Računalništvo, telefonija
04.05.2004 12:02
Posodobljeno 17 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Sasser.D še poslabšal epidemijo novih internetnih črvov

Odkrita je nova različica črva Sasser (Sasser.D), kateri je zelo podoben svojim predhodnikom. Sodeč po podatkih mednarodnega opozorilnega omrežja International Alerts Network je že začel povzročati incidente. Za borbo proti posledicam nove epidemije, ki so jo povzročile različice črva Sasser, velja temeljito posodobiti računalnike, oziroma njihovo programsko opremo.

Kot je pričakovati, se število podjetij, katerih omrežja so okužena, povečuje. Po poročanju časnika The Daily Telegraph je bilo radijsko komunikacijsko omrežje železnice v Sydneyu resno prizadeto. Ranljivih za napad pa je približno 300 milijonov računalnikov po svetu, kar daje približno sliko teže potencialne nevarnosti. Črvi so že preplavili tudi Slovenijo.

Panda Software, ki ima na voljo že odstranjevalce virusov, uporabnike obvešča, da posodobljen protivirusni program lahko odkrije in odstrani nove črve, a pomembno je namestiti Microsoftov popravek, da Sasser ne okuži računalnikov ponovno. Svetujemo vam, da obiščete vse spodnje povezave in poskrbite za varnost svojega računala.


Prijavi napako v članku