Računalništvo, telefonija
30.06.2016 12:18

Deli z drugimi:

Share

Za nove prenosnike Apple MacBook Pro ne bomo potrebovali gesla

Posodobitev najboljših prenosnikov vseh časov že v juniju?
Posodobitev najboljših prenosnikov vseh časov že v juniju?

V mesecu avgustu naj bi podjetje Apple javnosti predstavilo prenovljene prenosne računalnike MacBook Pro, ki naj bi bili za razred boljši od zdajšnjih modelov. Ker bo na njih nameščen najnovejši Applov operacijski sistem MacOS Sierra, to pomeni, da bodo ti skoraj zagotovo opremljeni z bralnikom prstnih odtisov TouchID, saj je podpora zanj vgrajena kar v kodo operacijskega sistema. To pomeni, da bo za prijavo v sistem namesto dolgočasnega gesla zadoščal zgolj prstni odtis uporabnika.

Applovi inženirji naj bi pripravili tudi sistem, ki bi omogočal odklepanje računalnika s pomočjo pametnega telefona iPhone. S tem se bo končno odpravila potreba po vnašanju gesla preden se lahko odpravite na delo. Prenovljeni Applovi prenosni računalniki MacBook Pro naj bi prinesli še zmogljivejšo strojno opremo. Med njimi bo izstopal predvsem zaslon OLED na dotik, ki naj bi bil nad tipkovnico. Zaslon naj bi uporabnikom ponujal relevantne bližnjice za pogosto uporabljene ukaze in bi se poleg tega prilagajal aplikaciji, ki jo uporabnik v danem trenutku uporablja. To pomeni, da lahko pričakujemo delno prilagajanje uporabniškega vmesnika glede na to v katerem programu v danem trenutku delamo.

Že dlje časa se tudi pojavljajo informacije, da naj bi nova družina prenosnikov MacBook Pro vsebovala tanjše ohišje. V tem trenutku to preprečujejo določeni sestavni deli kot je na primer priključek za USB ključ. Iz tega razloga naj bi pri Applu stavili na USB-C priključke, med drugim tudi za polnjene računalnika.


Prijavi napako v članku