Računalništvo, telefonija
21.10.2004 09:34

Deli z drugimi:

Share

Novi Centrino

Podjetje Intel je predstavilo procesor Intel Pentium M 765, s čimer je razširilo svojo ponudbo mobilnih procesorjev ter omogočilo širšo ponudbo prenosnikov z mobilno tehnologijo Intel Centrino za poslovne in domače uporabnike.

Več kot 50 odstotkov trenutno proizvedenih Intelovih procesorjev Pentium M je zgrajenih na Intelovi vodilni 90 nm tehnologiji proizvodnje, vključno s procesorjem Intel Pentium M 765. Procesor je zasnovan na Intelovi mobilni arhitekturi s kar 2 MB drugonivojskega pomnilnika, optimiziranega za večjo energijsko varčnost s taktom delovanja 2,10 GHz. Procesor ponuja tudi 400 MHz sistemsko vodilo in vključuje tehnologije za varčevanje z energijo, kot je Enhanced Intel Speedstep. Ta pripomore k optimizaciji delovanja programov in porabe energije, kar omogoča daljše delovanje baterije.

Procesor Intel Pentium M skupaj s družino naborov čipov Intel 855 in družino brezžičnih omrežnih vmesnikov Intel PRO/Wireless sestavlja mobilno tehnologijo Intel Centrino – Intelovo najboljšo tehnologijo za mobilno računalništvo. Prenosnikom, od izpopolnjenih mobilnih delovnih postaj do ultra tankih naprav, mobilna tehnologija Intel Centrino omogoča dobro uporabniško izkušnjo z izboljšano kakovostjo predvajanja visokoločljivega videa, s hitrejšo odzivnostjo programov in z izboljšano fleksibilnostjo z integrirano podporo za brezžični LAN.


Prijavi napako v članku