Računalništvo, telefonija
27.09.2012 10:14
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Snemalnik zvoka, ki ga ne bo nihče opazil

Skrito zajemanje zvočnih posnetkov še nikoli ni bilo enostavnejše!
Skrito zajemanje zvočnih posnetkov še nikoli ni bilo enostavnejše!

EDIC-Mini Tiny B22 je eden najmanjših prenosnih snemalnikov zvoka na modrem planetu. Ta namreč meri le 31 x 25 x 6 milimetrov in tehta borih 13 gramov. Kljub zelo omejenim dimenzijam novinec zagotavlja kakovostno zajemanje zvoka, saj frekvenca vzorčenja znaša 8 KHz (brez kompresije). Vgrajeno elektroniko pred poškodbami varuje na padce in udarce odporno kovinsko ohišje.

V miniaturnem ohišju prenosnega snemalnika zvoka EDIC-Mini Tiny B22 je vgrajen nadvse občutljiv mikrofon. Z njim lahko snemamo tudi zvoke, ki so od nas oddaljeni 30 metrov. Avtonomija napravice prav tako ni od muh. Pri polni kakovosti vgrajena baterija zgotavlja 24-urno avtonomijo. V »varčevalnem« načinu se avtonomija podaljša na zavidljivih 70 ur oziroma skoraj 3 dni. Napravica ima v stanju pripravljenosti zagotovljeno kar 3-mesečno avtonomijo.

Za shranjevanje avdio vsebin ima miniaturni prenosni snemalnik zvoka EDIC-Mini Tiny B22 na razpolago 2 GB prostora. To zadošča za okoli 300 ur snemanja. Za polnjenje vgrajene baterije in prenos podatkov je na voljo priključek USB. Da tu ne gre za ceneno kitajsko igračo, je razvidno tudi iz njegove maloprodajne cene. Za miniaturni prenosni snemalnik zvoka EDIC-Mini Tiny B22 spletna prodajalna Amazon namreč zahteva kar preračunanih 340 evrov. Če vam jih ni žal, lahko novost naročite s klikom na spletno povezavo http://goo.gl/r59Ol.


Prijavi napako v članku