Tiskalniki in skenerji
Varnost
04.11.2021 08:18
Posodobljeno 8 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Upravljanje informacijske varnosti v hibridnem delovnem okolju

Informacijska varnost ostaja v središču pozornosti – medijev, zavedanja javnosti in podjetij, ki se odločajo, kako porabiti sredstva, ki jih imajo na voljo za IT.

S spremembo načina dela se spreminja tudi varnost delovnega okolja. Vse več organizacij uporablja hibridni delovni model: svojim zaposlenim omogočajo opravljanje dela na različnih lokacijah.

Kako jim lahko pri reševanju izzivov današnjega časa pomaga Canon?

Kako optimizirati informacijsko varnost v hibridnem okolju brez pretiranih stroškov?

Če vzpostavljate hibridno delovno okolje ali želite vnesti izboljšave v obstoječe okolje, vedno najprej pomislite na varnost. Pogosto se organizacije takih projektov lotevajo ločeno: najprej investirajo v tehnologijo in šele potem začnejo razmišljati o varnosti. Podjetja lahko precej prihranijo, če o varnostnih vidikih razmislijo, preden jih uvedejo.

Pri Canonu je varnost vedno na prvem mestu. Vgrajena je v vse, kar delajo, od vgrajene zaščite programske in strojne opreme, ki ščiti pred tveganjem kibernetskega kriminala do načina, kako razvijajo, izvajajo in vpeljujejo rešitve. Analitsko podjetje Quocirca je Canon prepoznalo kot vodilno podjetje v panogi na področju tiskanja in varnosti dokumentov[1], in ker je varnost bistveni del njihove rešitve, boste lahko mirno spali, če boste optimizacijo postavitve hibridnega delovnega okolja zaupali Canonu.

Kako lahko zaščito razširimo na druga delovna okolja?

Pomembno je, da ugotovite, kako informacije tečejo skozi različna delovna okolja vaše organizacije, pa naj gre za ustvarjanje, deljenje, shranjevanje ali brisanje dokumentov. Vsaka od teh aktivnosti je namreč varnostna ranljivost. Zaradi bogatih izkušenj imajo pri Canonu veliko prednost: strankam lahko ponudijo nabor znanj za celoten življenjski cikel informacij.

Ekosistem, ki ga sestavljajo strojna oprema, programska oprema in storitve, ščiti vaše informacije v vseh fazah procesa, kadarkoli in kjerkoli. Strojna oprema in podjetjem prilagojene rešitve zagotavljajo vgrajeno varnost prek šifriranja podatkov, beleženja aktivnosti, varnega dostopa do dokumentov v oblačni hrambi in avtentikacije uporabnikov.

Zaposleni morajo vedno delovali v skladu z varnostno politiko

Oblačne rešitve podjetja Canon za upravljanje informacij, kot sta Therefore Online in Cloud Workspace Collaboration – Process Automation, prinašajo strukturiran, varen način dostopa do dokumentov, jih shranjujejo in delijo. Ker so rešitve shranjene v oblaku, je delovni tok dokumentov zaposlenim dostopen od kjerkoli. Vgrajen varnostni sistem deluje po pravilih, ki uporabnikom onemogočajo, da bi ustvarili nove varnostne ranljivosti.

Zaposlenim nadzor dostopa preprečuje, da bi brez dovoljenja odprli zaupne dokumente, avtomatizirana rešitev pa zagotavlja, da se dokumenti v vsaki fazi delovnega toka posredujejo pravi osebi.

Kako preprečiti uporabo neodobrene tehnologije?

Gartner je ugotovil, da zaposleni pri delu na daljavo še vedno pogosto uporabljajo osebne naprave in senčne informacijske sisteme. Kaj bi lahko botrovalo uporabi neodobrenih tehnologij?

Prvič: ko zaposleni delajo zunaj pisarne in pri tem uporabljajo svojo napravo, se lahko hitro zgodi, da začnejo uporabljati orodja, ki jih uporabljajo tudi sicer v zasebnem življenju, saj so nanje navajeni. Morda se sploh ne zavedajo tveganj, zato sta izobraževanje in usposabljanje najboljša ukrepa za zmanjšanje tovrstnega ravnanja.

Drugič: zaposleni se za uporabo teh orodij odloči, če ima težave z orodji, ki mu jih je priskrbel delodajalec.

Zagotoviti orodja je eno, dejanska uporaba pa je odvisna od tega, ali so orodja brezšivno vgrajena in enostavna za uporabo. Canon ima pri razvoju rešitev to vedno v mislih. Cloud Workspace Collaboration – Process Automation in Therefore Online zaposlenim omogočata enostavno rokovanje z dokumenti v realnem času, kjerkoli že so, z vsake odobrene naprave in brez nadležnih časovnih zamikov. Po drugi strani pa zagotavljajo primerno notranjo varnost dokumentov na vseh točkah procesa.

Več o rešitvah podjetja Canon preberite na www.canon.si. (P.R.)


[1] https://print2025.com/reports/print-security-2020/


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem COPIA BIRO d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri COPIA BIRO d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem COPIA BIRO d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ANDECO d.o.o.

Industrijska cesta 33, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 22 22
Podjetje ANDECO d.o.o. je nastalo leta 1991. Andeco d.o.o. je zastopnik in distributer več vrst svetovno priznanih znamk. Med njimi izpostavljamo nekaj najpomembnejših: Camelion, ... Več

BILAZ d.o.o.

Sedejeva ulica 8, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 19 00
Ponudba kakovostnih storitev s kvalitetnimi materiali in "brand name" računalniškimi blagovnimi znamkami jih uvršča v sam vrh tovrstnih ponudnikov. Cenovna politika podjetja je ... Več
Zlati partner

Agencija POTI – Z znanjem do cilja!

Stegne 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 511 39 21
Agencija POTI – Z znanjem do cilja! Agencija POTI, izobraževalna, svetovalna in založniška družba, si je v več kot 20. letih delovanja, pridobila obilico znanja in izkušenj ... Več

ALTERNA DISTRIBUCIJA d.o.o.

Litostrojska cesta 56, 1000 Ljubljana, Tel: 01 520 28 00
S svojimi dolgoletnimi izkušnjami in poslovno zrelostjo poznana kot ena vodilnih in najtrdnejših tovrstnih družb v Sloveniji. Osnovna dejavnost družbe je distribucija računalniške ... Več