Računalništvo, telefonija
Poslovne rešitve
04.03.2024 16:40

Deli z drugimi:

Share

Najnovejši barometer: T-2 v Sloveniji z najhitrejšimi internetnimi povezavami

Družba T-2 je med slovenskimi telekomunikacijskimi operaterji v letu 2023 zagotavljala najboljše fiksne internetne povezave. To kažejo rezultati analize, ki jo je za lansko leto opravilo francosko podjetje nPerf na osnovi meritev, upoštevajoč vse razpoložljive fiksne tehnologije, ki so na voljo v naši državi. Meritve, ki jih povzema barometer, temeljijo na rezultatih testov hitrosti (»speed« testov), ki jih lahko uporabniki iz različnih držav preverjajo na strežniku nPerf.

V preverjanje internetnih hitrosti v Sloveniji je bilo v letu 2023 vključenih 17.204 testov, pri čemer so pri podjetju nPerf s sedežem v Lyonu, specializiranem za testiranje, ocenjevanje in analize omrežij, v rezultatih upoštevali združljivost z vsemi širokopasovnimi in mobilnimi povezavami, kot so ADSL, VDSL, kabel, op􀆟čna vlakna FTTH / FTTB, satelit, wifi, wimax, celični 2G / 3G / 4G (LTE) in 5G. Sam preizkus hitrosti temelji na ekskluzivnem algoritmu, ki omogoča natančno merjenje hitrosti prenosa, hitrosti nalaganja in zakasnitve povezave. Rezultat je izražen v točkah (nPoints) in odraža splošno kakovost internetne povezave uporabnika oz. zmogljivost njegove internetne povezave. Prikazani skupni rezultati tako upoštevajo vse relevantne kazalnike.

Operater T-2 je bil med 1. januarjem in 31. decembrom 2023 v Sloveniji ponudnik daleč najvišjih dohodnih (download) hitrosti (185 Mb/s). Ta hitrost je za uporabnika merilo količine podatkov, prejetih s strežnika nPerf v eni sekundi, pri čemer višje vrednosti pomenijo hitrejše povezave. Take odlične hitrosti prenosa omogočajo uporabniku vrsto aktivnosti, med katere sodi tudi nemoteno pretakanje videa v ločljivosti 4K. Povprečna fiksna hitrost prenosa v Sloveniji je v letu 2023 znašala 140 Mb/s in je bila bistveno višja od primerljivih internetnih hitrosti v Avstriji (119 Mb/s), na Slovaškem (116 Mb/s) ali v Nemčiji (98 Mb/s).

Operater T-2 je v Sloveniji lani zagotavljal tudi najvišje odhodne (upload) internetne hitrosti prenosa (62 Mb/s). Te hitrosti se nanašajo na to, kako hitro lahko uporabnik s svoje naprave pošlje podatke na strežnik nPerf, naročnikom T-2 pa seveda take odlične hitrosti omogočajo povsem enostavno nalaganje HD videoposnetkov na internet. Prav tako je T-2 med slovenskimi ponudniki pri meritvah zakasnitev (ping) dosegel najboljšo latenco (15 ms), ki z rezultatom najnižje izmerjenih zamud v milisekundah kaže na visoko odzivnost povezave.

Kot vodilni ponudnik interneta tako družba T-2 znova dokazuje svojo dominantno vlogo na slovenskem telekomunikacijskem trgu, pri tem pa z zagotavljanjem najboljše uporabniške izkušnje hkrati zasleduje tudi svoje strateške cilje pri zadovoljevanju naraščajočih potreb naročnikov po vse bolj zmogljivih telekomunikacijskih storitvah.

Vir podatkov: www.nPerf.com


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
T-2

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem T-2 d.o.o
Za več informacij so vam na voljo pri T-2 d.o.o
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem T-2 d.o.o? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

CARPEDIEM d.o.o.

Soška cesta 17, 5250 Solkan, Tel: 05 330 00 50
Če ni na spletu, ne obstaja. To je vodilo potrošnikov, ko iščejo in se odločajo za nakup določenega izdelka ali storitev. Identiteta podjetja je neposredno povezana s spletno ... Več
Zlati partner

Sony Europe B.V., podružnica v Sloveniji

Dunajska cesta 156, 1000 Ljubljana, Tel: 01 888 8761
Sony Europe B.V. je multinacionalno podjetje za elektroniko s sedežem v Tokiu na Japonskem. V Evropi deluje prek svoje evropske podružnice Sony Europe B.V., ki je prisotna v več ... Več
Zlati partner

ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? ... Več
Zlati partner

DOMINATUS d.o.o.

Ob potoku 40, 1000 Ljubljana, Tel: 041 225 685
Danes je za posel ključno, da vašo spletno stran najde Googlov iskalnik, saj velika večina informacije poišče prav s pomočjo Googlovega iskalnika. Zato je ključnega pomena, da ... Več