Računalništvo, telefonija
06.01.2006 07:10

Deli z drugimi:

Share

S&T v boju proti kriminalu in terorizmu

Skupina S&T je zmagala na natečaju za izvedbo projekta razširitve državnega informacijskega sistema na Poljskem, kjer bo poljski policiji nudila pomoč pri pripravi izvedbe Schengenskega sporazuma. Projekt, vreden okoli 2 milijona evrov, se v celoti financira iz Schengenskega sklada, ki ga je ustanovila Evropska unija za projekte, neposredno povezane z državnimi mejami. S&T zagotavlja dobavo in namestitev strojne opreme, licence ter razširitev tako aplikacijske programske opreme kot obstoječih rešitev varnega shranjevanja.

Glavni namen državnega informacijskega sistema na Poljskem je policiji zagotoviti nemoten dostop do vseh, za njeno delo pomembnih informacij. Sistem je še posebej pomemben v boju proti kriminalu in pri protiterorističnem delovanju. Namen projekta je prilagoditev državnega informacijskega sistema zahtevam Schengenskega sporazuma in povezava s Schengenskim informacijskim sistemom (SIS), kar bo omogočilo tesnejše sodelovanje poljske policije s telesi EU. S&T bo razširil tako zmogljivost kot funkcionalnost informacijskega sistema, ki bo vseboval številne nove elemente, medtem ko bodo obstoječi pomembno nadgrajeni.

S&T deluje na Poljskem od leta 2000 in zaposluje 160 ljudi. S pridobljenim projektom, ki je največje naročilo javnega sektorja na Poljskem v preteklem letu, se S&T uvršča med največje ponudnike IT-storitev javnemu sektorju.


Prijavi napako v članku