Poslovne rešitve
Varnost
25.05.2023 15:10
Posodobljeno 10 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Galaxy V – tehnološko najbolj napredne UPS naprave

UPS naprave serije Galaxy V proizvajalca APC by Schneider Electric so postavile nove mejnike in tehnološke standarde na tem področju.

Ponujajo bistvena izboljšanja z vidika energijske učinkovitosti in trajnosti, najnaprednejšo stopnjo zanesljivosti in redundance ter vse to dosegajo v zelo kompaktni izvedbi.

Serija UPS-ov Galaxy V se začne z modularnim modelom Galaxy VS, ki pokriva moči od 10 do 150kVA. Zasnovan je za robne, majhne in srednje velike podatkovne centre ter druge poslovno kritične aplikacije. Naslednji je Galaxy VM, na voljo v 160 in 200kVA ohišju, namenjen pa je velikim podatkovnim centrom in industrijskim aplikacijam.

Novi Galaxy VL je prav tako modularne izvedbe, na voljo v zmogljivostih od 200 do 500 kV. Zasnovan je za srednje velike in velike podatkovne centre, za ponudnike kolokacij in za kritične aplikacije. Za konec smo prihranili še Galaxy VX v velikostih od 500 do 1500kVA.

Modela Galaxy VS (10-150kVW) in Galaxy VL (200-500kW) sta na trg prišla kot zadnja. Poleg klasičnih naprednih rešitev imata integrirane najnovejše tehnologije, ki do tega trenutka na trgu UPS sistemov še niso bile poznane:

  • LiveSwap modularnost za razliko od razširjene HotSwap tehnologije omogoča menjavo modulov v on-line režimu napajanja porabnikov in pri tem dejansko ščiti uporabnika pred električnim udarom.
  • 99 % učinkovitost v načinu ECOnversion ™ omogoča povrnitev naložbe srednje velikim in velikim podatkovnim centrom v roku 2-3 let.
  • 50 % bolj kompaktna izvedba od povprečja v panogi.

Live Swap je nova tehnologija, ki bolje ščiti zaposlene in omogoča poslovanje brez izpadov.

Tehnologija LiveSwap danes predstavlja edino zares varno tehnologijo modularne izvedbe UPS naprav. Številni proizvajalci ponujajo t. i. HotSwap tehnologijo zamenjave ali razširitve modulov brez prekinitve napajanja porabnikov. Zaradi številnih nesreč, ki so se v praksi dogajale pri uporabi te tehnologije, so vsi renomirani proizvajalci preklicali možnost HotSwap med On-Line obratovanjem UPS naprav.

»Tehnologija LiveSwap je inovativna in certificirana rešitev, ki nudi zaščito pred električnim udarom v postopku dodajanja ali zamenjave modulov med On-Line napajanjem porabnikov. To pomeni, da med petimi običajnimi koraki postopka vgradnje novega ali zamenjave okvarjenega modula UPS brezprekinitveno napaja porabnike, pri tem pa zagotavlja, da je za osebo, ki izvaja zamenjavo pod napetostjo, vpadna energija manjša od 1,2cal/cm2,« pojasni Branko Jovanović, strokovnjak za načrtovanje podatkovnih centrov v podjetju ADVANT.

ECOnversion tehnologija omogoča 99 % učinkovitost

Vsi modeli serije Galaxy V ponujajo način dvojne pretvorbe (Double Conversion), ki je splošno sprejeta tehnologija v vseh večjih UPS napravah.

Galaxy V serija pa ima vgrajeno večfunkcijsko delovanje. Poleg klasične dvojne pretvorbe omogoča dodaten režim ECOnversion. To je način delovanja z izjemno visoko 99 % učinkovitostjo.

Kako torej deluje? V načinu ECOnversion je vhodni PFC usmernik izklopljen. To je namenjeno varčevanju z energijo in izboljšanju splošne učinkovitosti UPS. »Tisto, kar resnično razlikuje način ECOnversion v seriji Galaxy V od visoko učinkovitih načinov drugih proizvajalcev UPS, je ta pametna funkcija, pri kateri se izhodni pretvornik UPS ne izklopi, ampak ostane vklopljen in deluje v stanju mirovanja. Torej izhodni pretvornik v resnici ne dela ničesar in zato ne zapravlja nepotrebne energije. Ker je izhodni pretvornik vklopljen, je razsmernik vedno pripravljen prevzeti obremenitev v primeru zunanje okvare napajanja, enako kot v klasičnem On-Line načinu delovanja,« dodaja Jovanović.

Ob tem je potrebno dodati, da finančni prihranki, ki jih je mogoče doseči z uporabo ECOnversion, niso le znatni, ampak dejansko odplačajo napravo pred potekom njene življenjske dobe, pri večjih sistemih pa celo v 2-3 letih. Istočasno pa je seveda pomemben tudi prispevek k trajnosti in varovanju okolja.

Več informacij o UPS napravah na www.advant.si.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
električna energija UPS napajalniki UPS naprave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ADVANT d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ADVANT d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ADVANT d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? ... Več

Koenergija d.o.o.

Ilichova 21, 2000 Maribor, Tel: 040 730 010
Večina se zaveda, da je vključitev neke oblike industrijske avtomatizacije v njihov proizvodni obrat ali podjetje koristna. Lahko zmanjša proizvodne stroške, poveča učinkovitost, ... Več
Zlati partner

TEKSEL d.o.o.

Tržaška cesta 132, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 77 25
Skoraj vsak mora vsebino, namen in vrednost svojega dela sporočiti strankam, obiskovalcem ali sodelavcem. Multimedijska oprema z integriranimi avdio in video funkcijami pomaga širiti ... Več
Zlati partner

AVTERA d.o.o. – LINKSYS

Litijska 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 58 53 610
Linksys, internet - sinonim za kvalitetno mrežno opremo, ki zagotavlja stik s svetom. Zmogljiva, varna in zanesljiva oprema za dom in manjša podjetja. Rešitve, ki jih Linksys ponuja, ... Več