Igre
29.08.2023 10:27
Posodobljeno 3 meseci nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Slovenija se je uvrstila v izločilne boje!

V Romuniji, v Iașiu, pravkar poteka 15. svetovno prvenstvo po okriljem IeSF (International eSports Federation – Mendarodne e-športne zveze).

Slovenijo na svetovnem prvenstvu v eFootballu (digitalnem nogometu) zastopa Andrea Podgajski, ki se je 27.8. iz skupinskega dela prebil v izločilne boje in je tako na dobri poti za eno izmed najboljših uvrstitev slovenskih e-športnih tekmovalcev na svetovnem nivoju.

V skupinskem delu je igral proti reprezentantom Butana, Češke, Kirgizistana, Peruja, Češke in Španije.

https://www.eszs.si/Content/Images/Articles/Previews/efootball-IMG1.jpg

Andreov podvig se je začel z enkratnima zmagama nad Butanom, z rezultatoma 2:0 in 3:0.

Sledila sta dve napeti tekmi proti reprezentantu Španije, kateri je žal izgubil z rezultatoma 1:2 in 2:3.

Večer bi se moral zaključiti z bitko proti reprezentantu Češke, a je slednji predal tekme in tako Andreu poklonil 6 točk.

Drugi dan tekmovanja se je začel s tekmama proti Peruju, ki ju naš reprezentant, kljub tesnim trenutkom žal ni uspel zmagati in tako obe končal z rezultatom 1:2.

Prihodnost tekmovanja je visela na zadnjih tekmah proti Kirgizistanu, kjer je Andrea dokazal, da pod stresom blesti, saj je tekmi končal z rezultatoma 3:0 in 2:0. Tako se je zgodil zgodovinski dogodek, saj je to prvič ko je Slovenija v eFootballu prišla do izločilnih bojev.

Pri E-športni zvezi Slovenije (EŠZS) si želimo, da bi našemu reprezentantu uspelo ponoviti uspeh lanskega leta, ko je Jerneju Simončiču uspelo osvojiti naslov svetovnega prvaka v digitalnih cestno krožnih dirkah, vendar bo bitka za naslov najboljšega digitalnega nogometaša na svetu zagotovo izredno težka.

Levo: Goran Kužet, Podpredsednik EŠZS, Sredina: Andrea Podgajski, Desno: Gašper Bakač, Predsednik EŠZS

Naslednji nasprotnik, v izločilnih bojih bo reprezentant Italije, ki ga naš tekmovalec dobro pozna in je temu primerno nanj tudi dobro pripravljen.

Upamo, da nam izvrstna uvrstitev slovenskega tekmovalca tudi na tem svetovnem prvenstvu ne bo izostala. Ne zamudite tekme proti reprezentantu Italije, ki je na sporedu 1. septembra.

Če ste zamudili otvoritev prvenstva, si spektakularno igro z lučmi lahko ogledate na spodnjem posnetku.

Posnetek otvoritvene slovesnosti:


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
ešport E-športna zveza Slovenije

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem E-športna zveza Slovenije (EŠZS)
Za več informacij so vam na voljo pri E-športna zveza Slovenije (EŠZS)
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem E-športna zveza Slovenije (EŠZS)? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ADVANTECH SOLUTIONS d.o.o.

Bravničarjeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 030 703 704
S čim se ukvarja Advantech Solutions? Na kratko: Podjetje Advantech Solutions ovrednoti temeljno sestavo vašega podjetja, da bo vaša pot do uspeha optimalna. Strokovnjaki oblikujejo ... Več

RETTRO d.o.o., vaš partner v razvoju IT-rešitev

Šlandrova 4b, 1000 Ljubljana, Tel: 031 313 312
Mikro podjetje Rettro d.o.o. je specializirano za razvoj različnih informacijskih sistemov z najnovejšimi tehnologijami po meri naročnika. Znanje in izkušnje Rettrovih strokovnjakov ... Več
Zlati partner

CAMINCAM d.o.o.

Pohorska cesta 31, 2380 Slovenj Gradec, Tel: 02 882 92 14
VRHUNSKA PROGRAMSKA OPREMA ZA PROGRAMIRANJE CNC STROJEV, MERILNE OPREME IN ROBOTOV Več kot 30 let izkušenj strokovnjakov v podjetju Camincam, d. o. o., zagotavlja programsko opremo ... Več

OD A – Ž d.o.o.

Mariborska cesta 128, 3000 Celje, Tel: 041 627 640