Računalništvo, telefonija
Poslovne rešitve
20.02.2023 15:02

Deli z drugimi:

Share

Schneider Electric 12. zapored na seznamu 100 najbolj trajnostnih korporacij na svetu

  • Organizacija Corporate Knights je Schneider Electric ponovno uvrstila na prvo mesto v svoji skupini in na skupno sedmo mesto na svetu.
  • To je še eno v nizu priznanj, potek ko je decembra korporacija prejela odlično oceno pri doseganju okoljske trajnosti in družbenega upravljanja.

Schneider Electric, vodilni na področju digitalne transformacije upravljanja z energijo in avtomatizacije, je dosegel eno najboljših uvrstitev na lestvici 100 najbolj trajnostnih korporacij na svetu (Corporate Knights 2023 Global 100 list of Most Sustainable Corporations), že dvanajstič zapored.

Uspeh, ki ga dosega na področju boja proti posledicam podnebnih sprememb in družbene angažiranosti, trajnostnih naložb, spoštovanja raznolikosti spolov in okoljske trajnosti poslovanja, je Schneider Electricu pomagal osvojiti vodilno mesto v letnem kazalniku, ki ga pripravlja organizacija Corporate Knights, ki se ukvarja z raziskavami na področju okoljske trajnosti. Indeks Global 100 temelji na strogih ocenah javnih podjetij s prihodki nad milijardo dolarjev. Schneider Electric je edino podjetje v tej kategoriji, ki se je v zadnjih dvanajstih letih vsakič znašlo na seznamu. Pred dvema letoma, leta 2021, je organizacija Corporate Knights Schneider Electric celo razglasila za najbolj trajnostno korporacijo na svetu.

Ta dosežek sledi decembrski objavi, da je Schneider Electric uvrščen med vodilne korporacije na področju vprašanj ekologije, trajnosti in družbenega upravljanja (ESG – Environmental Societal and Governance) – seznam so pripravili Standard & Poor’s, CDP in Moody’s ESG Solutions. To priznanje poudarja vpliv Schneider Electrica na okoljsko trajnost in uporabo najboljših praks v poslovanju. Na primer, Strategija boja proti podnebnim spremembam družbe Schneider Electric in zaveza okoljski preglednosti sta bili sredi leta 2022 med prvimi ovrednoteni glede na SBTi korporativne standarde ogljične nevtralnosti (SBTi Corporate Net-Zero Standard).

Poleg tega je Schneider Electric ena od 19 korporacij, ki so letos prejele nagrado Terra Carta Seal – priznanje za globalna podjetja, ki se odlikujejo po inovativnosti, izkazujejo predanost in zagon za trajnostne trge. Pečat Terra Carta je del Pobude za trajnostne trge, ki jo je januarja 2021 začel njegovo veličanstvo kralj Charles III. iz Združenega kraljestva, ko je bil še princ Walesa, da bi zasebni sektor spodbudil k hitrejšemu ukrepanju v boju proti podnebnim spremembam.

»Začeti leto 2023 s tovrstnim trajnostnim dosežkom je resnično opolnomočenje,« je dejala Gwenaelle Avice-Huet, direktorica trajnostnih strategij pri Schneider Electric. »To priznanje nam dokazuje, da vztrajnost, predanost in konkreten učinek ne ostanejo neopaženi, in služi kot opomin, da podjetja, kot je naše, ki so na seznamu Global 100, ustvarjajo spremembe na vseh ravneh poslovanja z okoljskim, družbenim in ekonomskim vplivom.«

Dodatni viri:

Dosežki družbe Schneider Electric na področju okolja, trajnosti in družbenega upravljanja (ESG) se redno spremljajo in objavljajo vsako četrtletje kot del finančnih rezultatov družbe. Več podrobnosti o tem je na voljo tukaj:


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ADVANT d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ADVANT d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ADVANT d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SIMBIOZA GENESIS, so.p.

Letališka cesta 3, 1000 Ljubljana, Tel: 040 336 311
e-Simbioz@ je projekt Simbioze Genesis, socialnega podjetja, ki ga od začetka leta 2015 izvajajo z namenom izboljšanja in nadgrajevanja računalniških znanj vseh generacij v okviru ... Več

BILAZ d.o.o.

Sedejeva ulica 8, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 19 00
Ponudba kakovostnih storitev s kvalitetnimi materiali in "brand name" računalniškimi blagovnimi znamkami jih uvršča v sam vrh tovrstnih ponudnikov. Cenovna politika podjetja je ... Več

NEXT LINE d.o.o.

Ob železnici 16, 1000 Ljubljana, Tel: 041 776 822
Next line, specializirane storitve tiska pod eno streho V podjetju Next line iz Ljubljane so se osredotočili na specializirane storitve tiska s termičnimi, sublimacijskimi in ... Več

REDOLJUB d.o.o.

Skladišče: Pot heroja Trtnika 45, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 070 377 577
Se sprašujete, kje lahko na enem mestu dobite pisarniške potrebščine, opremo in potrošni material? Leta 1990 je podjetje Redoljub začelo z vzdrževanjem redu v slovenskih in ... Več