Računalništvo, telefonija
Igre
17.05.2023 11:04

Deli z drugimi:

Share

Sklepno dejanje Slovenskega državnega prvenstva v e-športih 2022/23

V nedeljo, 7. 5. 2023, se je v Thermani Laško odvijala slavnostna podelitev medalj in plaket državnim prvakom letošnje 2022/23 e-športne sezone.

Nagrade so bile podeljene za dosežke v igrah: League of Legends (taktična MOBA igra), Valorant (strelska igra), CS:GO (strelska igra), FIFA23 (športna simulacija), Asseto Corsa Competizione (digitalne cestno krožne dirke) in DiRT Rally 2.0 (digitalni reli).

Dirkaški igri sta bili organizirani v sodelovanju z Zvezo za AvtoŠport Slovenije – AŠ 2005, izvedlo ga je društvo Slo-racing. Prvenstvo v igri League of Legends je bilo organizirano v sodelovanju z GameGang.

Podelitev je vodil podpredsednik zveze Goran Kužet, medtem ko je predsednik zveze Gašper Bakač nagrade podelil zmagovalcem.

Zmagovalci posameznih iger:

V taktični MOBA igri League of Legends je prvo mesto osvojila ekipa Watered Bottle, drugo mesto ekipa Sneaky Foxes in tretje mesto SPIKE Syndicate.

V popularni strelski videoigri Valorant je lanski naziv državnega prvaka uspešno odbranila ekipa Diamant Esports, drugo mesto je zasedla ekipa Sneaky Foxes, na tretje mesto se je prebila ekipa 100Tatov.

V starejši, a še vedno popularni, strelski igri CS:GO se je na najvišjo stopničko ovrstila ekipa CONTENTPLANET, drugo mesto si je priborila ekipa Cyber Wolves Esports, 3. mesto pa gre ekipi Agregat10.

V popularni nogometni simulaciji FIFA23 je prvo mesto zasedel Leon Šardi, drugo mesto Oliver Kregar in tretje mesto Žan Firšt.

V dirkaškem Asseto Corsa Competizione si je prvo mesto priboril Denis Medvešek, drugo mesto Gašper Mrak, tretje pa Jure Artac Vičič.

Igra je imela tudi skupinski del, v katerem je prvo mesto osvojila ekipa SR ESPORT THRD, drugo mesto ekipa SR ESPORT SimRacingCockpit in tretje mesto ekipa Autistični Autobus.

V videoigri DiRT Rally 2.0 si je prvo mesto priigral Andrej Čuk, drugo mesto Marko Čuk, medtem ko je tretje mesto osvojil Marko Benedetti.

Skupinski del prvenstva je zmagala ekipa Čuk Racing, drugo mesto je osvojila ekipa GAS DA PLJEHA Rally team, tretje mesto pa gre v roke ekipi Bojc Racing Rally Team.

Igra DiRT Rally se je delila tudi na kategorijo vozil na dvokolesni pogon, DiRT Rally 2.0 H2 FWD.

V tej kategoriji si je prvo mesto priboril Nejc Juteršek, drugo Klemen Sedušak in tretje Matej Šolar. V skupinskem delu se je najbolje odrezala ekipa Gas da pljeha junior team in si s tem priborila prvo mesto. Drugo mesto si je priborila ekipa Sirotica, 3. mesto pa ekipa Miki Milane Racing.

S tem se je zaključila podelitev najboljšim slovenskim e-športnikom. Sledile so še tri nagrade v drugih kategorijah. Nagrado za najboljšega komentatorja je prejel Primož Gorenc. Podeljene so bile tudi nagrade za izreden prispevek k e-športu v letu 2022 in sicer Jerneju Simončiču, Vitu Verdniku in Marku Bjelovuku. Nagrado za društvo, ki je v pretekli sezoni največ pripevalo k razvoju e-športa v Sloveniji je dobilo društvo Diamant esports.

Podelitvi je sledila pogostitev.

Celotna sezona se je predvajala na EŠZS Twitch kanalu. Če si del te želite ponovno ogledati, vas posnetki zagotovo čakajo na EŠZS YouTube kanalu.

Zahvaljujemo se Big Bangu in ostalim sponzorjem za izjemno podporo pri organizaciji letošnje sezone.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
EŠZS e-šport

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem E-športna zveza Slovenije (EŠZS)
Za več informacij so vam na voljo pri E-športna zveza Slovenije (EŠZS)
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem E-športna zveza Slovenije (EŠZS)? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ETRUST d.o.o.

Arja vas 101, 3301 Petrovče, Tel: 03 710 37 80
Etrust d.o.o. razvija MES sisteme, namenjene planiranju in optimizaciji proizvodnje, ki so povezljive tudi z ERP sistemi, kot je npr. SAP. Več
Zlati partner

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888
Zlati partner

ADVANT d.o.o.

Cesta na Brdo 119a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 470 00 00
Podjetje ADVANT d.o.o. je z vami že od leta 1998. Naše osnovno poslanstvo je biti vodilni graditelj informacijsko komunikacijske infrastrukture. Aktivnosti, ki jih povezujemo ... Več

LabelProfi d.o.o. – digitalna produkcija etiket in fleksibilne embalaže

Ozare 18a, 2380 Slovenj Gradec, Tel: 080 10 12
Podjetje LabelProfi d.o.o. je svojo poslovno pot začelo leta 1994 kot majhen studio za grafično oblikovanje in pripravo za tisk. V podjetju od same ustanovitve stremijo k uporabi ... Več