Računalništvo, telefonija
07.07.2018 11:12

Deli z drugimi:

Share

Microsoft pripravlja konkurenco za iPad!

Cenejši Surface bo kot nalašč za študente!
Cenejši Surface bo kot nalašč za študente!

Apple se je marca letos odločil za organizacijo spomladanskega dogodka, ki se je nekoliko razlikoval od vseh dosedanjih njihovih dogodkov. Osrednja tematika dogodka je bila namreč namenjena izobraževanju, glavna zvezda pa je bil najcenejši tablični računalnik iPad (2018) doslej. Tu gre za napravo, ki je opremljena s 24,6-centimetrskim oziroma 9,7-palčnim zaslonom visoke ločljivosti, za poganjanje aplikacij pa skrbi zmogljiv 64-bitni mobilni procesor A10 Fusion. Ker je povpraševanje po novosti precej večje od vseh napovedi, so se pri konkurenčnem podjetju Microsoft odločili, da pripravijo izdelek, ki se bo lahko kosal z novim iPadom.

Medtem ko podjetje Microsoft o najcenejšem prenosnem računalniku Surface še vedno molči, so se na spletu pojavile prve informacije o novosti. Če jim gre verjeti, potem bomo za novi prenosnik Surface morali v Združenih državah Amerike odšteti zgolj preračunanih 340 evrov oziroma okoli 400 evrov na evropskem trgu. Za ta denar pa naj bi dobili napravo, ki bo opremljena z 25,4-centimetrskim oziroma 10-palčnim zaslonom visoke ločljivosti, sistemskim pomnilnikom kapacitet štirih gigabajtov in vgrajeni pomnilnik s 64 gigabajti oziroma 128 gigabajti prostora.

Za preračunavanje podatkov naj bi se pri podjetju Microsoft odločili za Intelov procesor Pentium Silver N5000 oziroma Pentium Gold Y, celoto pa bo seveda zaključeval Microsoftov operacijski sistem Windows 10. Cenejši Surface bo za približno dvajset odstotkov lažji od prednosnega računalnika Surface Pro, imel bo nekoliko šibkejšo baterijo in bo na voljo le v navezi z brezžično tehnologijo Wi-Fi. Nekoliko dražja različica z mobilno povezavo LTE bo na voljo kasneje.

Trenutno še ni znano, kdaj bo podjetje Microsoft ponudilo v prodajo najcenejšo različico prenosnega računalnika Surface. Kljub temu so mnogi prepričani, da se bo to po vsej verjetnosti zgodilo še pred pričetkom novega šolskega leta.


Prijavi napako v članku