varnostne drže podatkov, najdete na www.ibm.com. (P.R.)


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
IBM Cloud

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ALTERNA DISTRIBUCIJA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ALTERNA DISTRIBUCIJA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ALTERNA DISTRIBUCIJA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

POINT.ER IT d.o.o.

Dolenji Boštanj 55, 8294 Boštanj, Tel: 07 814 98 00
Osredotočeni s Point.er Kako na enem mestu najti vse, kar potrebujete pri vodenju podjetja ali le v domači pisarni? Point.er it, d. o. o., je podjetje, ki ponuja celotne IT storitve, ... Več

Seyfor d.o.o.

Cesta Goriške fronte 46, 5290 Šempeter pri Gorici, Tel: 05 393 40 00
Poslovni računalniški programi za javni sektor, podjetje, zasebnike ali obrtnike Saop je leta 1987 med prvimi v Sloveniji ponudil programsko opremo in je danes eden izmed vodilnih ... Več
Diamantni partner

ADM ADRIA d.o.o.

Prvomajska ulica 17, 3000 Celje, Tel: 05 925 19 55
O nas Večina podjetij se ustanavlja zaradi poslovne ideje, prodajnega koncepta ali pa zaradi potrebe po formaliziranju opravljanja poslovnih aktivnosti. Na primeru družbe ADM-Adria, ... Več

Pilon AEC

Dunajska cesta 144, 1113 Bežigrad, , Tel: 0590 3 0590
Informacijsko modeliranje gradenj (BIM) je veliko več kot le tehnologija – to je zapleten postopek načrtovanja in gradnje, ki arhitektom pomaga pri ustvarjanju inovativnih stavb ... Več