Računalništvo, telefonija
09.02.2015 07:27
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Računalnik Windows 8.1 velikosti ključa USB

Na Intelov večpredstavnostni ključek je poleg operacijskega sistema Windows 8.1 mogoče namestiti tudi Android in Linux.
Na Intelov večpredstavnostni ključek je poleg operacijskega sistema Windows 8.1 mogoče namestiti tudi Android in Linux.

Pri podjetju Intel je že vse nared za začetek prodaje izjemno zanimivega osebnega računalnika s prednameščenim operacijskim sistemom Windows 8.1 z Bingom, ki po obliki ohišja spominja na klasičen pomnilniški ključ USB. Intelov večpredstavnostni ključek MeeGo Pad T01 meri zgolj 11 x 3,9 x 1 centimeter in tehta 50 gramov, za preračunavanje podatkov pa uporablja kar 4-jedrni Intelov procesor Atom Z3735F (Bay Trail) frekvence 1,33 gigaherca v navezavi z dvema gigabajtoma sistemskega pomnilnika.

Miniaturni osebni računalnik Intel MeeGo Pad T01 bo naprodaj v dveh različicah, pri čemer bo šibkejša opremljena s 16 gigabajti vgrajenega pomnilnika, zmogljivejša pa bo ponujala 32 gigabajtov prostora, vgrajeni pomnilnik pa bo mogoče razširiti z uporabo pomnilniške kartice microSD. Ker je novost namenjena večpredstavnostnim vsebinam, ne preseneča, da je opremljena z bogato paleto priključkov, kot so Wi-Fi, Bluetooth in microUSB. Na voljo je seveda še vmesnik HDMI, kar pomeni, da bo običajni televizor po njegovi zaslugi mogoče preobraziti v napredni, vsestransko uporabni pametni televizor.

Za nakup vstopne različice osebnega računalnika Intel MeeGo Pad T01 bo onkraj luže treba odšteti okoli preračunanih 88 evrov oziroma precej manj kot za običajni računalnik. Evropi pa bo za novost treba odšteti okoli sto evrov.


Prijavi napako v članku