Računalništvo, telefonija
08.12.2015 12:40

Deli z drugimi:

Share

Zaplujte po vesolju s kapitanom Jean-Luc Picardom

Pickbox prinaša celotno serijo Zvezdne steze: Naslednja generacija.
Zaplujte po vesolju s kapitanom Jean-Luc Picardom
Zaplujte po vesolju s kapitanom Jean-Luc Picardom

Pred nekaj dnevi so objavili, da bodo snemali nove Zvezdne steze in oboževalci te kultne serije še niso prišli k sebi od veselja. Do januarja 2017, ko bo premiera nove serije, se bomo še malo načakali. Do takrat lahko storite le eno… Sledite pustolovščinam najslavnejše vesoljske posadke Naslednje generacije, ki je v celoti dostopna na Pickboxu. Zaslužila si je 18 emmyjev.

Prepričani smo, da kapitana Picarda in njegovo posadko poznate do obisti, ne boste pa se mogli upreti še nekaj podrobnostim, ki so sestavljale vsakdan posadke Enterprisa.

Kaj jedo več milijonov svetlobnih let proč

Se sprašujete, kakšno je življenje vesoljskega klateža? Z replikatorjem je zelo dobro. Samo predstavljate si, kaj bi jedli, in molekularna znanost vam to omogoči. Vsak gurman in vsi tisti, ki radi jedo, a ne marajo kuhanja, sanjajo o napravi, iz katere prihaja vsa mogoča hrana tega sveta. Picard redno naroča vroč Earl Grey, včasih pa si privošči tudi bularijske kanapeje (čudni krekerji, ki zelo redijo), Worf je nor na slivov sok, posadka pa se neredko pogosti tudi s pravo pojedino. Upamo, da hitijo s tem izumom.

Moda 24. stoletja zelo spominja na devetdeseta

Oblačila 24. stoletja so zelo minimalistična, kar pa bolj velja za uniforme same flote, ki so vedno preproste, praktične in udobne, manj pa za modne izpade drugih vrst. Seveda bomo za trenutek pozabili na dejstvo, da je kapitan Picard na planetu Risa nosil majhne rožnatomodre hlačke iz lateksa.

Ženske pogosto nosijo kombinezone, ki so bili v modi v devetdesetih in spet pred nekaj leti. Rase, s katerimi se srečujejo naši popotniki, se lahko pohvalijo z malce več domišljije in njihove pogumne kreacije so nas uspele večkrat nasmejati. Čeprav so oblačila, v katera so oblečeni vesoljski veleposlaniki, domnevno futuristična, pa se danes med gledanjem Zvezdnih stez zaradi širokih krojev in svetlečih, napihnjenih materialov največkrat spomnimo na zgodnja devetdeseta.

Inovativne tehnologije Zvezdnih stez

Poleg tega, da so Zvezdne steze navdihnile geeke, da postanejo znanstveniki in izumitelji, je tehnologija, ki so jo uporabljali na Enterpisu, vplivala tudi na naše sodobne čase. Tako smo videli staromodne različice pametnih telefonov, GPS, brezžične komunikacijske naprave, univerzalne prevajalce in tako naprej. Naprava, ki so jo uporabljali za skeniranje bioloških, geoloških in vremenskih nepravilnosti, se imenuje trikoder, in je bil v vesolju zelo uporaben za merjenje ravni kisika ali iskanje morebitne nevarne okužbe na kakšnem planetu. Leta 2012 je profesor z univerze v Ontariu izdelal prototip take naprave, ki skenira magnetna polja in nam omogoča odkrivati nevidne pojave okrog nas. Zdaj živimo v času, ki so ga predvidele Zvezdne steze s konca osemdesetih, zato upamo, da nam bodo nove Zvezdne steze predstavile morebitno napravo, ki bo do običajnih ljudi prišla ček kakšnih deset let. Veliko stvari so že izumili, a morali se bomo še potruditi. Kdaj bo nared tisti transporter?

Najzanimivejše vrste iz globokega vesolja

V globokem vesolju smo se srečali z različnimi vrstami, a nekateri vesoljci so bili res… čudni. Tu so Ferengiji s koničastimi zobmi in velikimi ušesi, ki delujejo kot erogena območja, Klingoni in njihova grbasta čela, Kardasijci s svojimi zmajevskemi obrazi, Andorijci s tipalkami in modrimi obrazi. Naši posadki nikoli ni bilo dolgčas pri srečevanju novih vrst. Naslednja generacija je na naše zaslone pripeljala tudi novo vrsto. Seveda gre za kiborge Borg. Take vrste in skupnosti vesolje še ni videlo in tudi tu so predvideli našo zemeljsko resničnost in dejstvo, da se bo tehnologija počasi, a zagotovo prebila tudi v naša telesa. Sami ocenite, ali gremo v to smer ali pa bomo potrebovali še kakšnih sto let.

Katere serije gledati po Zvezdnih stezah?

Ko končate z vsemi 7 sezonami Zvezdnih stez, vas na Pickboxu čakajo prav tako zanimive serije Zvezdna vrata: SG-1, Zvezdna vrata: Vesolje in Zvezdna vrata: Atlantida. Za tiste, ki imajo raje znanstvenofantastične serije, ki se dogajajo na Zemlji, so tu Seme življenja, Virus, Agenti SHIELD in Moči, ki so posnete po Marvelovem stripu. (oglasno sporočilo)


Prijavi napako v članku