Telefonija
07.12.2007 14:43

Deli z drugimi:

Share

m:stik je med nami


Ključek, ki zna skoraj vse, je zaenkrat edina tovrstna rešitev na svetu!

Družba Mobitel je konec novembra komercialno uvedla napredno storitev fiksno-mobilne konvergence, m:stik. Storitev omogoča izrazite prihranke pri strošku uporabe mobilnih storitev v tujini. Na trgu zanjo že vlada veliko zanimanje, večje količine m:stikov bodo prišle v kratkem. Storitev m:stik je naslednik m:komunikatorja in prinaša prednosti mobilnih telekomunikacij v svet računalništva in interneta.

Mobitel je konec novembra komercialno uvedel novo storitev m:stik, ki prepleta mobilno in internetno komunikacijo. Rešitev predstavlja dovršen koncept fiksno-mobilne konvergence, ki je usmerjen v zagotavljanje enotnih storitev in identitete uporabnika na različnih napravah, v mobilnem in internetnem svetu. Storitev m:stik uporabnikom omogoča, da na internet povezan osebni ali prenosni računalnik v nekaj trenutkih opremijo s funkcijami mobilnika in z njim opravljajo in sprejemajo glasovne klice, uporabljajo SMS- in MMS-sporočanje ter videotelefonijo. Pri tem ohranijo svojo mobilno številko, ki jo sicer uporabljajo z mobilnikom.

Storitev je na voljo Mobitelovim naročnikom, zanjo pa na trgu vlada veliko zanimanje. V kratkem bodo v Mobitelovi prodajni mreži na voljo večje količine m:stikov. Slednji je še posebej dobrodošel pri naročnikih, ki pogosto gostujejo v tujini, saj omogoča izrazite prihranke. Klici prek m:stika se v tujini namreč obračunajo po enaki ceni, kot velja v Mobitelovem omrežju, poleg tega pa se ne zaračunavajo dohodni klici. Storitev m:stik omogoča tudi kratke številke MPO, pri odhodnih in dohodnih klicih, doma in tudi v tujini.

Enostavna uporaba
Storitev m:stik je uporabniku prijazna, uporabniški vmesnik pa je v slovenskem jeziku. Vsa strojna in programska oprema se nahajata na priročnem USB-ključu, zato na računalnik ni potrebno predhodno nameščati programske opreme, prav tako na njem po uporabi m:stika ne ostanejo občutljivi podatki. Uporabnik m:stika ohrani svojo mobilno klicno številko, zato je na njej dosegljiv tako pri uporabi mobilnika kot m:stika na osebnem oziroma prenosnem računalniku.

Cena naprave m:stik znaša 59 EUR, mesečna naročnina pa 7,49 EUR. Ob vklopu storitve se uporabniku zaračuna še priključna taksa 4,99 EUR. Poleg m:stika kupec prejme tudi slušalke z mikrofonom, uporaba storitve pa je mogoča tudi z zvočniki in mikrofonom, ki so vgrajeni v prenosnih računalnikih. Vložek v m:stik je lahko hitro povrnjen pri uporabi storitve v tujini, kjer sicer za običajno mobilno telefonijo veljajo bistveno višje cene kot v domačem omrežju.

Odprta razvojna pot
Uvedba m:stika je zahtevala nadgradnje in delno postavitev nove Mobitelove telekomunikacijske infrastrukture, ki podpira tako storitev m:stik kot tudi bodoče storitve fiksno-mobilne konvergence. Rešitev je odprta za uvedbo novih inovativnih storitev, ki jih bo Mobitel ponudil v kratkem.

Rešitev m:stik je skupaj z Mobitelom razvilo podjetje Iskratel iz Kranja v sodelovanju s podjetjema BridgePort Networks in Oberthur Card System.


Prijavi napako v članku