Računalništvo, telefonija
14.02.2018 14:42
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Supertanki prenosnik Asus ZenBook 13 z zelo solidno grafično kartico

Ultrakompaktni prenosni računalnik Asus ZenBook 13 UX331 lahko uporabljamo celo za igranje naprednih računalniških iger!
Ultrakompaktni prenosni računalnik Asus ZenBook 13 UX331 lahko uporabljamo celo za igranje naprednih računalniških iger!

Ko pogovor nanese na računalniško opremo pridevnik seksi ne zasledimo ravno pogosto, a časi se na tem področju spreminjajo. Znanilec »privlačnega« računalništva je vsekakor tudi nadvse vitki in v vsakem pogledu privlačni ultraprenosnik Asus ZenBook 13 UX331. Ta hipno očara tako ženske kot moške in seveda je tudi nas. Kljub temu da novost meri zgolj od 1,2 centimetra do 1,4 centimetra in tehta borih 1,1 kilograma, je ta povsem primerna tudi za igranje računalniških iger, saj so jo inženirji podjetja Asus opremili z ločenim in zmogljivim grafičnim jedrom.

Ultrakompaktni prenosni računalnik Asus ZenBook 13 UX331 za preračunavanje grafičnih vsebin uporablja vgrajeno grafično kartico Nvidia GeForce MX150 z dvema gigabajtoma lastnega pomnilnika, ki seveda nudi precej več grafične moči od Intelove grafične kartice UHD. Preostala strojna oprema obsega še zmogljiv Intelov procesor Core i5-8250U, osem gigabajtov sistemskega pomnilnika in vgrajeni pogon Solid State z 256 gigabajti prostora za shranjevanje podatkov. Poleg tega tu najdemo še kakovostni zaslon s 33,8-centimetrsko oziroma 13,3-palčno diagonalo in ločljivostjo 1.920 x 1.080 slikovnih točk. Inženirji podjetja Asus so seveda poskrbeli tudi za številne priključke, vključno z vmesniki USB 3.0, bralnikom pomnilniških kartic microSD in izhodi za zvok.

Ultrakompaktni prenosni računalnik Asus ZenBook 13 UX331 bo kot nalašč za na pot, saj je opremljen z litij-ionsko baterijo kapacitete 50 vatnih ur, kar zadošča za do 14 ur avtonomije delovanja. Poleg tega je ta opremljen s tehnologijo hitrega polnjenja, kar pomeni, da lahko povsem izpraznjeno baterijo do 60 odstotkov napolnimo v zgolj 49 minutah. Novost bo kmalu najprej naprodaj v Združenih državah Amerike, za vstopni model pa bodo trgovci zahtevali preračunanih 807 evrov, kar pa za tako zanimiv kompaktni prenosni računalnik niti ni veliko.


Prijavi napako v članku