Poslovne rešitve
Varnost
22.08.2023 15:18
Posodobljeno 3 meseci nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Schneider Electric uvaja storitev upravljanja varnosti za operativna okolja

HUB povezanih storitev, namenjenih kibernetski varnosti, imenovan CCSH (ang. Cybersecurity Connected Service Hub) ponuja novo storitev za blažitev vse pogostejših kibernetskih napadov v digitalnih in operativnih okoljih.
Foto: Schneider Electric
Foto: Schneider Electric

Schneider Electric, pionir v digitalni transformaciji upravljanja energije in avtomatizacije, predstavlja nove storitve upravljanja kibernetske varnosti imenovane storitve MMS (angleško: Managed Security Services). Storitve so v pomoč strankam v operativnih tehnoloških (OT) okoljih pri zaščiti pred povečanim tveganjem kibernetskih napadov, povezanih z naraščajočo potrebo po tehnologiji oddaljenega dostopa in povezovanja.

V letu 2022 je bilo največ kibernetskih napadov zabeleženih v proizvodni industriji, zaradi česar vse več lastnikov podjetij prepoznava potrebo po inovativnih rešitvah na področju kibernetske varnosti. Napake v sistemih lahko povzročijo prekinitve dela, izgubo intelektualne lastnine ali druge motnje v delovanju podjetja.

Storitev upravljanja varnosti je razvil t.i. globalni HUB povezanih storitev kibernetske varnosti (CCSH) Schneider Electric, z namenom spremljanja kibernetskih groženj in proaktivnega ukrepanja v imenu strank. Le peščica podjetij, zlasti v okoljih OT, ima na voljo interne oddelke in strokovnjake s področja kibernetske varnosti, Schneider Electric pri tem nudi popolno podporo in potrebam strank prilagojene rešitve.

Technicians using digital tablet in computer server room

“Kot del naše široke ponudbe rešitev za povečevanje učinkovitosti poslovanja in zaščite naših strank pred vse pogostejšimi kibernetskimi napadi nenehno razvijamo nove storitve s področja kibernetske varnosti,” pravi Jay Abdallah, podpredsednik za rešitve in storitve kibernetske varnosti in Marko Gulan, svetovalec za kibernetsko varnost, odgovoren za področje skupine SEE pri Schneider Electric.

“S temi storitvami želimo pomagati našim strankam pri uvajanju vodilnih praks s področja kibernetske varnosti, proaktivnemu obvladovanju tveganj ter usklajevanju z regulativnimi zahtevami, kar jim omogoča, da se lahko osredotočijo na osnovne dejavnosti svojega poslovanja,” je še dodal Marko Gulan, svetovalec za kibernetsko varnost, odgovoren za področje skupine SEE.

Schneider Electric je eden redkih globalnih ponudnikov storitev MMS, ki združuje nadzor varnosti in podporo pri odpravljanju groženj, hkrati pa ščiti digitalno infrastrukturo v vseh vrstah poslovanja in industrij. Storitve MSS spremljajo grožnje in ščitijo omrežja, sisteme in podatke v IT, OT in v t.i. oblak okoljih, vsako z lastnimi protokoli in vektorji napada. Nova storitev lahko strankam pomaga zmanjšati tveganje pred novimi grožnjami in zapletenimi napadi, s katerimi se soočajo tehnološka in operativna okolja.

Kot rešitev, ki je neodvisna od dobavitelja, se MSS prilega obstoječi IT/OT infrastrukturi organizacije, razpoložljivemu proračunu in posameznim potrebam. Podprta z naprednimi zmogljivostmi strojnega učenja in analize trendov, MSS nenehno optimizira procese in odpravlja grožnje v realnem času. Storitve vključujejo vsakodnevno in celodnevno podporo globalne ekipe za podporo in programiranje iz globalnega HUB-a povezanih storitev kibernetske varnosti (CCSH) Schneider Electric.

Več na www.se.com/si/sl/ 


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
informacijska varnost kibernetska varnost

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ADVANT d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ADVANT d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ADVANT d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ARES RAČUNALNIŠTVO d.o.o.

Tržaška cesta 330, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 21 50
Ares računalninštvo d.o.o. vam po nakupu nudi brezplačno tehnično pomoč, izvaja pa tudi kompletne instalacije in servis računalniške opreme. Več
Zlati partner

SOFTWAREONE d.o.o.

Letališka cesta 1, 1000 Ljubljana, Tel: 05 925 03 00
SoftwareOne je vodilni globalni ponudnik celovitih rešitev in storitev na področju programske opreme in oblaka, ki na novo določa, kako podjetja razvijajo, kupujejo in upravljajo ... Več

HERLAH d.o.o.

Efenkova cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 586 35 60
Herlah d.o.o. se ukvarja z izdelavo celovitih programskih rešitev s področja računovodstva, trgovine in proizvodnje. Več
Zlati partner

RITTAL d.o.o.

Letališka cesta 16, 1000 Ljubljana, Tel: 01 546 63 70
Rittal spodbuja inovacije in živi svoje vrednote To je Rittal. Globalni igralec, vodilni inovator, družinsko podjetje in zgleden delodajalec. Rittal zgodba Prihodnost Rittala se je ... Več